Τενερίφη-Περιστέρι 97-93: Χουέρτας και Γκάι «έκοψαν» το «φτερούγισμα» του Περιστερίου προς τον τελικό (videos + highlights)

Άξια συγχαρητηρίων η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη για την απόδοση της στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό της ιστορίας της.

Το Περιστέρι είχε…περάσει το κεφάλι του πάνω από την οροφή με την ιστορική πρόκριση του στο F4 του BCL και προσπάθησε με αξιέπαινη προσπάθεια να νικήσει την εμπειρότερη και ποιοτικότερη Τενερίφη στον ημιτελικό, αλλά στις λεπτομέρειες και χάριν στην τριάδα των Χουέρτας, Γκάι και Σερμαντίνι, η ισπανική ομάδα νίκησε και θα διεκδικήσ 97-93 και την Κυριακή (28/5, 21.00) στην Stark Arena» του Βελιγραδίου το τρίτο τρόπαιο του BCL στην ιστορία της.

Το Περιστέρι είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Σπανούλη άρχισαν τον ημιτελικό με αυτοσυγκέντρωση και στις δυο ρακέτες της Stark Arena. Η άμυνα του Περιστερίου ήταν αποτελεσματική στην πρώτη περίοδο , παίζοντας με αλλαγές που προκάλεσαν δυο επιθετικά φάουλ της Τενερίφης, καθώς και δυο συνεχόμενα λάθη του 40χρονου Χουέρτας. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 4 πόντους στο 10′, αλλά στην δεύτερη περίοδο, η Τενερίφη προσαρμόστηκε στην αντίπαλη άμυνα και αξιοποίησε τον Σερμαντίνι που έφτασε τους 12 πόντους. Ο μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” του Περιστερίου και του Σπανούλη, ήταν ο Κάιλ Γκάι. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 17 πόντους και ήταν ο παίκτης που έδωσε στην Τενερίφη, το εύθραστο προβάδισμα στο σκορ.

Η επίθεση του Περιστερίου με τα drive του Ράγκλαντ και τα δυο τρίποντα του Πουλιανίτη, διατήρησε την επαφή στο σκορ και δεν επέτρεψε στην ισπανική ομάδα να προηγηθεί με διαφορά ασφαλείας. Μόνο στο τέλος της 3ης περιόδου, το συν 6 της Τενερίφης, ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα. Δίπλα στον Γκάι, ο Χουέρτας που είναι έναν χρόνο μικρότερος του Βασίλη Σπανούλη και θα συμπληρώσει το 41ο έτος της ηλικίας του στις 25 Μαίου, ανέβασε ρυθμούς στην παραγωγή του σκορ και έφτασε τους 20 πόντους στην 4η περίοδο, ενώ και ο Σερμαντίνι ήταν ο τρίτος “πυλώνας” στην επίθεση της Τενερίφης.

Το Περιστέρι είχε μεγάλη φθορά στα φάουλ και η διαφορά στις βολές, ήταν χαώδης. Τα ποσοστά ευστοχίας της Τενερίφης σε δίποντα, τρίποντα και βολές, ήταν ακαταμάχητα. Στην τέταρτη περίοδο, ο Γκάι “τελείωσε” φάσεις με εύστοχα σουτ και το Περιστέρι δεν μπόρεσε να “απαντήσει” από την επίθεση του. Ο Πουλανίτης με το τρίτο τρίποντο του, μείωσε σε 87-80, αλλά αμέσως ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Κάιλ Γκάι σκόραρε άμεσα (90-82), ο Πουλιανίτης με νέο τρίποντο (4/5) μείωσε εκ νέου σε 90-85, Στα τελευταία 88 δευτερόλεπτα, η ισπανική ομάδα δεν έδωσε άλλα…δικαιώματα για να έχανε την πρόκριση στον τελικό της 5ης συμμετοχής της σε F4 του BCL.

Στα 57” με σερί 0-8 το Περιστέρι μείωσε και σε 90-88, ο Χουέρτας ευστόχησε σε δυο βολές και αύξησε το προβάδισμα στους 4 πόντους. Το Περιστέρι δέχτηκε τεχνική ποινή στα 47” (93-88 βολή ο Γκάι) και ο Λονγκ που κέρδισε φάουλ με 2/3 βολές διαμόρφωσε το 93-90. Η ζημιά όμως για την ελληνική ομάδα έγινε στα 16” πριν από την λήξη, με το επιθετικό ριμπάουντ του Σάστρε και το καλάθι που σημείωσε, μετά από άστοχο 3ποντο του Γκάι.

Δεκάλεπτα: 19-23, 43-42, 66-60, 97-93

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.