Ηρακλάρα στην Αυστραλία με Northcote City!

Ναι, υπάρχει Ηρακλής και στην άλλη άκρη της Γης. Εκεί στη Ωκεανία το "γαλάζιο όνειρο" είναι ζωντανό! Και η Northcote City FC είναι αυτή που κρατάει αναμμένη τη "φλόγα".

Η απόσταση της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη είναι μεγαλύτερη των 15.000 χιλιομέτρων. Χρειάζεται σχεδόν μια μέρα ταξίδι με το αεροπλάνο για να ταξιδέψεις από τη μια πόλη στην άλλη. Μακριά, πολύ μακριά η μητέρα πατρίδα και ο αγαπημένος Ηρακλής. Γι’ αυτό κάποιοι φρόντισαν πριν από δεκαετίες να πάρουν μαζί τους την “κυανόλευκη τρέλα” τους και να δημιουργήσουν το δικό τους Ηρακλή στην Αυστραλία!

Ναι, υπάρχει Ηρακλής και στην άλλη άκρη της Γης. Εκεί στη Ωκεανία το “γαλάζιο όνειρο” είναι ζωντανό! Και η Northcote City FC είναι αυτή που κρατάει αναμμένη τη “φλόγα”.

Η Northcote City FC ιδρύθηκε ως Ηρακλής το 1960 από ένα γκρουπ Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι είχαν πάθος για τον αθλητισμό και ήθελαν να διατηρήσουν τη σύνδεση τους με την πατρίδα.

Το όνομα του συλλόγου άλλαξε μετά από λίγα χρόνια εξαιτίας της τοπικής νομοθεσίας και έγινε αρχικά Princes Park Hercules, στη συνέχεια Collingwood City και τελικά Northcote City FC. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν το σήμα στην πλευρά της καρδιάς. Ο Ημίθεος και το Η ήταν πάντα εκεί, για να θυμίζουν τη μεγάλη αγάπη και παντοτινή.

Και ξέρετε κάτι; Ο Ηρακλής της… Αυστραλίας έκανε τα δικά του δυνατά βήματα στο χώρο του αθλητισμού. Δεν έμεινε μια ομάδα των προαστίων της Μελβούρνης, αλλά αναπτύχθηκε, ενώ το 2013 έφτασε μέχρι τη δεύτερη κατηγορία, την ανώτερη βαθμίδα που μπορούσε να βρεθεί μετά την “κλειστή” A – League και κατέκτησε τον τίτλο!

Η Northcote City FC είναι ένας σύλλογος νοικοκυρεμένος, με έδρα το John Cain Memorial Park στο προάστιο του Θόρνμπερι και έχει μετατρέψει το γήπεδο της σε ένα “γαλάζιο οχυρό”.

Πέρα από την ανδρική ομάδα, ο “Ηρακλής της Αυστραλίας” διαθέτει και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ μεγάλη βάση έχει δοθεί και στα τμήματα υποδομής. Μάλιστα ο πρόεδρος της, Μιχάλης Σκληρός, έχει φροντίσει η ομάδα του να ξεφύγει από τα ερασιτεχνικά μονοπάτια, καθώς η Northcote City FC διαθέτει web tv, ενώ φροντίζει να κρατά “ζωντανά” και τα έθιμα της μαμάς Ελλάδας. Και ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα ένα από τα φυντάνια της να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.