Λίνο: «Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει»

Λέομπεν, Αποστολή: Κωστής Μπότσαρης
Οταν ξεκινούσε η περυσινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ κανείς δεν πίστευε πως η ολοκλήρωσή της θ' αναδείκνυε - και με τη . σφραγίδα της σχετικής ψηφοφορίας του φίλαθλου του κόσμου της ομάδας - ως πολυτιμότερο και πιο ουσιαστικό ποδοσφαιριστή για την πορεία της τον Ντορβαλίνο Αλβες Μασιέλ.

Λέομπεν, Αποστολή: Κωστής Μπότσαρης
Οταν ξεκινούσε η περυσινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ κανείς δεν πίστευε πως η ολοκλήρωσή της θ’ αναδείκνυε – και με τη . σφραγίδα της σχετικής ψηφοφορίας του φίλαθλου του κόσμου της ομάδας – ως πολυτιμότερο και πιο ουσιαστικό ποδοσφαιριστή για την πορεία της τον Ντορβαλίνο Αλβες Μασιέλ. Ο . Λίνο παρείχε την περισσότερη ουσία, υπήρξε υπόδειγμα σταθερότητας – σ’ επίπεδο απόδοσης – ενώ ποτέ του δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα με συνέπεια το δεδομένο της ηλικίας του των τριάντα έξι ετών να περνάει σχεδόν απαρατήρητο. Μια ακόμη σεζόν ξεκινάει για τον αειθαλή Βραζιλιάνο κι η συζήτησή μας μαζί του ξεκινάει με το ερώτημα για το αν ο ίδιος ήταν οπαδός της ομάδας που αγωνίζεται θ’ αποθέωνε τον εαυτό του και γιατί; 

«Κατ’ αρχήν θ’ αποθέωνα όποιον φορούσε τη φανέλα της ομάδας μου. Δύσκολη ερώτηση, αλλά ναι…Θ’ αποθέωνα έναν παίκτη που αντιλαμβάνομαι ότι δίνει όλες τις δυνάμεις του στο γήπεδο, που ήρθε ξένος, αλλά έμεινε πέντε χρόνια στην ομάδα και που δέθηκε μ’ αυτήν, με τον κόσμο και που προσπάθησε να μην τον κοροϊδέψει ποτέ. Χαίρομαι όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά μου, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επάγγελμα, είναι και συναίσθημα κι εμένα με γεμίζει όμορφα συναισθήματα αυτό».

– Ποιο είναι το κίνητρο και ποιός ο στόχος σου για να συνεχίσεις και φέτος;

«Νιώθω καλά προσωπικά, ξέρω ότι η ηλικία μου όταν την ακούει κάποιος του φαίνεται μεγάλη κι εγώ ο ίδιος όταν βλέπω το διαβατήριό μου ξαφνιάζομαι, αλλά σωματικά, αθλητικά, νιώθω πολύ καλά και δυνατός. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αλλάζει, μεγαλώνει, οργανώνεται και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Ξέρω ότι κάθε χρόνο ξεκινάει η χρονιά και μιλάμε για τίτλο, φέτος όμως η ομάδα έτσι όπως οργανώνεται μοιάζει πιο ικανή από ποτέ να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο κ. Σαββίδης έχει προσθέσει ότι έλειπε και δείχνει παθιασμένος με την ομάδα. Αισθάνομαι ότι θα τη φτάσει εκεί που πρέπει. Ολα αυτά, συν του ότι λατρεύω την πόλη, την Ελλάδα και νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ, μ’ έκαναν να θέλω να συνεχίσω».

– Θα παίξεις και του χρόνου στον ΠΑΟΚ ή αλλού;

«Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θέλω να είμαι υγιής και νομίζω ότι μπορώ να παίξω φέτος κι άλλον έναν χρόνο. Θα δούμε όμως, δε μ’ αγχώνει αυτό τώρα…».

– Προτιμάς να παίξεις και πάλι σαράντα – σαράντα πέντε ματς ή είκοσι – τριάντα πολύ ποιοτικά παιχνίδια;

«Οταν ήμουν μικρότερος τρελαινόμουν όταν καθόμουν στον πάγκο. Μεγαλώνοντας βλέπεις τα πράγματα πιο ώριμα. Για μένα έχει – πια – σημασία κάθε μέρα να είμαι καλός στην προπόνηση. Οποτε μ’ εμπιστεύεται ο προπονητής να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να μην τον απογοητεύω και να είμαι σε θέση να είμαι καλός, όποτε μου ζητηθεί. Αν πρέπει να παίξω όλα τα παιχνίδια, θέλω να είμαι σε κατάσταση να το κάνω. Δεν έχω πρόβλημα πια… »

– Τί είναι για σένα ο Γκαρσία; Τι είναι για τον ΠΑΟΚ;

«Εχω πει πολλές φορές ότι είναι ένας μεγάλος φίλος. Κι εκείνος κι η οικογένειά του είμαστε πολύ κοντά, ο ένας στο σπίτι του άλλου συνέχεια. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντικός, εύχομαι να είναι καλά και να μας βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί».

– Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες στην καριέρα σου;

«Ο Φερνάντο Σάντος, μ’ έφερε εδώ, με πίστεψε, μ’ εξέλιξε. Νομίζω εκείνος αν και συνεργάστηκα με πολύ καλούς προπονητές. Κι ο κ. Στέβενς, αν και δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη πολύ, φαίνεται εξαιρετικός προπονητής. Είναι επικοινωνιακός με όλους τους παίκτες, απαιτητικός, είτε είσαι μεγάλος, είτε νέος και δείχνει να ξέρει να παίρνει απ’ τον καθένα τον καλύτερό του εαυτό».

– Ο ΠΑΟΚ πήρε στη θέση σου τον Σπυρόπουλο, διεθνή Ελληνα. Σε αγχώνει αυτό;

«Καθόλου! Μακάρι να αποδειχθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα καλύτερα αριστερά μπακ στη χώρα. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν πολλά. Και άλλες χρονιές είχαμε καλούς παίκτες στη θέση μου και χρειάστηκαν όλοι. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας».

– Τύχη, πίστη, ικανότητα, θέληση. Σε ποιά σειρά τα βάζεις για να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής;

«Ολα μαζί, κάθε περίοδος θέλει και κάτι άλλο. Ενας ποδοσφαιριστής μπορεί μόνο να δουλεύει όσο πιο σκληρά μπορεί. Από εκεί και πέρα χρειάζεται πίστη και θέληση για να έχει υπομονή, να ξεπερνάει τις άσχημες στιγμές και τύχη για να του έρθουν όσο το δυνατόν λιγότερες γίνεται στην καριέρα του. Φυσικά και για να παίξεις ποδόσφαιρο απαραίτητες είναι οι ικανότητες», κατέληξε ο συμπαθέστατος Βραζιλιάνος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.