Ρεάλ Μαδρίτης: Ξέρει πώς να αποκαθηλώνει και να το σηκώνει

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε για μια ακόμα φορά στην ιστορία της να «αποκαθηλώσει» μια πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Και μάλιστα, κάθε φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο, στο τέλος πανηγυρίζει και την κατάκτηση του τροπαίου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και ψάχνει τον 15ο τίτλο της στη διοργάνωση.

Οι «μερέχνες» κατάφεραν να αφήσουν εκτός ημιτελικών του Champions League την περσινή κάτοχο του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 και έχοντας αναδειχτεί ισόπαλη 1-1 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και στην παράταση. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που η μαδριλένικη ομάδα κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, μια κάτοχο του τίτλου. Η ισπανική ομάδα κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο για έκτη φορά στην ιστορία της

Οι προηγούμενες αποκαθηλώσεις

Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1965-1966, όταν είχε αφήσει εκτός τελικού την Ίντερ, επικρατώντας στα ημιτελικά 1-0 στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη και παίρνοντας ισοπαλία 1-1 στη ρεβάνς του Μιλάνου. Στον τελικό η ισπανική ομάδα είχε κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας 2-1 της Παρτιζάν στις Βρυξέλλες. Αυτό ήταν το έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών για τους «μερένχες».

Η δεύτερη φορά ήταν τη σεζόν 1997-1998 όταν οι «μερένχες» είχαν αφήσει εκτός συνέχειας τη Ντόρτμουντ, επικρατώντας στα ημιτελικά 2-0 στη Μαδρίτη και παίρνοντας ισοπαλία 0-0 στη Γερμανία. Στον τελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει 1-0 της Γιουβέντους και είχε πανηγυρίσει τον τίτλο στο Άμστερνταμ. Αυτός ήταν ο έβδομος τίτλος για τη Ρεάλ Μαδρίτης στη διοργάνωση.

Η τρίτη φορά ήταν το 2000, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων στη Μαδρίτη είχε λήξει 0-0, όμως οι «μερένχες» πήραν την πρόκριση επικρατώντας 3-2 στο «Ολντ Τράφορντ». Η ισπανική ομάδα έφτασε έως τον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας 3-0 της Βαλένθια στο Παρίσι. Αυτός ήταν ο όγδοος τίτλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η τέταρτη φορά ήταν το 2002, όταν και πάλι στα προημιτελικά η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε την προηγούμενη κάτοχο του τίτλου. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε επικρατήσει 2-1 στο πρώτο ματς, όμως ηττήθηκε 2-0 στη ρεβάνς από τους «μερένχες» και αποκλείστηκε. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε έως τον τελικό, όπου κατέκτησε τον όγδοο τίτλο της ιστορίας της, επικρατώντας 2-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Γλασκόβη.

Τη σεζόν 2013-2014 η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε και πάλι στον δρόμο της τους Βαυαρούς, οι οποίοι την προηγούμενη σεζόν είχαν κατακτήσει τον τίτλο. Οι «μερένχες» πήραν δυο νίκες με 1-0 και 4-0 στα ημιτελικά. Στον τελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 4-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση και πανηγύρισε τον δέκατη τίτλο της ιστορίας της στη διοργάνωση, στον τελικό της Λισσαβόνας.

Τέλος, τη σεζόν 2021-2022 η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε στα προημιτελικά την Τσέλσι. Η ισπανική ομάδα είχε επικρατήσει 3-1 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο, όμως η Τσέλσι κατάφερε να στείλει τη ρεβάνς στην παράταση. Εκεί, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά με γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 96’. Στον τελικό του Παρισιού, η ισπανική ομάδα επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ και κατέκτησε το 14ο τρόπαιο στην ιστορία της στη διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.