Ζωντανός για το «σεντόνι» (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ των Κάφα, Τσαμπούρη (μείωσε ο Κοροβέσης) και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του εισιτηρίου του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι δεύτεροι μπορούν να τερματίσουν οι Γιαννιώτες.

Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα τα παίζουν όλα για όλα για τη νίκη και τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ, μετά τη νίκη του Ατρομήτου στην Τούμπα που άφησε τα πάντα ανοιχτά για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πως έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Γεωργακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Γιαλούση, Σανκαρέ, Κουρμπέλη και Τσαμπούρη μπροστά του από αριστερά προς τα δεξιά. Ουσέρο και Μπακασέτας ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Ουρτάδο μπροστά τους. Αριστερά κινήθηκε ο Ράγιος, δεξιά ο Κάφα και στην κορυφή ο Περόνε.

Ο Φεγκρούς υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΣ στο 4-2-3-1 του Γιάννη Χριστόπουλου, που ξεκίνησε με τρία μπακ το ματς αλλά στη συνέχεια η τριάδα έγινε τετράδα με τους Ρουμπουλάκο, Κολοβέτσιο, Μπέριος και Οικονόμου. Μιχαήλ και Κεϊτά ήταν μπροστά τους, ενώ πίσω από τον προωθημένο  Νικλητσιώτη, βρίσκονταν οι Κοροβέσης, Βίλα και Γεωργίου.

Το ματς

Μπορεί η ευκαιρία του Κοροβέση μόλις στο 3′ να τρόμαξε το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Αστέρα. Οι Αρκάδες ξεδιπλώθηκαν ωραία στην κόντρα στο 6ο λεπτό, με τη μπάλα έπειτα από κόντρες σε προσπάθειες των Ράγιος και Περόνε να καταλήγει στον Κάφα, που με πολύ ωραίο μονοκόματο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Αστέρας αποκτώντας το πάνω χέρι και στην ψυχολογία, κυριάρχησε στο γήπεδο στα επόμενα λεπτά. Ο Μπακασέτας προειδοποίησε με σουτ στο 12′ τον Φεγκρούς, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να βλέπει την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Τσαμπούρης κουβάλησε τη μπάλα από δεξιά, εξαπολύοντας φοβερό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, στέλνοντας τη μπάλα με πολύ φάλτσο συστημένη στη γωνία του Φεγκρούς στο 16′.

Τα Γιάννενα παρόλα αυτά αντέδρασαν γρήγορα και μείωσαν σε 2-1. Ο Κουρμπέλης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Κοροβέση μόλις έξι λεπτά μετά το 2-0, με τον μέσο του ΠΑΣ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα από εκείνο το σημείο και μετά, με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς παρόλα αυτά να μπορεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και το ημίχρονο να βρίσκει τους Αρκάδες προηγούμενους 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασσε τις συγκινήσεις του πρώτου. Πέρα από το σουτ του Βίλα στο 47′ το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γεωργακόπουλου, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες.

Το παιχνίδι περιορίστηκε στο κέντρο του γηπέδου, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς φιλοξενούμενων και τους Τριπολιτσιώτες να προσπαθούν να κλείσουν τον ΠΑΣ στην περιοχή του. Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 66′, όταν ο Γιαλούσης έπιασε το σουτ από μακριά, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα και ξεγέλασε τον Φεγκρούς που έδιωξε με υπερένταση χωρίς να ελέγχει καλά τη φάση.

Ο  ΠΑΣ ήταν αυτός που ήθελε οπωσδήποτε την ισοφάριση για να μη μείνει εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης, αλλά οι Γιαννιώτες έδειχναν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε κατακόρυφα μετά το 75′. Παρόλα αυτά δεν δημιουργήθηκε η κλασική ευκαιρία από πλευράς Αστέρα με μοναδική εξαίρεση τη φάση του 79′. Η μπάλα κυκλοφόρησε πολύ καλά από τους Αρκάδες, ο Κάφα βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα αριστερά στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και κατέληξε χωρίς πρόβλημα στα χέρια του Φεγκρούς.

Το ματς ολοκληρώθηκε στο 2-1, με τον Αστέρα Τρίπολης να κυνηγά πλέον τη νίκη στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο και ταυτόχρονα να θέλει μόνο νίκη του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα.

Από την άλλη ο ΠΑΣ μπορεί να τερματίσει μέχρι δεύτερος, σε περίπτωση νίκης επί των Θεσσαλονικιών και μη νίκη του Αστέρα  στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο (46′ Ναβάρο, 57′ Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας (79′ Καστέλς), Περόνε

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Οικονόμου, Ρουμπουλάκου (64′ Τσουκαλάς), Μπέριος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου (74′ Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης (53′ Ίλιτς)

Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.