Καρεμπέ: «Πέντε… καυτά φαβορί για το τρόπαιο»

Πέντε ομάδες είναι οι υποψήφιες για το τρόπαιο του Champions League, σύμφωνα με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού μιλώντας στην γερμανική ιστοσελίδα «Wettbasis», επανέλαβε, όπως είχε κάνει-στα μέσα Σεπτέμβρη-στο γερμανικό δίκτυο RND, ότι «η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πεινασμένη και άπληστη με το Champions League», ξεχώρισε –επίσης-τον καλύτερο παίκτη των Μαδριλένων, μίλησε για τον Γιουπ Χάινκες, τη Μπάγερν και τη Λειψία.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι οι πιο…καυτοί διεκδικητές του τίτλου στο Champions League. Όταν κοιτάζω την απόδοση των Μαδριλένων εναντίον της Σέλτικ (3-0) ή της Λειψίας (2-0), ξέρω ότι αυτή η ομάδα εξακολουθεί να πεινά και να είναι άπληστη. Ποτέ και τίποτα δεν της είναι αρκετό, αλλά πάντα θέλει να συνεχίσει να κερδίζει, ανεξάρτητα από το αν κέρδισε μόλις το Champions League ή αυτό ήταν πολύ καιρό πριν. Σε αυτή τη διοργάνωση η Ρεάλ καταφέρνει πάντα να ξεπερνά τον εαυτό της. Η Ρεάλ ακόμα κι αν ο αντίπαλος έχει καλύτερη ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν, δείχνει μεγαλύτερη ψυχική δύναμη. Αυτοί οι παίκτες μεταφέρουν πάντα την αίσθηση ότι είναι δύσκολο να νικηθούν. Αγαπούν και ζουν αυτόν τον ανταγωνισμό όσο καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό είναι το λεγόμενο πραγματικό DNA», είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ, που αγωνίστηκε με τους Μαδριλένους από το 1997 έως το 2000 και κατέκτησε μαζί τους δύο φορές το Champions League (1998, 2000).

«Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον από τους σημερινούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης που με εντυπωσιάζουν, θα ήταν ο Τόνι Κρόος. Η συνέπειά του στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο τόσα χρόνια, η ασφάλεια που προσφέρει, η στάση του είναι απλά μοναδικές. Σέβομαι πολύ αυτόν τον παίκτη. Έχει επίσης πετύχει σπουδαία πράγματα για την εθνική ομάδα της Γερμανίας εδώ και χρόνια», τόνισε.

«Για να είμαι ειλικρινής, είχα πολλούς καλούς προπονητές στην καριέρα μου, αλλά φυσικά έχω όμορφες αναμνήσεις από τον Γιουπ Χάινκες, και όχι μόνο επειδή βίωσα τον μεγαλύτερο θρίαμβο του συλλόγου μαζί του. Μου άρεσε να δουλεύω μαζί του. Υπήρχε πάντα πολλή δομή και ρυθμός στις προπονήσεις του. Ήξερε πώς να αντιμετωπίζει όλους τους παίκτες, είτε τους κορυφαίους είτε τους νεαρούς παίκτες. Ως εκ τούτου, δεν με εξέπληξε που είχε κάνει τόσο συναρπαστική δουλειά στη Μπάγερν Μονάχου, ειδικά με τον τίτλο του Champions League τη σεζόν 2012/13»,πρόσθεσε ο Καρεμπέ, μιλώντας στη συνέχεια για Λειψία και Μπάγερν:

«Η Λειψία βελτιώνεται συνεχώς. Η ιδέα με τους νεαρούς παίκτες λειτούργησε τέλεια και η Λειψία είναι πλέον μία από τις τέσσερις καλύτερες της Bundesliga. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος εκεί για νέους παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν υπέροχα. Φυσικά πρέπει να αναφέρω τον συμπατριώτη μου Κρίστοφερ Νκουνκού. Η ανάπτυξή του είναι ραγδαία και θεαματική. Δεν ήταν τυχαίο ότι ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της Bundesliga της σεζόν 2021/22. Πραγματικά το άξιζε. Από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου έγινε πρωταθλήτρια Γερμανίας για δέκατη συνεχόμενη φορά. Αυτό είναι απλώς ιστορικό ρεκόρ, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φυσικά, παρατήρησα ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά στην Bundesliga, αλλά η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη. Στο τέλος, η ποιότητα θα επικρατήσει ξανά, οπότε υποθέτω ακράδαντα ότι το τρόπαιο του πρωταθλήματος θα παραμείνει στο Μόναχο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.