Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι: Η συνήθεια που έγινε λατρεία…

Η παράδοση των δύο ομάδων, που συναντούν η μία την άλλη για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στη νοκ-άουτ φάση του UEFA Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι διασταυρώνουν… τα ξίφη τους για ακόμη μία φορά στη νοκ-άουτ φάση του UEFA Champions League. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη πρόκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια και οι συγκινήσεις που θα μας προσφέρουν αναμένεται να είναι μεγάλες, όπως και τις προηγούμενες τρεις. 

Από τον Ροντρίγκο στην… τεσσάρα

Από τη μία, έχουμε τα δύο γκολ του Ροντρίγκο σε διάστημα δύο λεπτών, που έστειλαν το ζευγάρι του 2021-22 στην παράταση, όπου ο Καρίμ Μπενζεμά χάρισε την πρόκριση στη Ρεάλ και από την άλλη έχουμε την επιβλητική… τεσσάρα της Σίτι πέρυσι, με την οποία δήλωσε πως είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους αυτήν τη φορά, όπως και έκανε. Πριν από αυτά, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί τη χρονιά του… Κορονοϊού, όπου η Σίτι είχε πάρει την πρόκριση με δύο νίκες με σκορ 2-1. 

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο συλλόγων είχε έρθει τη σεζόν 2011-2012 στη φάση των ομίλων. Εκεί η Ρεάλ είχε πάρει τη νίκη στην έδρα της με τελικό σκορ 3-2, χάρη σε δύο γκολ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά από το 87ο λεπτό μέχρι το 90’, ενώ το παιχνίδι του Μάντσεστερ είχε λήξει 1-1, με τους Κουν Αγκουέρο και Καρίμ Μπενζεμά να αποτελούν τους σκόρερ της τότε αναμέτρησης. 

Η συνολική παράδοση δεν δείχνει να ευνοεί ιδιαίτερα καμία από τις δύο, αφού σε συνολικά δέκα αναμετρήσεις τους, οι «πολίτες» μετρούν τέσσερεις νίκες, η «Βασίλισσα» τρεις, ενώ άλλα τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.  

Δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιος θα είναι αυτός τελικά που θα πάρει την πρόκριση, καθώς από τη μία πλευρά έχουμε την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, που πάταξε μια και καλή τη ρετσινιά του… loser από πάνω της και από την άλλη έχουμε την πολυνίκη της διοργάνωσης που ψάχνει την 13η συνεχόμενη πρόκρισή της από τα προημιτελικά του UEFA Champions League. 

Τα… τοτέμ των πάγκων που συγκρούονται  

Στη μάχη των πάγκων, συναντάμε δύο από τους πιο εμβληματικούς προπονητές στην ιστορία του θεσμού. Πεπ Γκουαρντιόλα και Κάρλο Αντσελότι μετρούν μαζί 368 παιχνίδια, 224 νίκες και επτά κατακτήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Επιπλέον, αποτελούν τους δύο προπονητές με τις περισσότερες νίκες στο UEFA Champions League, 115 μετρά ο Ιταλός, στις 109 βρίσκεται ο Ισπανός. Να σημειώσουμε πως ο «Don Carlo» στο προσεχές παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα συμπληρώσει 200 ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θα γίνει ο πρώτος που φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμό στην ιστορία της. 

Η απόλυτη ισορροπία συνεχίζεται… 

Εάν ανατρέξουμε στην προϊστορία των δύο ομάδων κόντρα σε ομάδες της χώρας της σημερινής αντιπάλου τους, θα δούμε να επικρατεί για ακόμη μία φορά η απόλυτη ισορροπία. Στο 50% το ποσοστό νικών τόσο της Ρεάλ κόντρα σε ομάδες από το «νησί», όσο και της Σίτι κόντρα σε αυτές από την Ισπανία. 40 παιχνίδια, 20 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες ο απολογισμός της «Βασίλισσας» απέναντι σε αγγλικές ομάδες, 24 ματς, 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες αυτός των «πολιτών» κόντρα σε ισπανικές. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.