«Buzzer-beater» νίκης του Γκριζμάν σε ματσάρα στη Μαδρίτη, σπουδαίο ξεκίνημα για Μπριζ (hls)

Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο για 90 αγωνιστικά λεπτά δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα τον δρόμο για τα δίχτυα όμως στα 11 λεπτά των καθυστερήσεων το κατάφεραν τρεις φορές, με τους γηπεδούχους να χαμογελούν στο τέλος χάρη σε γκολ του Γκριζμάν στο... 101'! Μεγάλη νίκη για την Μπριζ επί της Λεβερκούζεν.

Ό,τι δεν είχε γίνει σε 90′ αγωνιστικά λεπτά, έγινε επί… τρία στις καθυστερήσεις στο «Μετροπολιτάνο»! Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την δραματική νίκη επί της Πόρτο με 2-1, χάρη σε τέρματα των Ερμόσο (90+2′) και Γκριζμάν (90+11′), σε ένα finish που δύσκολα θα ξεχαστεί (τρία γκολ στις καθυστερήσεις). Στο Βέλγιο, η Μπριζ πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Λεβερκούζεν.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-1

Ατλέτικο και Πόρτο έφτιαξαν φάσεις, όμως είχαν θέμα στην τελική προσπάθεια και έτσι δεν μπόρεσαν να ξεκολλήσουν από την λευκή ισοπαλία πριν τις καθυστερήσεις του αγώνα. Εκεί το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… δράμα με την Ατλέτικο να παίρνει με χιτσκοκικό τρόπο το τρίποντο. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές αλλά οι γκολκίπερ Όμπλακ και Ντιόγκο Κόστα δεν επέτρεψαν να τροποποιηθεί το 0-0. Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι μαδριλένοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 50ο λεπτό με τον Κόκε, όμως το VAR παρενέβη και ακύρωσε το τέρμα για οφσάιντ. Η συνέχεια άνηκε στους Πορτογάλους, που απείλησαν τόσο με τον Στέφεν Εουστάκιο, όσο και με τον Ζοάο Μάριο την εστία του Γιαν Όμπλακ, όμως ο Σλοβένος πορτιέρο ήταν απροσπέλαστος. Οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα αλλοιώθηκαν στο 82ο λεπτό καθώς ο Μεχντί Ταρέμι είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Πόρτο με δέκα παίκτες. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του Σιμεόνε πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 90+2, ο Μάριο Ερμόσο έκανε το 1-0 στο 90+2′. Δύο λεπτά αργότερα όμως, πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ερμόσο υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Ματέους Ουρίμπε έγραψε από τα 11 μέτρα το 1-1. Ούτε εκεί τελείωσε τίποτα. Ο Αντουάν Γκριζμάν φύλαγε το καλύτερο για το τέλος και με κεφαλιά σε κόρνερ του Άξελ Βίτσελ, χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους!

Ατλέτικο: Όμπλακ, Μολίνα (46′ Ντε Πάουλ), Χιμένεθ, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Καρασκό (46′ Λεμάρ), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (61′ Γριεζμάν), Μοράτα (68′ Ερμόζο), Ζοάο Φέλιξ (71′ Κορέα).

Πόρτο: Ντ. Κόστα, Πεπέ (62′ Ζοάο Μάριο), Κάρμο, Πέπε, Ζαϊντού, Οτάβιο (77′ λ.τρ. Μπρούνο Κόστα), Ουρίμπε, Εουστάκιο, Γκαλένο (88′ Βερόν), Ταρεμί, Εβανίλσον (77′ Τόνι).

Μπριζ-Λεβερκούζεν 1-0

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις στο «Γιάν Μπρέιντελ» η Μπριζ πανηγύρισε την σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα του Champions League χάρη σε γκολ του Αμπακάρ Σιλά. Ουσιαστικά όμως το τέρμα ήταν μία ευγενική… προσφορά του Φινλανδού τερματοφύλακα της Λεβερκούζεν, Λούκας Χραντέτσκι, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κεφαλιά στο 42ο λεπτό. Στην επανάληψη οι «ασπιρίνες» πίεσαν, όμως γκολ ισοφάρισης δεν βρήκαν. Για την ακρίβεια βρήκαν αλλά αυτό δεν μέτρησε καθώς στο 73ο λεπτό ο Πάτρικ Σικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά είδε το VAR να του το ακυρώνει.

Μπριζ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελε, Σιλά, Όλσεν (83′ Σάντρα), Νίλσεν, Ονιέντικα (83′ Μπαλάντα), Βανάκεν, Μάιερ, Σοβά (89΄Σόμπολ), Γιούτκλα (64′ Γιάρεμτσουκ).

Λεβερκούζεν: Χραντέσκι, Κοσουνού, Τα, Ινκαπιέ, Μπέκερ (67′ Χλόζεκ), Αρανγκίς (46′ Παλάσιος), Άντριχ (67′ Ντεμιρμπάι), Φρίμπονγκ (86′ Αζμούν), Χάντσον-Οντόι (86′ Αμίρι), Ντιαμπί, Σικ.

Η Βαθμολογία του 2ου Ομίλου

  1. Μπριζ 3 βαθμούς (1-0)
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 3 βαθμούς (2-1)
  3. Πόρτο 0 βαθμούς (1-2)
  4. Λεβερκούζεν 0 βαθμούς (0-1)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής του 2ου ομίλου

Τρίτη (13/09)

22:00 Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Πόρτο-Μπριζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.