Η αποστολή του Αστέρα για το ματς με ΠΑΟΚ

Ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα τους δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές που θα πάρει στην αποστολή της ομάδας για τον αυριανό αγώνα των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ (20.30).

Ο Σάκης Τσιώλης ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα τους δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές που θα πάρει στην αποστολή της ομάδας για τον αυριανό αγώνα των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ (20.30).

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα που αποτελούν την αποστολή της ομάδας για το αυριανό παιχνίδι των πλέυ-οφ έχουν ως εξής: Φούλοπ, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Σέττι, Κάφα, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε, Μπακασέτας, Καλαντζής και Λένσε.

Συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος του Αστέρα με τον Ατρόμητο, επέστρεψαν στην αποστολή της ομάδας οι Γεωργακόπουλος, Κάφα και Περόνε, ενώ έμειναν εκτός αποστολής οι Μπαντής, Φραγκουλάκης και Ουρτάδο.

Η προϊστορία στα ματς Αστέρα-ΠΑΟΚ

Αστέρας και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αύριο για πέμπτη φορά αντιμέτωπες τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού ήδη έχουν βρεθεί αντίπαλοι στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά και των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Συνολικά, την Τετάρτη οι δύο ομάδες θα βρεθούν για δέκατη τρίτη φορά αντιμέτωπες σε αγώνα πρωταθλήματος στη Σούπερ Λιγκ και για δέκατη πέμπτη συνολικά, αν προστεθούν οι δύο φετινοί ημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου. Στα δέκα τέσσερα μέχρι σήμερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ο Αστέρας μετράει έξι νίκες, ο ΠΑΟΚ πέντε, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η ιστορία των μέχρι σήμερα μεταξύ τους αγώνων ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2007 (3.685 εισιτήρια) στην Τρίπολη, όταν ο Αστέρας κέρδισε με 2-0 (15′ Φιλομένο, 65′ Τσέζαρεκ). Προπονητής του Αστέρα ο Βραζιλιάνος Πάουλο Κάμπος και του ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος. Ο Αστέρας κέρδισε και στην Τούμπα στις 15 Μαρτίου 2008 (12.796 εισιτήρια) με 1-0 (90′ Μιλάνο). Προπονητής του Αστέρα ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και του ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2008 (15.892 εισιτήρια), ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (16′ Αναστασάκος-62′ Τσέζαρεκ) στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ στις 5 Απριλίου 2009 (2.092 εισιτήρια) κέρδισε τον Αστέρα στην Τρίπολη 2-0 (Αναστασάκος 16′, Σέρζιο Κονσεισάο 80′). Προπονητής του Αστέρα και στα δύο παιχνίδια ο Νίκος Κωστένογλου, και του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 (2.508 εισιτήρια), ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην Τρίπολη (62′ Τσέζαρεκ-48′ Φωτάκης). Προπονητής του Αστέρα ο Αργεντινός Μάριο Γκόμες και του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος. Στις 16 Ιανουαρίου 2010 (14.128 εισιτήρια) ο Αστέρας έχασε 1-0 (54′ Κουτσιανικούλης) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στην Τρίπολη (2.367 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης. Στις 9 Ιανουαρίου 2011, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 (32′ Σαλπιγγίδης) στην Τούμπα (13.585 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Βαγγέλης Βλάχος και του ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος.

Στις 6 Νοεμβρίου 2011, ο Αστέρας κέρδισε με 1-0 (44′ Περόνε) στην Τρίπολη (1.892 εισιτήρια). Προπονητής του Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης και του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι. Στις 10 Μαρτίου 2012 (6.894 εισιτήρια), ο Αστέρας κέρδισε 3-2 στην Τούμπα (2′ 17′ Περόνε, 10′ Ναβάρο-31′ Αθανασιάδης, 54′ Γεωργιάδης). Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 (5.601 εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Αστέρα με 2-1 (46′ Λώρενς, 88′ Αθανασιάδης-20′ Περόνε), ενώ στις 19 Ιανουαρίου 2013 (2.218 εισιτήρια), ο Αστέρας κέρδισε τον ΠΑΟΚ 1-0 (24′ Ναβάρο) στην Τρίπολη.

Στους φετινούς ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στις 17 Απριλίου 2-1 (24′ Αθανασιάδης, 88′ Σαλπιγγίδης-64′ Ναβάρο) στην Τούμπα (26.901 εισιτήρια), ενώ ο Αστέρας κέρδισε στη ρεβάνς στην Τρίπολη στις 27 Απριλίου (6.148 εισιτήρια) με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Φερνάντο Ουσέρο (61′ 85′), παίρνοντας το εισιτήριο πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης πρώτη φορά στην ιστορία του. Προπονητής του Αστέρα και στα τέσσερα φετινά παιχνίδια ο Σάκης Τσιώλης και του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δώνης.

Στην καλύτερη 18άδα Ράγιος, Μπαρτολίνι

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εκδήλωση για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και προπονητές της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 και όπως ήταν φυσικό από τις διακρίσεις δεν θα μπορούσαν να λείψουν και αθλητές του Αστέρα Τρίπολης…

Έτσι λοιπόν, ο Ρούμπεν Ράγιος και ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι αναδείχθηκαν μέλη της καλύτερης δεκαοκτάδας του πρωταθλήματος και δήλωσαν τα εξής:

Ραγιος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το βραβείο, είναι πολύ καλό να βρίσκομαι στους 18 καλύτερους του πρωταθλήματος, αφού αυτό δείχνει πώς δούλεψα αρκετά τους τελευταίους μήνες και σίγουρα θα με βοηθήσει για το μέλλον». Ο Ράγιος ψηφίστηκε και 7ος στην ψηφοφορία MVP.

Μπαρτολίνι:  «Αυτό το βραβείο μου δίνει μεγάλη χαρά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό γιατί αγωνίζομαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι με σκέφτηκε η οργανωτική επιτροπή και με επιλέξανε είναι σημαντικό, μου δίνει θάρρος να συνεχίσω και με συγκινεί».

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Αστέρα συνέχισαν την περσινή επιτυχία του Τσίμο Ναβάρο, που είχε επιλεχθεί στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος.

Την κριτική επιτροπή συνέθεσαν ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης, ο προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης και ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ το κοινό ανέδειξε το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος, τον MVP και τον προπονητή της χρονιάς. Αναλυτικά η καλύτερη 18άδα του φετινού πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Γιούρι Λοντίγκιν (Ξάνθη)

Αμυντικοί: Γιάννης Σκόνδρας, Ρούμπεν Πουλίντο (Άρης), Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι (Αστέρας Τρίπολης), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός)

Μέσοι: Τόμας Ντε Βινσέντι (ΠΑΣ Γιάννινα), Έργκις Κάτσε (ΠΑΟΚ), Ζέκα (Παναθηναϊκός) Τζαμέλ Αμπντούν (Ολυμπιακός), Ρούμπεν Ράγιος (Αστέρας Τρίπολης), Μάικλ Ολαϊτάν (Βέροια)

Επιθετικοί: Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Θανάσης Παπάζογλου (ΟΦΗ), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Πανθρακικός), Νταβίντ Αγκάνθο (Άρης), Ραφίκ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός)

5ος σε συμμετοχές ο Μπαρτολίνι

Ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου κατάφερε να μπει στη δεκάδα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα του Αστέρα, συμπληρώνοντας 73 αγώνες στη Σούπερ Λιγκ.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, ο Σάββας Τσαμπούρης μετράει 60 παιχνίδια και υπολείπεται επτά ματς για να φτάσει στα 67 του Συμεωνίδη, ενώ ο Ρούμπεν Ράγιος έχει αγωνιστεί σε 58 παιχνίδια πρωταθλήματος και υπολείπεται εννέα για να ισοφαρίσει τον 10ο του σχετικού πίνακα Γιάννη Συμεωνίδι.

Ο Ράγιος σε δύο χρονιές στην Τρίπολη έχει αγωνιστεί σε 75 παιχνίδια (σημειώνοντας 19 τέρματα) σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχει αγωνιστεί στα 44 από τα 45 παιχνίδια του Αστέρα!

Ο Νίκος Λαζαρίδης παραμένει στην κορυφή του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στον Αστέρα, έχοντας αγωνιστεί 133 φορές στα πρωταθλήματα επαγγελματικών κατηγοριών.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα παικτών του Αστέρα, που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες με τη φανέλα της ομάδας είναι οι παρακάτω:

1. Νίκος Λαζαρίδης  133
2. Ροτζέριο Μάρτινς  116
3. Αντώνης Λαδάκης  103
4. Σωκράτης Φυτανίδης  81
5. Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι 73
6. Αντριάν Μπαστία  73
7. Ντάνιελ Τσέζαρεκ  72
8. Πέτρος Κανακούδης  69
9. Οράσιο Καρντόσο  68
10. Γιάννης Συμεωνίδης  67


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.