Σεμπαστιάν Αλέ: «Σκέφτηκα τα παιδιά μου…»

Ο Σεμπαστιάν Αλέ μιλώντας για την μάχη του με τον καρκίνο, τόνισε ότι πήρε δύναμη από τα παιδιά του για να βγει νικητής.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ μιλώντας για την μάχη του με τον καρκίνο, τόνισε ότι πήρε δύναμη από τα παιδιά του για να βγει νικητής.
Ο Ιβοριανός επιθετικός της Ντόρτμουντ σε συνέντευξη του στο αγγλικό δίχτυο BBC, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όταν έχεις παιδιά δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς κάτι άλλο.
Τόνισε ότι η πρόληψη σώζει ζωές, ενώ υπογράμμισε ότι η μεταγραφή του για την Ντόρτμουντ πρέπει να ήταν απογοήτευση αφού δεν πρόλαβε να της προσφέρει τίποτε.
Με αφορμή την αναμέτρηση απέναντι στους «μπλε», ο διεθνής με την Ακτή Ελαφαντοστού παραχώρησε συνέντευξη στο BBC στην οποία θυμήθηκε τα πρώτα του λόγια μετά τις ανακοινώσεις των γιατρών, την βοήθεια που έλαβε από την οικογένεια του, την Ντόρτμουντ αλλά και την στήριξη του κόσμου.
‘Δεν έχεις χρόνο για δάκρυα’
Ο Σεμπαστιάν Αλέ είχε νιώσει κάποια αδιαθεσία κατά την προετοιμασία για την εκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Μπορούσια, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι πρόκειται για κάτι περαστικό, η ιατρική διάγνωση ήρθε να διαψεύσει τα πάντα:
«Την πρώτη μέρα δεν ήξερα ότι είναι καρκίνος, μου είπαν απλά για κάποιο όγκο, αλλά δεν είμαι γιατρός δεν ήξερα ακριβώς περί τίνος πρόκειται, οπότε ρώτησα τον γιατρό αν είναι καρκίνος και μου αποκρίθηκε διστακτικά, ναι. Του απάντησα απλά πες το. Συνειδητοποιείς ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό που μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ζωή σου, αλλά οι γιατροί με βοήθησαν να μην φοβάμαι και μου τόνισαν ότι μπορώ να γίνω καλά. Αυτά τα λόγια ήταν πολύ σημαντικά για μένα».
Όταν έχεις παιδιά, δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά, ξέρεις ότι σε χρειάζονται”
Για το γεγονός ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει όλη αυτή την περιπέτεια, ενώ ταυτόχρονα οφείλει να είναι καλός πατέρας για τα παιδία του:
«Εάν ήμουν μόνος με την γυναίκα μου μπορεί να το αντιμετώπιζα διαφορετικά. Όταν έχεις παιδιά, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, ξέρεις ότι σε χρειάζονται. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, πρέπει να τους δείξεις ότι όλα είναι καλά. Ήταν πολύ περίπλοκο για εκείνα, είδαν το πρόσωπο μου να αλλάζει. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο πράγμα, το οποίο είχα κληθεί να διαχειριστώ, σε κάνει να ανησυχείς και να αγχώνεσαι. Σε κάνει πιο προσεκτικό στο τι λες και πως τους συμπεριφέρεσαι».
‘Αγόρασαν ένα ποδοσφαιριστή που δεν ξέρει αν και πότε θα αγωνιστεί ξανά, απογοητευτικό deal’
Για την Ντόρτμουντ και τα 31 εκατ. ευρώ που δαπάνησε για την απόκτηση του:
«Σκεφτόμουν ότι αγόρασαν έναν ποδοσφαιριστή και μετά από δύο εβδομάδες δεν μπορεί να αγωνιστεί και δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα θα είναι εκτός. Πόσο απογοητευτικό deal για την ομάδα. Ήθελα να γυρίσω πίσω και να ξεπληρώσω όλη αυτή την υποστήριξη που μου προσέφεραν. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, μου έδωσαν πριν να τους δώσω τίποτα. Ήμουν άρρωστος και μου έδωσαν μόνο βοήθεια αλλά πάντα ήξερα ότι θα τα καταφέρω. Έπρεπε να το ξεπεράσω ψυχολογικά, η δεύτερη εγχείρηση το έκανε δυσκολότερα αλλά ήξερα ότι θα επέστρεφα».
Μην σκέφτεστε ότι δεν θα τύχει σε εσάς, εξεταστείτε για αυτούς που σας αγαπούν’

Για την ανάγκη που υπάρχει ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και να εξετάζεται, προσέχοντας την υγεία του:
«Το πιο σημαντικό είναι να μην σκέφτεστε ότι δεν θα τύχει σε εσάς, είμαι αθλητής και έτυχε σε εμένα πριν από 7 μήνες. Πρόσεχα την ζωή μου, νόμιζα ήμουν υγιής και μετά από 3 μήνες είχα όγκο σε προχωρημένο στάδιο. Πρέπει να εξετάζεστε , μην ντρέπεστε. Το κάνετε όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά για την οικογένεια τους φίλους σας και όσους σας αγαπούν. Μπορεί να σωθεί μια ζωή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.