PSV Αϊντχόφεν-Μπορούσια Ντ. 1-1: Ραντεβού πρόκρισης στο “Βεστφάλεν” (highlights)

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν PSV Αϊντχόφεν και Μπορούσια Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς των 16 του Champions League και ανανεώνουν το ραντεβού για πρόκριση τον Μάρτιο στο "Βεστφάλεν".

Από ένα ημίχρονο είχαν Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ στο “Phillips Stadion” με τις προσπάθειές τους να ολοκληρώνονται στο ισόπαλο 1-1 και τις δύο ομάδες να παίζουν στην πρόκριση στις 13 Μαρτίου στο “Βεστφάλεν”.

Ο Μάλεν άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό δίχως να πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα, στο 56′ από το σημείο του πέναλτι με τον Ντε Γιονγκ η απάντηση της ολλανδικής ομάδας.

“Χτύπησε” ο πρώην

Το πρώτο τέταρτο στο “Phillips Stadion” κύλησε δίχως κάτι το αξιόλογο, με τον Μάλσεν σε εκείνο το σημείο να έχει την πρώτη ευκαιρία, όμως το σουτ του Ολλανδού σταμάτησε πάνω στον Μπενίτες. Ένα λεπτό μετά, ο Τίλμαν μπήκε περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Μπορούσια βρήκε γκολ στο 24ο λεπτό, σημείο που ο Ντόνιελ Μάλεν δέχθηκε την πάσα από τον Ζάμπιτσερ, μπήκε περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Νεστ και κατέληξε στα δίχτυα του Μπενίτες. Δεν πανηγύρισε ο Ολλανδός επιθετικός το γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Στη συνέχεια, η Ντόρτμουντ έδωσε γήπεδο στην PSV που απείλησε στο 28′ όταν ο Φέερμαν εκτέλεσε φάουλ, ο Τίλμαν πιθανότατα από θέση off side πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε εστία.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Στο 37′ από σέντρα του Σεμπαρί από τα αριστερά, ο Μπακαγιόκο μόνος του στο δεύτερο δοκάρι τελείωσε άσχημα τη φάση και στο 40′ το σουτ του Σεμπαρί, αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Μάγερ.

Απάντησε ο αρχηγός, μπορούσε και δεύτερο η PSV

Στο 54′ ο Τίλμαν μπήκε στην περιοχή και ο Χούμελς με τάκλιν βρήκε τη μπάλα, αλλά και τα πόδια του Αμερικανού με τον Γιοβάνοβιτς να δίνει πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR που συμφώνησε με την υπόδειξη του Σέρβου διαιτητή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Γιονγκ, ο οποίος στο 56′ ισοφάρισε για την PSV.

Οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία στο 62′ να ανατρέψουν την κατάσταση με τον Σεμπαρί να σουτάρει έξω από την περιοχή και με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν βρήκε εστία.

Η Ντόρτμουντ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς ακίνδυνη και η πρώτη καλή στιγμή της ήρθε στο 72′ όταν ο Μπραντ εκτέλεσε φάουλ, ο Βολφ έκανε το τακουνάκι, με τον Μπενίτες να διώχνει την τελευταία στιγμή.

Στο 81′, ωραία ατομική ενέργεια του Ντεστ από τ’ αριστερά, ο Αμερικανός σούταρε, αλλά ο Μάγερ έδιωξε με γροθιές και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

PSV: Μπενίτες, Τέζε, Μποσκαγλί (90′ Ομπίσπο), Σόουτεν, Ντεστ, Φέερμαν, Τίλμαν, Σεμπαρί (83′ Μάουρο), Ντε Γιονγκ, Λοσάνο (75′ Πεπί), Μπακαγιόκο.

Ντόρτμουτν: Μάγερ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν, Σάμπιτσερ, Ρόις (62′ Μπραντ), Μάλεν (82′ Οσκάν), Σάντσο (68′ Βολφ), Φίλκρουγκ (82′ Μουκόκο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.