Πλώρη για Ευρώπη (video)

Η Καβάλα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης (1-0) με το γκολ του εκπληκτικού για ένα ακόμα ματς, Τζαμέλ Αμπντούν στο 60'.

Η Καβάλα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης (1-0) με το γκολ του εκπληκτικού για ένα ακόμα ματς, Τζαμέλ Αμπντούν στο 60′. Οι «αργοναύτες» εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά Ευρώπης και πλέον έχουν αγκαλιάσει την συμμετοχή τους στα play off του εφετινού πρωταθλήματος. Μέτριο το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη», με όαση ποδοσφαίρου τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων, ο οποίος πρόσφερε αρκετές στιγμές υψηλής τεχνικής, στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες. Δοκάρι στο 38′ με τον Ρίος για τους γηπεδούχους.

Προβλημάτισε ο Αστέρα Τρίπολης του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει για την ισοφάριση στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Η Καβάλα πανηγύρισε την δέκατη εφετινή της νίκη στο πρωτάθλημα και έβδομη στο «Ανθή Καραγιάννη», φτάνοντας τους 38 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση και αφήνοντας τον Ολυμπιακό Βόλου τέταρτο. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε τη δέκατη εφετινή του ήττα και τέταρτη εκτός έδρας, μένοντας στους 25 βαθμούς και στη 14η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας σε τροχιά. υποβιβασμού.

Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση η Καβάλα του Χένρι Κάσπερτσακ. Ο Γκαλίνοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Τόμασιτς και Θεοδωρέλλη στο κέντρο της άμυνας. Οι Χργκόβιτς και Πέρτζελ αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Ντιέ και Ντικρόκ ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Αμπντούν, Ρίος και Ονουάτσι. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Νικουλάε.

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε το 4-5-1 για τον Αστέρα Τρίπολης. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Αναστασόπουλος, με τους Πουλίδο και Μπαρτολίνι στο κέντρο της άμυνας. Οι Φυτανίδης και Αργυρόπουλος ήταν τα δυο μπακ, με τους Κερ και Λαδάκη να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Οι Αρσενίεβιτς και Ουντότζι ήταν οι δυο παίκτες στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, με τον Ροτζέριο σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Παπάζογλου.

Αποφασισμένος ο Αστέρας
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, με τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη να προσπαθούν κυρίως με μακρινά σουτ να απειλήσουν την εστία του Γκαλίνοβιτς. Η Καβάλα παρουσιάστηκε μουδιασμένη στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, ώστε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αστέρα να προσπαθεί να παίξει στην κόντρα εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους. Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτο, ο Κάσπερτσακ αναγκάστηκε να αποσύρει από το ματς τον τραυματία Ονουάτσι και πέρασε στη θέση του τον Περεϊρίνια.

Μπλοκαρισμένη η Καβάλα
Η Καβάλα παρουσίασε προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και η μπάλα έφτανε με δυσκολία προς τους επιθετικούς της ομάδας του Κάσπερτσακ. Ο Αστέρας ήταν πολύ καλά οργανωμένος κάτω από τη μεσαία γραμμή και δεν άφησε κενούς χώρους για τους «αργοναύτες», έτσι ώστε να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Αναστασόπουλου. Οι παίκτες Δερμιτζάκη είχαν ως πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν και προσπαθούσαν με ατομικές προσπάθειες και γρήγορες αντεπιθέσεις να φτάσουν απειλητικά στην εστία του Γκαλίνοβιτς.

Ο Νικουλάε ήταν απομονωμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, ενώ ο Αμπντούν περιορίζονταν σε ατομικές προσπάθειες, κλεισμένος στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής των γηπεδούχων. Ο Αργυρόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Αλγερινού στο πρώτο μέρος τα πήγε αρκετά καλά και κατάφερε να τον περιορίσει αισθητά στο πρώτο μέρος. Ο Ρίος είχε δοκάρι στο 38′, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους για τις δυο ομάδες. Η ομάδα του Δερμιτζάκη περιορίστηκε αισθητά μετά τα μισά του πρώτου μέρους και τελικά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το 0-0.

Τράβηγμα ο Ονουάτσι
Όπως έγινε γνωστό από το ιατρικό επιτελείο της Καβάλας, κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Μπένζαμιν Ονουάτσι υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο. Οι «αργοναύτες» ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει ανησυχία για την συμμετοχή του στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής, απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Εκμεταλλεύτηκε το δώρο ο Αμπντούν
Με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν χωρίς αλλαγές, ξεκίνησε το δεύτερο  μέρος της αναμέτρησης στο «Ανθή Καραγιάννη». Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μεταφέρουν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αναστασόπουλου και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν μέσω των αντεπιθέσεων το γκολ. Ο Δερμιτζάκης έριξε στη «μάχη» τον Φορτούνη στη θέση του τραυματία Ουντότζι, όμως η εικόνα των φιλοξενούμενων δεν άλλαξε έως τα μισά του δευτέρου μέρους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τους φιλοξενούμενους, ήρθε και το γκολ του Αμπντούν, με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης έφεραν τον Αλγερινό επιθετικό σε θέση βολής, μετά και την ασίστ του Περεϊρίνια. Ο Αμπντούν δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αναστασόπουλο από θέση μέσα αριστερά και να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ουσιαστικά, η Καβάλα πέτυχε το πρώτο της γκολ, στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στην αντίπαλη εστία στην επανάληψη.

Κράτησαν εύκολα οι γηπεδούχοι
Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, όμως οι περισσότερες προσπάθειες των παικτών του Δερμιτζάκη σταματούσαν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Οι Αρκάδες είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, την ίδια στιγμή που η Καβάλα προσπαθούσε με ατομικές προσπάθειες των Ρίος και Αμπντούν να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Και οι «αργοναύτες» δεν έδειξαν καλά δείγματα στο δεύτερο μέρος, όμως ευτύχισαν να σκοράρουν στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιουργήθηκε μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Στο μέτριο θέαμα των δυο ομάδων συνέβαλε και η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που σε αρκετά σημεία έμοιαζε με χωράφι. Ο Αμπντούν αποζημίωσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Ανθή Καραγιάννη», με αρκετές φαντεζί ενέργειες στο δεύτερο μέρος, οι οποίες όμως λίγες φορές είχαν ουσία για τους γηπεδούχους. Όπως και στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, έτσι και στην επανάληψη ο Νικουλάε ήταν εκτός αγώνα, ενώ κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τον Παπάζογλου, ο οποίος πάλευε μόνος τις βαθιές μπαλιές των συμπαικτών του.

Δε βγήκε το ρίσκο των Αρκάδων
Δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ο Αμπντούν έχασε κλασσική ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του, καθώς το πλασέ που επιχείρησε πέρασε έξω από την εστία του Αναστασόπουλου, στην καλύτερη ευκαιρία της επανάληψης. Ο Δερμιτζάκης πέρασε στον αγώνα και τον Αράς, στην τελευταία του κίνηση από τον πάγκο για το γκολ της ισοφάρισης. Η Καβάλα από την πλευρά της, βρήκε αρκετούς κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις και έφτασε αρκετές φορές απειλητικά απέναντι από την εστία του Αναστασόπουλου, όμως οι παίκτες του Κάσπερτσακ δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης σημαδεύτηκε από σκληρά μαρκαρίσματα, νεύρα και πολλές μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίες έπεφταν είτε από τις εξέδρες, είτε από τον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη». Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, η οποία τους φέρνει και πάλι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας παρέμεινε η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία έχει δύσκολο έργο ενόψει της συνέχειας, στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.

Η εξέλιξη του αγώνα:


90+4′ Λήξη του αγώνα.


90+4′ Κίτρινη: Στον Σιόντη από τον διαιτητή της αναμέτρησης.


90+4′ Αλλαγή: Ο Ογκμπέτσε στη θέση του Αμπντούν.


90+1′ Αλλαγή: Ο Σιόντης στη θέση του Ρίος.


90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.


89′ Κίτρινη: Στον Ντιέ για μαρκάρισμα πάνω στον Φορτούνη.


86′ Κίτρινη: Στον Φορτούνη για “θέατρο”.


80′ Αλλαγή: Ο Αράς στη θέση του Κερ για τον Αστέρα Τρίπολης.


79′ Ο Αμπντούν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενους και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αναστασόπουλο, όμως το πλασέ που έκανε πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.


75′ Χωρίς κάποια άλλη καλή φάση η αναμέτρηση μέχρι στιγμής.


69′ Σουτ του Αμπντούν από θέση μέσα αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.


65′ Κίτρινη: Στον Πουλίδο για νέα διαμαρτυρία προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.


62′ Αλλαγή: Ο Φρανκού στη θέση του Αρσενίεβιτς.


60′ ΓΚΟΛ (1-0): Ο Αμπντούν πήρε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή ,σε θέση μέσα αριστερά και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Αναστασόπουλου, για το προβάδισμα της Καβάλας.


57′ Κίτρινη: Στον Κερ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω σε παίκτη της Καβάλας.


55′ Αλλαγή: Ο Φορτούνης στη θέση του Ουντότζι.


50′ Σουτ του Παπάζογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκαλίνοβιτς.


47′ Κίτρινη: Στον Λαδάκη για μαρκάρισμα πάνω στον Ρίος.


46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.


45+1′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


45′ Ένα λεπτό καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος.


40′ Κίτρινη: Στον Αργυρόπουλο από τον διαιτητή για διαμαρτυρία.


38′ Δοκάρι: Σουτ του Ρίος έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου.


30′ Σέντρα του Αρσενίεβιτς στη μεγάλη περιοχή, ο Τόμασιτς έδιωξε τη μπάλα προ του Ροτζέριο.


25′ Σουτ του Παπάζογλου λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, η μπάλα πέρασε άουτ.


24′ Κίτρινη: Στον Ρίος για διαμαρτυρία στον διαιτητή Κάκο.


17′ Αλλαγή: Ο Περεϊρίνια στη θέση του Ονουάτσι.


15′ Σουτ του Ουντότζι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έξω από την εστία του Γκαλίνοβιτς.


14′ Κίτρινη: Στον Νικουλάε για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.


11′ Σουτ του Χργκόβιτς με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η ο Αναστασόπουλος έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.


10′ Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστίες μέχρι στιγμής η αναμέτρηση.


1′ Σουτ του Παπάζογλου, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Γκαλίνοβιτς.


1′ Έναρξη του αγώνα.


* Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε η αναμέτρηση στο “Ανθή Καραγιάννη” για τους δυο άτυχους αστυνομικούς της ομάδας “Δίας”.



Διοργάνωση
: Super League
Αγωνιστική: 25η
Αγώνας: Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»
Δαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας) 
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαϊας), Μπιτσίδης (Θράκης) 
4ος Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Χένρι Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Πέρτζελ, Ντιέ, Ντικρόκ, Ρίος (91′ Σιόντης), Αμπντούν (94′ Ογκμπέτσε), Ονουάτσι (17′ Περεϊρίνια), Νικουλάε.
Στον πάγκο: Βαγιέχο, Βουτσίτσεβιτς, Νταρσεβίλ, Τζέσε.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης):  Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Κερ (80′ Αράς), Αρσενίεβιτς (62′ Φρανκού), Παπάζογλου, Ροτζέριο, Λαδάκης, Ουντότζι (55′ Φορτούνης).
Στον πάγκο: Ντεγκρά, Ορόθκο, Τσαμπούρης, Άλβες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.