Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-0: Έβαλε θεμέλια πρόκρισης και το όνειρο για το 15ο Champions League καλά κρατεί! (hls)

Με γκολ των Μπενζεμά και Ασένσιο η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την νίκη με 2-0 και ισχυρό πλεονέκτημα ενόψει ρεβάνς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Τσέλσι με 2-0 για το πρώτο ματς των ”8” του UEFA Champions League. Σκόρερ οι Καρίμ Μπενζεμά και Μάρκος Ασένσιο, γερό προβάδισμα ενόψει ρεβάνς για τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Πώς ξεκίνησαν το ματς

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε με τους: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους. Η Τσέλσι άρχισε με τριάδα στην άμυνα και τους εξής 11: Κέπα, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Φοφανά, Τζέιμς, Καντέ, Έντσο Φερνάντες, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ, Ζοάο Φέλιξ.

Το ημίχρονο του Καρίμ Μπενζεμά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορούν. Μόλις στο δεύτερο λεπτό η Τσέλσι απείλησε με τον Ζοάο Φέλιξ σε μια άρτια εκδηλωμένη αντεπίθεση. Ο Έντσο Φερνάντεζ έκλεψε την μπάλα, ο Νγκολό Καντέ συνεργάστηκε με τον Στέρλινγκ αλλά το σουτ του Φέλιξ το έβγαλε ο Τιμπό Κουρτουά. Το ματς ήταν υψηλής έντασης και χαρακτηριστικό είναι πως από το έβδομο λεπτό είχαν ήδη δοθεί δύο κίτρινες κάρτες, από μία σε κάθε ομάδα. Για τους φιλοξενούμενους την πήρε ο Φοφανά και για τους Ισπανούς ο Καμαβινγκά.

Στο 12ο λεπτό έκανε την εμφάνισή του και ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Καρίμ Μπενζεμά. Η τελική του προσπάθεια δεν κατέληξε σε γκολ με τον Κέπα να έχει αντίδραση. Κι επειδή ο Γάλλος επιθετικός δεν… χαρίζεται, σκόραρε στο 21ο λεπτό. Η Ρεάλ φόρτωσε την αριστερή πλευρά, ο Κρόος έκανε εξαιρετική μεταβίβαση στον αμαρκάριστο Καρβαχάλ ο οποίος δοκίμασε σέντρα. Ο Βινίσιους δεν ευστόχησε σε πλασέ υπό πίεση, όμως ο Μπενζεμά έβαλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία της Τσέλσι.

Αυτό ήταν το 20 του τέρμα στην διοργάνωση το οποίο πετυχαίνει κόντρα σε αγγλική ομάδα. Μόνο ο Μέσι τα έχει πάει καλύτερα απέναντι στις ομάδες του Νησιού.

Η Τσέλσι πλησίασε στο 1-1 αμέσως μετά το τέρμα της Ρεάλ όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε ένα σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά. Καθοριστικός για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν ο Νγκολό Καντέ, ο οποίος έκανε και μια φοβερή κούρσα στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες χωρίς να σημειώνεται κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Έβαλε θεμέλια πρόκρισης στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ρεάλ να είναι ξεκάθαρο πως ψάχνει το άμεσο ποδόσφαιρο και την αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων. Στο 50′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 όμως το φοβερό σουτ του Λούκα Μόντριτς δεν κατέληξε στα δίχτυα.Στο 53′ ο Κουλιμπαλί έγινε αναγκαστική αλλαγή και στην θέση του πέρασε ο Κουκουρέγια. Έξι λεπτά μετά έγινε το συμβάν που άλλαξε άρδην τις συνθήκες του αγώνα. Ο Ροντρίγκο με την ταχύτητά του μπήκε μπροστά από τον Τσίλγουελ ο οποίος τον ανέτρεψε και αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Έτσι, για το τελευταίο μισάωρο το παιχνίδι ήταν 11 απέναντι σε 10.

Η ομάδα του Αντσελότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και το έκανε με έναν παίκτη από τον πάγκο. Ο Μάρκος Ασένσιο εκτέλεσε τον Κέπα από τα 18 μέτρα και σκόραρε μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Στο 90+2′ ο Μπενζεμά σε κενό τέρμα λάθεψε στην κεφαλιά που επιχείρησε. Η Τσέλσι από το πουθενά απείλησε με σουτ του Μάουντ στο 90+4′, το οποίο ανέκοψε ο Ρούντιγκερ και το παιχνίδι έληξε με 2-0. Έτσι η Ρεάλ απέκτησε ισχυρό προβάδισμα και θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ταυτότητα ματς

Φάση των ”8” του Champions League

Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (71′, Ρούντιγκερ), Βαλβέρδε, Κρόος (84′, Τσουαμενί), Μόντριτς (81′, Θεμπάλιος), Ροντρίγκο (71′, Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Τσέλσι: Κέπα, Κουλιμπαλί (53′, Κουκουρέγια), Τιάγκο Σίλβα (75′ Μάουντ), Φοφανά, Τζέιμς, Καντέ (75′, Γκάλαχερ), Έντσο Φερνάντες, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65′, Χάβερτζ), Ζοάο Φέλιξ (65′, Τσαλόμπα).

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.