The dream is true

Το παλάτι της Λάρισας άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί ολο το φίλαθλο κόσμο της Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Το παλάτι της Λάρισας άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί ολο το φίλαθλο κόσμο της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Το νέο γήπεδο της Λάρισας το επιβλητικό AEL FC ARENA, αποτελεί ένα κόσμημα για την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως έχει τονίσει κατ επανάληψη και ο Κώστας Πηλαδάκης,(ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε ) το γήπεδο δίνει την δυνατότητα στην Λάρισα να ανέβει επίπεδο και να ξεφύγει από την μιζέρια των ομάδων της επαρχίας. Την ώρα λοιπόν που και το ποδόσφαιρο όπως ολη η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από οικονομική κρίση, η Λάρισα έκανε μια τεράστια επένδυση και βέβαια πλέον θα στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα έσοδα από το γήπεδο και τους πολυχώρους που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο. Ένα πάρκο ψυχαγωγία που εχει ονομαστεί CRIMSON PARK, εμπνευσμένο από το βυσσινί που είναι το χρώμα της ομάδας. Το συγκεκριμένο πάρκο, μέσα στο οποίο βρίσκεται το γήπεδο, επεκτείνεται σε μία έκταση 144 στρεμμάτων. Εκεί θα κατασκευαστούν σύντομα δύο σημεία για εμπορικούς χώρους, που θα καλύψουν μία έκταση 7.500 τ.μ. Το ίδιο το γήπεδο διαθέτει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με 100 θέσεις καθήμενων, ενώ υπάρχουν και 12 γήπεδα τένις.

 To νέο αθλητικό κέντρο αναπτύσσεται στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας και έχει ως «κορωνίδα» το νέο «παλάτι» της ΑΕΛ, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών UEFA (3 Αστέρων), χωρητικότητας 16.118 θέσεων με 38 σουίτες 12 ατόμων και δυνατότητα επέκτασης για τις ανάγκες χρήσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.

Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται εμπορικοί χώροι, χώροι στάθμευσης 1.104 θέσεων, υπαίθριοι χώροι πολιτισμού και αναψυχής (κινηματογράφος, ανοικτό θέατρο 1.500 ατόμων, κεντρική πλατεία για τη διοργάνωση εκδηλώσεων), αθλητικούς ξενώνες 100 κλινών και η εικόνα συμπληρώνεται από το ήδη υπάρχον κλειστό γήπεδο μπάσκετ.Το νέο αθλητικό κέντρο βρίσκεται σε ιδανική – από πλευράς πολεοδομικής χωροθέτησης – τοποθεσία, με εξαιρετική ένταση στο σύστημα μεταφορών, άριστη προσβασιμότητα από δύο κύριους οδικούς άξονες και εγγύτητα στον πολεοδομικό ιστό.

Η AEL FC ARENA αρχισε να υποδέχεται τους πρώτους καλεσμένους της λίγο μετά τις 18:00. Το γήπεδο είναι εντυπωσιακό τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του  που θυμίζει πάρα πολύ γήπεδο της Πρέμιερ Λιγκ.

Λίγο μετα της 19:00 το νέο γήπεδο της Λάρισας είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους επίσημους καλεσμένους της ΠΑΕ αλλά και από τους φίλους των Βυσσινί που ήθελαν όπως είναι φυσικό να παραβρεθούν σε μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την ομάδα αλλά για ολόκληρη την πόλη της Λάρισας.

Όλη η ανατολική πτέρυγα του γηπέδου καλύπτεται από μπάνερ που σου επιτρέπουν να κάνεις ένα ταχύτατο φλας μπακ στις μεγάλες στιγμές της «Βασίλισσας» του κάμπου. Το βολ πλανέ του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα την Πρωτομαγιά του 1988, το Κύπελλο Ελλάδας στα χέρια του Τάκη Παραφέστα τον Ιούνη του 1985, το κύπελλο του Πρωταθλήματος του 1988 στα χέρια του Γιάννη Γκαλίτσιου, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας του 2007 στα χέρια των Νίκου Νταμπίζα και Ζήση Ζιάγκα, καταδείκνυαν τις μεγαλύτερες στιγμές αυτής της ομάδας, πλαισιωμένες από εικόνες της μεγάλης της δύναμης, του φίλαθλου κόσμου. Το «δέσιμο» της ιστορίας είναι υπέροχο δεμένο με το πέρασμα σε μία νέα εποχή και ουσιαστικά από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να δει κανείς προσεγγίζοντας το AEL FC ARENΑ

«Πρέπει να γουστάρουμε που ήμαστε ΑΕΛ».
Η βροχή που έπεφτε συνέχεια δεν στάθηκε ικανή να χαλάσει τη γιορτή των Λαρισαίων για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας του κάμπου.

Το σύνθημα «ΑΕΛ, ΑΕΛ, ΑΕΛ» και ο ύμνος των βυσσινί δονούσε την ατμόσφαιρα την ώρα που οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να έχουν μια πρώτη επαφή με το χλοοτάπητας που θα αγωνίζονται από δω και στο εξής  αλλά και για να γνωρίσουν την αποθέωση από τον κόσμο.

Στο γήπεδο παραβρέθηκε και ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον εκτελεστικό διευθυντή της Super League, Πατρίκ Κομνηνό να εκφράζουν το θαυμασμό τους για το νέο στολίδι της χώρας μας. Άλλωστε το Φλεβάρη θα παίξει φιλικό εκεί η εθνική μας ομαδα και δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να το επιλέξει και για επίσημα ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η γιορτή με μια αρκετά φορτισμένη συγκινησιακά ομιλία την οποία ολοκλήρωσε με την φράση «Πρέπει να γουστάρουμε που ήμαστε ΑΕΛ». Ο κόσμος αποθέωνε τον πρόεδρο της ομάδας και φώναζε το σύνθημα «Πηλαδάκη να το ξέρεις το πρωτάθλημα εσύ θα μας το φέρεις» για να απαντήσει με αρκετή δόση χιούμορ ο Πηλαδάκης: «η το πρωτάθλημα θα σας φέρω ή θα μπω φυλακή»

Η βράδια ολοκληρώθηκε με τη συναυλία που έδωσαν ο δηλωμένος οπαδός  της ΑΕΛ, Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Πάνος Μουζουράκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.