“Θέλουμε να τηρηθούν οι νόμοι”

Την απορία του αν κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα τηρηθούν και θα εφαρμοστούν οι νόμοι εξέφρασε ο Κώστας Πηλαδάκης.

Την απορία του αν κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα τηρηθούν και θα εφαρμοστούν οι νόμοι εξέφρασε ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος της Λάρισας μιλώντας στην ραδιοφωνία Κισσάβου αναφέρθηκε στα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας με τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ αλλα και στην επόμενη μέρα της ΑΕΛ

-Μήπως τώρα ξεκινά η «Μεγάλη» εβδομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Δεν μου αρέσει να βάζω πηχαίους τίτλους. Για μας εξάλλου όλη η χρονιά ήταν ένας Γολγοθάς και η έλευση του Πάσχα δεν πιστεύω ότι μας έφερε και μία τεράστια διαφορά. Βέβαια, όλα αυτά που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα μμε είναι να δούμε τι θα γίνει με την ιστορία της αδειοδότησης και να δούμε αν θα τηρηθεί ο νόμος ή όχι. Αυτό είναι για μένα το μεγάλο ερώτημα, μιας και ζητάμε την τήρηση του νόμου σε κάθε στιγμή της ζωής μας».

-Αν τηρηθεί ο νόμος υπάρχει περίπτωση να πάρουν άδεια συμμετοχής ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής;
«Για μένα το πρόβλημα δεν προσωποποιείται. Έχει να κάνει με όποια ομάδα δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο καιρό υπάρχουν τόσες πολλές ερμηνείες. Αν μέχρι την 31η Μαρτίου δεν έχουν εξοφληθεί ή διακονιστεί οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, τι θα προσκομίσουν στο Δευτεροβάθμιο Όργανο; Αν δεν το είχες ως τότε, πάει τελείωσε. Μπορεί επί της ουσίας ή της ηθικής να είσαι εντάξει, αλλά είσαι παράτυπος και παράνομος. Είτε το ποσό είναι μικρό ή μεγάλο, το παράπτωμα είναι το ίδιο και ο νομοθέτης ορίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες. Και εμείς φέτος ως ομάδα αδικηθήκαμε από τη διαιτησία, αλλά αυτό ότι και να λέγαμε ο διαιτητής έκλεινε το φύλλο αγώνα και το αποτέλεσμα δεν άλλαζε. Ο νόμος είναι νόμος και δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. Οτιδήποτε συμβαίνει την περίοδο των αδειοδοτήσεων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψην από τις επιτροπές».

-Πως θα βλέπατε το ενδεχόμενο να δοθούν οι φάκελοι των αδειοδοτήσεων να βγουν στη δημοσιότητα;
«Η άποψή μου είναι σαφέστατη. Οτιδήποτε αφορά διαφάνεια θεσμών είμαι υπέρ. Ας γίνει κι αυτό. Εγώ δεν έχω προσωπικά με κανέναν παράγοντα και καμία ομάδα. Τα συμφέροντα της ομάδας μου θέλω να διαφυλάξω και τίποτα περισσότερο. Μπορεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος να μην μπορέσαμε να προφυλάξουμε την ομάδα μας από τη διαιτησία, κάποιες άλλες ομάδες ίσως να το έκαναν, αλλά ο νόμος είναι κάτι που μπορούμε να προσφύγουμε και θα το κάνουμε και για τη δική μου συνείδηση, αλλά και για τον κόσμο της Λάρισας».

Στο diki.blogspot.com του Κυριάκου Θωμαϊδη, υπάρχει η αποκάλυψη ότι η ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του Πανιωνίου δεν είχαν ισχύ για τον Ιανουάριο.
«Έλαβα γνώση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, και θεωρώ ότι πλέον είναι θέμα εισαγγελέα. Πιστεύω ότι οι αρμόδιες αρχές να πάρουν τα μέτρα τους και αν ισχύει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν ξέρω αν έχει σήμερα ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα, αλλά το ζητούμενο είναι τι είχε τότε και αυτό θα πρέπει να το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές. Αν υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, αν όχι να κλείσει σήμερα κιόλας το θέμα. Αν τελικά ισχύει αυτό ίσως να δοθεί το έναυσμα να ασχοληθούν κι άλλες ομάδες. Εμένα πάντως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τον ντέτεκτιβ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα και πρέπει να μας περιορίζει σε συγκεκριμένους ρόλους».

-Τι περιμένουμε από το διαιτητικό δικαστήριο στο οποίο και έχει προσφύγει η Σούπερ Λίγκα;
«Αυτό που γνωρίζω είναι πως και η UEFA έχει συμφωνήσει με την άποψη του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας. Μάλιστα η UEFA όταν αποκλείει από μία χώρα κάποια ομάδα, την κενή θέση την αναπληρώνει ομάδα της ίδιας χώρας και όχι κάποιας άλλης. Θεωρώ λοιπόν ότι ορθά αποφασίσαμε ως Λίγκα να καλύπτονται οι κενές θέσεις που θα προκύπτουν από τη μη αδειοδότηση ομάδων από το πρωτάθλημα της μεγάλης μας κατηγορίας».

-«Ξενίζει» όμως λίγο ο χρόνος που η Σούπερ Λίγκα πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.
«Η Λίγκα αυτό το έχει αποφασίσει από πέρυσι, αλλά η ΕΠΟ δεν το είχε συμπεριελάβει στον ΚΑΠ και έγινε περαιτέρω συζήτηση. Σαν Λίγκα δεν ζητάμε να παραμένει μία ομάδα αλλά ζητάμε όποιος δεν αδειοδοτείται να καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα και στη συνέχεια θα γίνεται η επικύρωση της βαθμολογίας».

-Τα παιχνίδια κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια, υποστηρίζουν πάρα πολλοί. Η δική σας θέση ποια είναι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;
«Αντίστοιχη 100%. Οι αγώνες πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα αλλά αυτό θα πρέπει να το σέβονται και να το συμμερίζονται άπαντες και σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει όλα λοιπόν να είναι νομότυπα και να ακολουθούμε τους νόμους. Όπως επίσης με στεναχωρεί αυτό που γίνεται κάθε χρόνο με τις πορείες. Ξέρω ότι οι Λαρισαίοι έχουν πολύ πιο δυνατή φωνή από όλους τους άλλους, ειδικά όταν παλεύουν για το νόμιμο. Αυτά τα «πιέζω για να παρανομήσουμε» δεν μ’ αρέσουν εμένα. Δεν πρέπει αυτός που τηρεί τους νόμους να βρίσκεται εν αδίκω. Να βγουν όλοι να πιέσουν για τα χρέη τους και να μην πληρώσει κανένας».

-Αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες που κάνατε σας ενόχλησε κανένας από τους αρμόδιους εισαγγελείς;
«Βεβαίως. Είμαι σε επαφή μαζί τους έστω και αν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές προς τα έξω οι συγκεκριμένες κινήσεις μου».

-Πως νιώσατε όταν μετά τις καταγγελίες σας, το περιβάλλον του προέδρου της ΕΠΟ προσπάθησε να σας .διαψεύσει;
«Δεν το θεωρώ διάψευση. Απλά είπαν ότι ασχολούνται με έγγραφες καταγγελίες. Εμένα με ενδιαφέρει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες αυτών που λέει. Αλλά οτιδήποτε έχει βγει προς τα έξω και αποτελεί στοιχείο για μας είναι βέβαιο ότι θα το χρησιμοποιήσουμε».

-Δεν πιστεύετε πλέον ότι με όσα αποκαλύπτονται αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι θα πρέπει να γίνει;
«Συνήθως κάτι για να φτιαχτεί θα πρέπει να φτάσει στον πάτο. Είναι πλέον η «χρυσή ευκαιρία» με όλα αυτά που συμβαίνουν, να θεωρήσουμε ότι αυτός είναι ο «πάτος» και να φτάσουμε στην κάθαρση, και να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Η ΑΕΛ έχει οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους της;
«Έχουμε όπως όλες οι ομάδες τρέχουσες υποχρεώσεις. Έχουμε πληρώσει ή διακανονίσει χρέη. Όπως και η υπόθεση του Κούλιτς, έχει ρυθμιστεί και ίσως να υπάρχουν και άλλοι παίκτες. Όσον αφορά το 31/12 δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα που να μην έχει πληρωθεί ή διακανονιστεί».

-Υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το θέμα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή;
«Γίνονται συνεχώς συναντήσεις και θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Έχω πει ότι ως τις 15 Μαϊου θέλω να τελειώσουν όλα, αλλά η επιλογή ενός ικανού προσώπου δεν είναι θέμα ημερομηνιών και κυρίως δεν είναι στο χέρι μας. Είναι θέμα το πότε θα βρεις αυτόν τον άνθρωπο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.