Οι σταθερές του Λουίς Ενρίκε

Προφανώς ευνοημένη από τη συγκυρία της αποβολής του Αραούχο, η εντεκάδα του Ισπανού προπονητή της Παρί παρουσίασε κάτι σπάνιο.

Η χαρά της πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για τρίτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια είναι προφανές πως έχει δημιουργήσει κύμα ευφορίας στις τάξεις της Παρί Σεν Ζερμέν. Η σαμπάνια παραμένει ανοικτή καθώς το εμπόδιο της Ντόρτμουντ δεν είναι ανυπέρβλητο. Στο άλλο μέρος του ταμπλό βρίσκονται τα «τέρατα». Οι οιωνοσκόποι του Παρισιού παρατηρούν με νόημα πως τη μοναδική φορά που οι πρωταθλητές Γαλλίας κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό, τη σεζόν 2019/20, είχαν βρει και πάλι στο δρόμο τους γερμανική ομάδα: την πρωτάρα Λειψία. Βέβαια εκείνη η σεζόν είχε την ιδιαιτερότητα του Covid-19, του Final Eight της Λισσαβώνας, των αγώνων δίχως φιλάθλους, ευτυχώς όλα αυτά μακρινά…

Ο καθένας στη θέση του

Αμέσως μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα του «Παρκ ντε Πρενς» το ανάθεμα της κριτικής πολλών τηλεσχολιαστών είχε πέσει στον Λουίς Ενρίκε. Παράδειγμα το δημοφιλές After Foot του RMC με τους Ζερόμ Ροτέν και Ντανιέλ Ριολό, με τον δεύτερο να λέει πως κάθε φορά η εντεκάδα αποτελεί έκπληξη για τους παίκτες, σαν το σοκολατένιο αυγό Kinder!

Aυτή τη φορά τα πειράματα έμειναν στο Παρίσι, δεν ταξίδεψαν με τη βαλίτσα για την Βαρκελώνη. Έκαστος εφ’ω ετάχθη. Σε ένα παραδοσιακό 4-3-3. Ο καθένας με συγκεκριμένο καθήκον. Χωρίς περικοκλάδες και μπερδέματα. Ρόλοι διακριτοί. Στα άκρα της άμυνας Χακίμι και Μέντες, χωρίς να είναι αυτοκρατορικοί κράτησαν τις θέσεις τους. Μία φορά αποπειράθηκε ο Μαροκινός να αναζητήσει την περιπέτεια κι αμέσως δέχθηκε την παρατήρηση του Λουίς Ενρίκε.

Στο κέντρο της άμυνας η συμβίωση του Μαρκίνιος με τον Ερναντέζ αναζωογόνησε και τους δύο. Ο Βραζιλιάνος θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του στην (σίγουρα) καλύτερη εμφάνισή του στη σεζόν. Κι ο Γάλλος ξαναβρήκε την επιθετικότητά του, χάρη στην οποία έχει κάνει καριέρα.

Στα χαφ το τρίδυμο Βιτίνια/ΖαΐρΕμερί/Ρουίθ ήταν αξιόπιστο, για την ακρίβεια αλληλοσυμπληρώνονται οι τρεις τους, αφού ο πραγματικός σταρ της τριάδας είναι ο Πορτογάλος. Κάπως έτσι η μεταγραφή των 60 εκ. ευρώ (λέγε με Ουγάρτε) δικαίως μένει στον πάγκο.

Σε γενικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί πως ο Λουίς Ενρίκε δεν υπολογίζει βάσει μεταγραφικού κόστους, αφήνοντας στον πάγκο 192 εκ. ευρώ (Κόλο Μουανί, Ράμος και Λι). Μπορεί ο Μπαρκολά να κόστισε κάτι λιγότερο (45 εκ.) όμως οι εμφανίσεις του από τον Νοέμβριο και μετά τον καθιστούν απαραίτητο συστατικό στοιχείο της βασικής εντεκάδας του Ισπανού κόουτς. Όλο και βελτιώνεται η σύνδεσή του με τους κολλητούς Εμπαπέ-Ντεμπελέ, όπως και η αποτελεσματικότητά του.

Εξ ου κι η παρουσία του βοηθού του Γάλλου εκλέκτορα Ντιντιέ Ντεσάν (Γκι Στεφάν) στο «Μοντζουίκ». Εάν διατηρήσει το ίδιο επίπεδο και με τη Ντόρτμουντ, θα έχει δικαίωμα να ονειρεύεται για μια θέση στην τελική επιλογή για το προσεχές Euro. Αλλά προηγείται το…γερμανικό κίτρινο τείχος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.