Champions league: Oι ιστορίες πίσω από τα δύο μεγάλα ζευγάρια των «16» !

Αναδρομή στην προϊστορία των αποψινών ζευγαριών για το champions league.

Το Champions league επιστρέφει μετά από δύο μήνες με δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις..

Η Ρεάλ υποδέχεται την περσινή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, για τη φάση των προημιτελικών. Δύο ομάδες με μεγάλη προϊστορία όπου έχουν συναντηθεί πολλές φορές την τελευταία 5ετια. Συγκεκριμένα τα… είπαν της σεζόν 2019-20, 2021-22, 2022-23 στα ημιτελικά και φέτος στους 16. Μάλιστα είναι δύο εκ των φαβορί. Να θυμίσουμε ότι η Σίτι πέρασε το 2020 και το 2023 ενώ η Ρεάλ το 2022.

Το επόμενο ζευγάρι είναι ΆρσεναλΜπάγερν το οποίο έχει σημαδέψει η επιστροφή του Χάρι Κέιν στην Αγγλία, αυτή τη φορά ως παίκτης της γερμανικής ομάδας κάτι το οποίο του δίνει έξτρα κίνητρο ως πρώην παίκτης της Τότεναμ κόντρα στη μισητή αντίπαλο Άρσεναλ.

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 3 επίσημα παιχνίδια μεταξύ τους έληξαν με 5-1 υπέρ της Μπάγερν. Οι δύο ομάδες είχαν παίξει ξανά στους “16” το 2017, με την Μπάγερν να κερδίζει το πρώτο ματς στην “Allianz Arena” με 5-1 ενώ επικράτησε και στη ρεβάνς στο “Emirates Stadium” με το ίδιο σκορ.

Σε ένα παιχνίδι που οι «κανονιέρηδες» είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Αναστάσιου Σιδηρόπουλου, ο οποίος με το σκορ 1-0 υπέρ της Άρσεναλ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στους «Βαυάρους» προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Τη σεζόν 2015-16 είχαν παίξει στους ομίλους με την Μπάγερν να κερδίσει το δεύτερο χρονικά παιχνίδι με 5-1 στην έδρα της. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα διανύει μια εξαιρετική σεζόν φέτος και θεωρείται έστω και οριακά το φαβορί του ζευγαριού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.