Σέλτικ-Φέγενορντ 2-1: Αποχαιρετά τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι! (highlights)


Σέλτκ και Φέγενορντ αναμετρήθηκαν στο Celtic Park σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League.  Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν με ιδανικό τρόπο τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις κερδίζοντας με 2-1, χάρη στο πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Λαγερμπίκε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με σκόρερ τον Λουίς Πάλμα. Ο επιθετικός από την Ονδούρα, που τον είδαμε πέρσι στην Ελλάδα με την φανέλα του Άρη, ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σκέιλς. Παρόλα αυτά αλλά οι Ολλανδοί πίεσαν και με σκόρερ τον Μίντε ισοφάρισαν σε 1-1, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουηδός αμυντικός έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Το ματς

Η Σέλτικ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, φτάνοντας αρκετά συχνά στην περιοχή των Ολλανδών. Τα σουτ, όμως των Φουρουχάσι και ΜακΓκρέγκορ δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Μπίλοου. Στο 19 ΄ ο Ιγουάτα ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Μπερνάρντο. 2 λεπτά αργότερα, ο Χιμένες θα ανοίξει το σκορ, αλλά θα υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Στο 29’ ο Μεξικανός θα έχει άλλη μια ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Χαρτ θα αποκρούσει. 2 λεπτά αργότερα, ο Σκέιλς θα κερδίσει πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσερούκι. Ο Πάλμα θα το εκτελέσει και θα κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η Φέγενορντ θα πιέσει στο υπόλοιπο του 1ου μέρους για την ισοφάριση, αλλά ο Χαρτ θα επέμβει αποτελεσματικά στις προσπάθειες των Χιμένες και Στενγκς. Παράλληλα, το σουτ του Χερτρούιντα στο 43’ θα καταλήξει στο δοκάρι, με τους Σκωτσέζους να διατηρούν το προβάδισμά τους.

Τα δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λουίς Πάλμα να έχει μεγάλη ευκαιρία να κάνει 2-0, ο Μπίλοου όμως θα αποκρούσει με τα πόδια. Στο 55’ ο Σλοτ θα προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή για να αλλάξει το παιχνίδι. 10 λεπτά αργότερα, ο Ρότζερς θα απαντήσει, δίνοντας ανάσες στην επιθετική του γραμμή. Τελικά στο 82’ο Μίντε θα κόψει τον γόρδιο δεσμό για την Φέγενορντ. Μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Χιμένες θα κάνει την ασίστ και με μια πολύ ωραία προσποίηση του Βαν Ντερ Μπελτ, ο επιθετικός από την Γκάμπια θα εκτελέσει τον Χαρτ και θα κάνει το 1-1. Οι γηπεδούχοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και στο 91’, θα φτάσουν στην νίκη. Η Σέλτικ θα κερδίσει κόρνερ, θα το εκτελέσει με πάσα, ο Ματ Ο’ Ράιλι θα κάνει γλυκιά σέντρα μέσα από την περιοχή και ο Λαγερμπίκε θα κάνει κεφαλιά για το 2-1. Το τελευταίο σφύριγμα θα βρει νικητές τους Σκωτσέζους που μπορούν πλέον να αφοσιωθού στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ οι Ολλανδοί ετοιμάζονται για τα πλέι οφ του Europa League τον Φλεβάρη.

Σέλτικ (Ρότζερς): Χαρτ, Α. Τζόνστον, Γουέλς (75’ Λαγερμπίκε), Σκέιλς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι, Ιγουάτα (19’ Μπερνάρντο), ΜακΓκρέγκορ, Μ. Τζόνστον (68’ Φόρεστ), Φουρουχάσι (68’ Χουν-Γιου Ο), Πάλμα (75’ Φρέιμ)

Φέγενορντ (Σλοτ): Μπίλοου, Χερτρούιντα, Μπίλεν (79’ Ντιλρόσαν), Χάνκο, Χάρτμαν, Τσερούκι, Τίμπερ (55’ Βαν Ντεν Μπελτ), Παϊσάο (55’ Μίντε), Στενγκς (55’ Βίφερ), Ιβάνουσετς (67’ Ουέντα), Χιμένες

Κίτρινες: 22’ Α. Τζόνστον, 45+1’ Τέιλορ-31’ Τσερούκι, 44’ Τίμπερ, 61’ Μίντε, 90+6 Βίφερ

Κόκκινες: –

Βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρίτης 14 (16-6)

Λάτσιο 10 (7-6)

Φέγενορντ 6 (9-10)

Σέλτικ 4 (5-15)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.