Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Και τώρα φέρτε της την Ρεάλ Μαδρίτης! (hls)

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας επέδειξε ανθεκτικότητα στο πρώτο ημίχρονο στη Βαυαρία, με τον Χάαλαντ να φτάνει τα 48 γκολ σε 41 αγώνες στη σεζόν κλείνοντας ραντεβού τον προσεχή Μάιο με την κάτοχο του τροπαίου.

Τελικώς το «θαύμα» που ζήτησε ο Τόμας Τούχελ ουδέποτε συνέβη, με την Μπάγερν Μονάχου να μην εκμεταλλεύεται τις στιγμές της στο πρώτο ημίχρονο και την Μάντσεστερ Σίτι να διαχειρίζεται άψογα το 3-0 του πρώτου αγώνα για να φτάσει σε τρίτο διαδοχικό ημιτελικό Champions League.

Στο 17’ οι Βαυαροί έφτασαν μια ανάσα από το προβάδισμα, με τον Μουσιάλα να βρίσκει στο ανοικτό γήπεδο τον Σανέ, ωστόσο ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Σίτι δεν κατάφερε να πληγώσει την τέως ομάδα του, αστοχώντας στο τετ-α-τετ με τον Έντερσον.

Ο Ουπαμεκανό είχε ένα εφιαλτικό βράδυ επί αγγλικού εδάφους πριν από 8 ημέρες και φλέρταρε έντονα με την αποβολή στο 18’ ανατρέποντας τον Χάαλαντ σε προφανή θέση για γκολ, αλλά ο Γάλλος διεθνής γλύτωσε την κόκκινη κάρτα (την έβγαλε σε πρώτο χρόνο ο διαιτητής Τουρπέν) αφού ο Νορβηγός ήταν σε θέση όφσαϊντ.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Σανέ απείλησε, αυτή τη φορά με στατική φάση, με τον Έντερσον να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αφού στο 35’ ο Τουρπέν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ουπαμεκανό μετα από σουτ του Γκιουντογκάν. Όμως ο Χάαλαντ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, αστοχώντας από τα 11 μέτρα.

Ήταν το 5ο  πέναλτι του Νορβηγού στην πορεία του στο Champions League (πρώτο άστοχο) και το πρώτο που χάνει φιλοξενούμενη ομάδα στο γήπεδο της Μπάγερν σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη σπουδαίες στιγμές των γηπεδούχων στο 41’ με τον Κομάν («ζάλισε» την άμυνα της Σίτι ο δημιουργός Σανέ) να χάνει τη μάχη από τον Έντερσον και στο 45+1’ σε φάση διαρκείας τα σώματα της αγγλικής οπισθοφυλακής δεν άφησαν τον Τσούπο-Μότινγκ να βρει τον στόχο με τακουνάκι.

To δεύτερο μέρος εκκίνησε με φάση για τον Χάαλαντ στο 55’, σε μετάβαση της Σίτι και πάσα του Γκρίλις, αλλά αρχισκόρερ των Άγγλων δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Ζόμερ με το τελείωμά του.

Δύο λεπτά αργότερα όμως o γεννημένος το 2000 επιθετικός δεν χαράμισε την ευκαιρία που του παρουσίασε με ωραία πάσα ο Ντε Μπρόινε (γλίστρησε και πάλι ο Ουπαμεκανό) για να σημειώσει το 0-1 και να διευκολύνει τη ζωή της Σίτι, η οποία δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε απειληθεί από τον Κομάν.

Ο Χάαλαντ έφτασε τα 48 γκολ σε 41 αναμετρήσεις την τρέχουσα σεζόν, απογοητεύοντας τους Γερμανούς οι οποίοι μέχρι το τέλος του αγώνα προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και τα κατάφεραν με το πέναλτι του Κίμιχ στο 82’ μετά από χέρι του Ακάντζι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Στα αξιοσημείωτα η αποβολή του Τούχελ από τον πάγκο της βαυαρικής ομάδας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87’.

Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική παρουσία των «Πολιτών» σε ημιτελική φάση Champions League κι η δέκατη για τον Πεπ Γουαρδιόλα.  

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ (77’ Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63’ Ντέιβις), Κίμιχ (αρχ.), Γκορέτσκα, Σανέ (64’ Μανέ), Μουσιάλα (72’ Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (73’ Τελ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (66’ Λαπόρτ), Ρόδρι, Μπερνάντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88’ Γουόκερ), Γκιουντογκάν (αρχ.), Γκρίλις, Χάαλαντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.