Η ώρα του ΑΠΟΕΛ και το «παράθυρο» της Σέλτικ

Στη Δανία, απέναντι στην Άαλμποργκ, ο ΑΠΟΕΛ παίζει την πρώτη παρτίδα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Δανία, απέναντι στην Άαλμποργκ, ο ΑΠΟΕΛ παίζει την πρώτη παρτίδα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Σέλτικ μπήκε αποκλεισμένη στα πλέι οφ ωστόσο ελπίζει να ξεπεράσει το εμπόδιο της σλοβένικης Μάριμπορ.

Με τα υπόλοιπα πέντε ζευγάρια συνεχίζεται, την Τετάρτη (20/8), η φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό από το Novasports 4 (21.35). Ξεχωρίζει η προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη, με σκοπό την πρόκριση στους ομίλους όπως και οι αγώνες Μάριμπορ-Σέλτικ και Λιλ-Πόρτο.

Μάριμπορ – Σέλτικ (21.45 / Novasports 1 & 1HD)

«Τρίτη και φαρμακερή». Αυτό είναι το σύνθημα στη Μάριμπορ, η οποία έχει να επιδείξει, μόλις, μία παρουσία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ: Τη σεζόν 1999/2000. Έκτοτε έφθασε η σλοβένικη ομάδα δύο φορές στα πλέι οφ, όμως αμφότερες γνώρισε τον αποκλεισμό: Το 2012 δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ το 2013 ήταν σειρά της τσέχικης Πλζεν ν΄ αποκλείσει τη Μάριμπορ. Η Σέλτικ, από την άλλη, μετά την ιστορία με τη Σιόν το 2011 (πέρασε την ελβετική ομάδα στα χαρτιά, επειδή χρησιμοποίησε πέντε παίκτες χωρίς δικαίωμα συμμετοχής!) στάθηκε ξανά τυχερή στον τρίτο προκριματικό αν και αγωνιστικά διασύρθηκε από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Οι Πολωνοί επικράτησαν στο εντός έδρας παιχνίδι, με 4-1, κέρδισαν και στο Εδιμβούργο με 2-0, όμως η χρησιμοποίηση του Μπερεζίνσκι στο 86΄ κόστισε την πρόκριση στα πλέι οφ. Η έφεση της Λέγκια απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να ισχύσει η ποινή κατακύρωσης του αγώνα με 3-0 υπέρ της Σέλτικ και η πρόκριση των Σκωτσέζων. Το παιχνίδι του «Λιούντσκι» είναι το πρώτο ανάμεσα στις δύο ομάδες, που δεν έχουν παράδοση μεταξύ τους αγώνων. Για τη Σέλτικ δεν θ΄ αγωνιστούν ο αρχηγός Σκοτ Μπράουν και οι Φόρεστ, Μάθιους που έχουν τραυματισμούς, ενώ η ομάδα του Άντε Σίμουντζα δεν αναφέρεται απουσία και η αποστολή είναι πλήρης.

Λιλ – Πόρτο (21.45 / Novasports 2 & 2HD)

Πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ευρωπαϊκών συλλόγων, με τη Λιλ να θέλει να σπάσει την κακή παράδοση που έχει, εσχάτως, δημιουργήσει εντός έδρας στην Ευρώπη όπου δεν έχει κερδίσει κανένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Και η Πόρτο, όμως, δεν τα πηγαίνει καλύτερα ως φιλοξενούμενη ούσα χωρίς «διπλό» στα πέντε τελευταία ματς που έχει δώσει. Πιο έτοιμοι είναι οι γηπεδούχοι που πέραν του Μαρτίν δεν έχουν άλλα προβλήματα. Ο Ρενέ Ζιράρ θα βάλει Ρου και Καλού στην επίθεση, ψάχνοντας όχι μόνο τη νίκη αλλά και ένα ασφαλές αβαντάζ για τη ρεβάνς. Ο Ζουλέν Λοπετέγκι κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τους «δράκους», μετά την επιτυχημένη έναρξη στην πορτογαλική Πριμέιρα Λίγκα στο 2-0 με τη Μαριτίμο.

Σταντάρ Λιέγης – Ζενίτ (21.45 / Novasports 3)

Επτά χρόνια μετά την πρόκριση επί της Λιέγης για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η Ζενίτ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο των Βέλγων, ώστε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σταντάρ του Γκάι Λουζόν απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό, όμως το έργο της με τη ρώσικη ομάδα του Βίλας Μπόας είναι δύσκολο και τα αγωνιστικά νέα εναντίον της. Πέντε παίκτες είναι εκτός με τραυματισμούς, ανάμεσά τους ο Καρσελά, ενώ Τρέμπελ και Μπιά (χρήσιμος μεσοεπιθετικός) δίνονται αμφίβολοι. Για τη Ζενίτ, που απέκλεισε στον περασμένο γύρο δύσκολα την κυπριακή ΑΕΛ, δεν θα δώσει το «παρών» ο τιμωρημένος Βίτσελ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (21.45 / Novasports 7)

Ζευγάρι χωρίς μεγάλο φαβορί όπου θα «μιλήσουν» οι έδρες. Η ΜΠΑΤΕ είναι πιο έμπειρη στο θεσμό, όμως η Σλόβαν έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διεκδικήσει το όνειρο των ομίλων. Για να το πετύχει αυτό θέλει σώνει και καλά αποτέλεσμα στο «Πασιένσκι». Για τους Σλοβάκους το πρόβλημα με τον Μιλίνκοβιτς θεωρείται λήξαν, εφόσον ο χρήσιμος χαφ προπονήθηκε και θα είναι στο αρχικό σχήμα. Οι Λευκορώσοι δεν έχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά αναζητούν σταθερότητα τελευταία όπου τα αποτελέσματά τους δεν έχουν συνέπεια.

Άαλμποργκ – ΑΠΟΕΛ (21.45 / NΕΡΙΤ Sports)

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά την Άαλμποργκ, που είναι η ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογία στη λίστα της ΟΥΕΦΑ απ΄ όσες μετέχουν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο και μόνο αυτό δείχνει τις καλές πιθανότητες πρόκρισης που έχει η κυπριακή ομάδα αν μπορέσει και προσέξει. Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει απουσίες και στηρίζεται πολύ στον Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος αποτελεί τον παίκτη-βαρόμετρο των Κύπριων. Ο Κεντ Νίλσεν, από την άλλη, έχει έξω τούς Σπάλβις, Νίλσεν, Γιόνσον αλλά υπέρ την καλύτερη φόρμα και ρυθμό της AaB όπως και τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει ο αγώνας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.