8ος όμιλος: Μπαρτσελόνα ήταν ο Αγιαξ (video)

Τι και αν έπαιζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο; Ο Αγιαξ ανάγκασε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της φετινή ήττα (2-1) και παράλληλα διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι και αν έπαιζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο; Ο Αγιαξ ανάγκασε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της φετινή ήττα (2-1) και παράλληλα διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αίαντας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέχρι την ανάπαυλα έχοντας προηγηθεί με 2-0, ενώ στην… επανάληψη μπόρεσε να με αριθμητικό μειονέκτημα να κρατήσει την πρωταθλήτρια Ισπανίας μακριά από την περιοχή του. Με αυτό τον τρόπο το σύνολο του Ντε Μπουρ έφτασε τους βαθμούς στον όμιλο (8 έχει ξ Μίλαν) και πλέον θα πάει σε δύο βδομάδες στο Μιλάνο για να παίξει σε ένα 90λεπτο την πρόκριση στους “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τη μεριά τους οι Καταλανοί έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν από σήμερα την εξασφάλιση της πρωτιάς του ομίλου. 

Μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Αγιαξ ήταν Μπαρτσελόνα και η Μπαρτσελόνα απλά ομάδα χωρίς ταυτότητα. Οι Ολλανδοί πίεζαν ψηλά, κυκλοφορούσαν άψογα την μπάλα και ανάγκαζαν τους παίκτες του Μαρτίνο σε πολλά λάθη, σε τυφλές μπαλιές και σε γυρίσματα προς τον Πίντο. 

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 19′ με τον Σερέρο να μένει αμαρκάριστος στην περιοχή και με πλασέ στην κίνηση να ανοίγει το σκορ από νωρίς. 

Η Μπαρτσελόνα χωρίς τους Ντάνι Αλβες, Αντριάνο στα άκρα, χωρίς τον Μπούσκετς στον άξονα και χωρίς τον Μέσι στην κορυφή της επίθεσης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Οι Καταλανοί δεν είχαν ανάπτυξη από τα άκρα, αφού Πουγιόλ και Μοντόγια δεν είχαν ανεβάσματα, ενώ ο Σονγκ ήταν σαν να μην υπήρχε στη μεσαία γραμμή. Παρόλα αυτά στο 25′ ο Νεϊμάρ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. 

Ο Αγιαξ έδωσε λίγο χώρο στην Μπαρτσελόνα, η οποία συνέχισε να είναι ακίνδυνη και να γυρίζει ανούσια και χωρίς σκοπό την μπάλα. Οι Ολλανδοί που είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, έφτασαν και στην επίτευξη ακόμα ενός τέρματος. Ο Χούσεν στο 42′ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Πικέ, Πουγιόλ και με σουτ νίκησε τον Πίντο διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδος του. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα, καθώς στο 48′ ο Φαν Ράιν γύρισε λανθασμένα, ο Νεϊμάρ τσίμπησε την μπάλα και ο Φέλτμαν τον ανέτρεψε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία στον Τσάβι να μειώσει με πέναλτι σε 2-1. 

Εχοντας την αριθμητική υπεροχή η Μπαρτσελόνα περιόρισε τον Αγιαξ στο μισό γήπεδο και στο 57′ άγγιξε την ισοφάριση με τον Νεϊμάρ, ωστόσο ο Σίνεν με τα ακροδάχτυλα κατάφερε να διώξει σε κόρνερ και να διατηρήσει το προβάδισμα για τον Αίαντα. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να περάσουν τη μεσαία γραμμή, αλλά δεν επέτρεπαν και στους αντιπάλους τους να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή τους. 

Ο Μαρτίνο βλέποντας την ομάδα του ακίνδυνη επιθετικά απέσυρε τους έμπειρους Πουγιόλ, Τσάβι, Φάμπρεγας και έριξε στο παιχνίδι τους νεαρούς Καμπαρόν, Αντάμα Τραορέ και Σέρχι Ρομπέρτο.

Ο ενθουσιασμός των πιτσιρικάδων από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα δεν ήταν ικανός να αποσυντονίσει τους Ολλανδούς που ήταν άψογα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και διατήρησαν μέχρι τέλος το υπέρ τους 2-1, βάζοντας παράλληλα τέλος στο αρνητικό σερί που είχαν με ισπανικές ομάδες (εννιά σερί ήττες). 

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Σένε, Φαν Ριν – Πικέ, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μοντόγια
Κόκκινες: 48΄ Φέλτμαν
 
ΑΓΙΑΞ (Φρανκ ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Φαν Ριν, Φέλτμαν, Μοισάντερ, Μποϊλέσεν (35΄ Κρ. Πόουλσεν), Κλάασεν, Μπλιντ, Σερέρο, Σένε (51΄ Ντενβίλ), Χούσεν (84΄ Ντουάρτε), Φίσερ.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Μαρτίνο): Πίντο, Πουγιόλ (68΄ Γκαμπαρόν), Πικέ, Μασεράνο, Μοντόγια, Τσάβι (74΄ Ρομπέρτο), Σονγκ, Ινιέστα, Πέδρο, Φάμπρεγας (82΄ Τραορέ), Νεϊμάρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.