Αναμνήσεις Κυπέλλου μισού και πλέον αιώνα

Ενα 48ωρο απέμεινε για τη σέντρα του εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Νέας Σμύρνης, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας στις 20.00 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ενα 48ωρο απέμεινε για τη σέντρα του εντός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Νέας Σμύρνης, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας στις 20.00 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Με αφορμή της συγκεκριμένη αναμέτρηση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας της ομάδας που πριν από μισό και πλέον αιώνα εμφάνιζε μια σημαντική ομοιότητα με τη σημερινή. Περισσότερα όμως στη συγκεκριμένη αναφορά που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Το ενδιαφέρον στρέφεται στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του Απόλλωνα (Πέμπτη 30/1, 20.00). Στη φωτογραφία – ταξίδι στο χρόνο – οι Τζινόπουλος, Γκολέμας, Παπαδάκης, Εμμανουηλίδης, Γκόγκος πανηγυρίζουν μαζί με τον απόλυτο πρωταγωνιστή του προημιτελικού Κυπέλλου του 1951 που είχε διεξαχθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς απέναντι στον Αρη Γιώργο Μουρατίδη, δείχνοντας τον αριθμό τέσσερα, όσα και τα γκολ που πέτυχε ο συμπαίκτης τους στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ με 4-2.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον 40ό προημιτελικό της ιστορίας του, όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οπως και η εφετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, έτσι και εκείνη στις αρχές της δεκαετίας του ’50 είχε μια έφεση στις ανατροπές των σκορ με πιο εντυπωσιακή ίσως αυτή στον προημιτελικό εναντίον του Αρη. Μέχρι το 81′ εκείνου του αγώνα που έγινε στο γήπεδο του «Συντριβανιού» το σκορ ήταν 0-2, ώσπου αποφάσισε ο μέσος του Δικέφαλου Γιώργος Μουρατίδης να προωθηθεί και να βοηθήσει στην επίθεση. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα μείωσε σε 1-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε το σκορ κι έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα ημίωρο πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο ίδιος ο Μουρατίδης, ο οποίος στο 108′ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του, ενώ στο 120′ έγινε ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που σημείωσαν «καρέ» σε έναν αγώνα.», καταλήγει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.