Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πεν): Η “Βασίλισσα” του “Βασιλιά” Λούνιν είναι στους τέσσερις (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε σκληρή για να πεθάνει και απέκλεισε στα πέναλτι την Μάντσεστερ Σίτι νικώντας 4-3 τους Άγγλους μετά το ισόπαλο 1-1 των 120 λεπτών κανονικής διάρκειας και παράτασης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λούνιν με αμέτρητες επεμβάσεις σε κανονική διάρκεια και παράταση και 2 αποκρούσεις πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Προβάδισμα νωρίς και γαλάζια “καταιγίδα” στη συνέχεια

Η Ρεάλ είχε την ευτυχία να προηγηθεί νωρίς όταν μόλις στο 12′ ο Βινίσιους έφυγε στην κόντρα γύρισε απέναντι και ο Ροντρίγκο με διπλή προσπάθεια μετά την πρώτη επέμβαση του Έντερσον έστειλε την μπαλα στα δίχτυα.

Από κει και πέρα η Σίτι πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και με κινητήριο μοχλό τον Ντε Μπρόινε έφερνε συνεχώς την μπάλα στην περιοχή του Λούνιν, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Ουκρανό.

Ο Χάλαντ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Σίλβα αστόχησε από κοντά. Ο ίδιος ο Ντε Μπρόινε προσπάθησε ακόμα και με απ’ ευθείας κόρνερ να σκοράρει, ενώ είχε άλλες 2 τελικές με τον Λούνιν να επεμβαίνει.

Η Ρεάλ κατάφερε να εξουδετερώσει Φόντεν και Σίλβα, άφησε μπάλα στην Σίτι και άντεξε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 0-1, παρά το 61% κατοχής των αντιπάλων, τις 14 τελικές και τα 9 “γαλάζια” κόρνερ.

Δεύτερο ημίχρονο, όπως το πρώτο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο, την Σίτι να πλαγιοκοπεί να κερδίζει εύκολα κόρνερ, αλλά τον Λούνιν να είναι πάντα εκεί που πρέπει. Όπως στη βολίδα του Γκρίλις νωρίς αλλά και το πλασέ του Φόντεν στο 53′.

Η Ρεάλ αρκείτο στο να αμύνεται, αλλά το έκανε με επιτυχία τουλάχιστον μέχρι το 77′. Τότε ο Ντε Μπρόινε τιμώρησε το μοναδικό λάθος της ισπανικής άμυνας, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το λάθος του Ρούντιγκερ και γράφοντας το 1-1.

2 λεπτά αργότερα και πάλι ο Ντε Μπρόινε πλάσαρε έλαχιστα άουτ. Ο Βέλγος ακούμπησε το 2-1 στο 82′ όταν βρέθηκε μόνος του στο πέναλτι και σούταρε έξω. Όσο κι αν πίεσαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Παράταση με ίδιο ρυθμό, αλλά με ευκαιρία για την Ρεάλ

Στην παράταση και πάλι η Σίτι είχε τον πρώτο λόγο αλλά όχι και την ίδια ευκολία να πατάει την περιοχή του Λούνιν. Μάλιστα οι Μαδριλένοι άγγιξαν το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ρούντιγκερ σε θέση φορ σούταρε με δύναμη άουτ, μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου δεν υπήρχε καθαρή φάση για κάποιον από τους 2 αντιπάλους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Μετά το πρώτο εύστοχο του Άλβαρες, ο Έντερσον θα πιάσει αυτό του Μόντριτς, αλλά ο Λούνιν θα τον μιμηθεί με τον Μπέλιγχαμ να ισοφαρίζει 1-1. Ο Λούνιν έπιασε το πέναλτι του Κόβατσιτς και ο Βάσκες έδωσε προβάδισμα στην Ρεάλ. Φόντεν και Νάτσο σκόραραν για το 2-3. Ο Έντερσον έφερε και πάλι το ματς στα ίσα και ο Ρούντιγκερ πήρε το τελευταίο σκοράροντας για να δώσει την πρόκριση στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ακάντζι(112′ Στόουνς), Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε(112′ Κόβατσιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις(72′ Ντοκού), Χάλαντ(91′ Άλβαρες)

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ(110′ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρος(79′ Μόντριτς), Ροντρίγκο(84′ Ντίας), Μπέλιγχαμ, Βινίσιους(102′ Βάσκες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.