Βλέπει… αστέρια με Νίνη (vid)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έκανε ίσως το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ο Νίνης στο 65' εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έκανε ίσως το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Ο Νίνης στο 65′ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.



 


Με μία αγωνιστική να απομένει, οι «πράσινοι» διατηρήθηκαν στην κορυφή της μίνι βαθμολογίας με 11 πόντους, ενώ οι «κυανόλευκοι» στην τελευταία θέση με 5. Η τελική κατάταξη, πάντως, θα κριθεί στο φινάλε κι ενώ φυσικά απομένει το δεύτερο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.


 


 Τα πλάνα των δύο τεχνικών


Ο Γιώργος Δώνης διατήρησε το 4-4-2 για τους γηπεδούχους, με τους Αναστασάκο, Μήτρογλου να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο. Ο Γιαννούλης επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Νάστο στα δεξιά και ο Ζουέλα ήταν ο παρτενέρ του Φυτανίδη στα στόπερ. Δημούτσος και Σφακιανάκης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Καραμάνος στη δεξιά και ο Έπσταϊν στην αριστερή πτέρυγα.


 


Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τη σειρά του, παρέταξε τους φιλοξενούμενους με σύστημα 4-2-3-1. Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Βύντρα (δεξιά) και Καντέ (αριστερά) οι δύο μπακ, ενώ μπροστά τους βρισκόταν ο Βιτόλο και ο Κατσουράνης. Ο Ζέκα τοποθετήθηκε στα δεξιά, ο Νίνης στα αριστερά και ο Κλέιτον με τον Χριστοδουλόπουλο εναλλάσσονταν στις θέσεις της επίθεσης.


 


Ρυθμός μετά το δεκάλεπτο


Αφού κάπου στο δεκάλεπτο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άρχισαν να συμβιβάζονται… με τη ζέστη, στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε ρυθμό. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που προσπαθούσε περισσότερο αρχικά και στο 18′ έχασε την πρώτη, αλλά και συνάμα μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Έπσταϊν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καρνέζη από πάσα του Μήτρογλου, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε.


 


Από το 20′ και μετά, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία και με κινητήριο μοχλό τον Νίνη είχε τρεις καλές φάσεις στα καρέ του Ιτάνζ. Στο 24′ ο διεθνής άσος σούταρε αδύναμα από την περιοχή για να διώξει ο Νάστος, ενώ ο Ζουέλα στο 28′ σταμάτησε το επίσης όχι καλό σουτ του Κλέιτον από διαγώνια θέση. Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, πάντως, ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Μπουμσόνγκ στο 45′ να προλαβαίνει τον Αναστασάκο πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.


 


«Καθάρισε» ο Νίνης


Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Δώνης -στην… καθιερωμένη του αλλαγή- έριξε στη «μάχη» τον Ιγκλέσιας αντί του Γιαννούλη. Ο Έπσταϊν γύρισε σε ρόλο αριστερού μπακ και το σύστημα του Ατρόμητου σε 4-3-3. Ο τεχνικός των γηπεδούχων θέλησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά κάτι τέτοιο χρειάστηκε αρκετή ώρα για να γίνει.


 


Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και όταν οι γηπεδούχοι προσαρμόστηκαν στο 4-3-3, οι «πράσινοι» που δεν είχαν ως τότε ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα. Στο 65′ ο Νίνης βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή, κοντρόλαρε ψύχραιμα την μπάλα και με ένα δεξί ωραίο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Ιτάνζ, που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.


 


Δεν άλλαξε τίποτα


Ο Ατρόμητος πήρε χώρο στη συνέχεια και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε δύο περιπτώσεις με τον Αναστασάκο. Στο 69′ ο 34χρονος φορ ενώ κατέβασε την μπάλα στην περιοχή και είχε την ευκαιρία να σουτάρει ή να πασάρει δεν έκανε τίποτα απ’ τα δύο, παρά διαμαρτυρήθηκε άδικα για πέναλτι. Στο 72′ ο Αναστασάκος κοντρόλαρε με το στήθος και έπιασε το σουτ στην κίνηση, βρίσκοντας τον Καρνέζη σε ετοιμότητα.


 


Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τη… δουλειά του επιθετικά και στα τελευταία λεπτά ήθελε μόνο να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τα κατάφερε σχετικά εύκολα, καθώς για την επόμενη ευκαιρία των «κυανόλευκων» χρειάστηκε να φτάσουμε στο 85′ κι ένα μακρινό σουτ του Μπάλλα, που πέρασε άουτ. Το γκολ του Νίνη στο 60′ αποδείχθηκε καθοριστικό για την αναμέτρηση και «χρυσό» για το «τριφύλλι», που «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στα πλέι οφ.


 


Η εξέλιξη του αγώνα στο Match Center


Διοργάνωση: Super League
Φάση: Play off
Αγωνιστική: 5η
Αγώνας: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Ακρίβος, Καρατζίκας


Οι συνθέσεις;


Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Δημούτσος, Ζουέλα, Αναστασάκος, Γιαννοούλης, Φυτανίδης, Έπσταϊν, Σφακιανάκης, Μήτρογλου, Καραμάνος.


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα, Βύντρα, Κατσουράνης, Κλέιτον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.