Aταλάντα-Βιγιαρεάλ 2-3: Ο Ντανζούμα της έδωσε την πρόκριση (vid)

Η προσπάθεια πρόκρισης για τρίτη σερί σεζόν στους «16» της διοργάνωσης, εξελίχτηκε σε όνειρο απατηλό για την Αταλάντα.

Στο Μπέργκαμο οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League. Η φορμαρισμένη Αταλάντα έμοιαζε ως το μεγάλο φαβορί, αλλά η κάτοχος του Europa League, παρά την άσχημη πορεία της στη La Liga, παρουσιάστηκε αποφασισμένη και κατάφερε να αποκτήσει γρήγορα «αέρα» δύο τερμάτων, με γκολ στο ξεκίνημα (3΄) του Ντανζούμα, το πιο γρήγορο τέρμα που έχει δεχτεί η ομάδα του Γκασπερίνι στο Champions League και προς το τέλος του 45λεπτου (42΄) με τον Καπού.

Οργανωμένη και στιβαρή στην άμυνα, και «θανατηφόρα» στην επίθεση, σκόραρε πάλι το 52΄, όταν ο Ντανζούμα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 0-3. Ο 24χρονος Ολλανδός επιθετικός είναι το σημείο αναφοράς της εφετινής Βιγιαρεάλ, έχοντας πετύχει το ¼ των τερμάτων της ομάδας του (9 από τα 36). Ίσως εκεί το «κίτρινο υποβρύχιο» να πίστεψε ότι τα πάντα έχουν κριθεί, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε με τον εφησυχασμό της στο τελευταίο 20λεπτο. Στο 71΄ μία από τις αλλαγές του Γκασπερίνι, ο Ρουσλάν Μαλινόβσκι μείωσε σε 3-1 στο 71ο λεπτό και εννιά λεπτά αργότερα ο Ζαπάτα έγραψε το τελικό 2-3. Πρόκριση στους «16» του Champions League για τη Βιγιαρεάλ, συνεχίζει στο Europa League η Αταλάντα.

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (46΄Τζιμσίτι), Παλομίνο, Χάτεμπερ (46΄ Μαλινόβσκι), Ντε Ρουν (54΄ Μουριέλ), Φρόιλερ, Μάλε (90΄ Τζαπακόστα), Πεσίνα, Ίλιτσιτς, Ζαπάτα
Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Γκόμες, Καπουέ, Παρέχο, Μορένο (88΄ Πεδράθα), Ζεράρ Μορένο (81΄Ιμπόρα), Ντανζουμά (88΄ Ντιά)

**Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 15-16 και 22-23 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 8-9 και 15-16 Μαρτίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.