Είχαν από ένα ημίχρονο (vid)

Ατρόμητος και Άρης έμειναν στο 0-0, με την ισοπαλία να χαρακτηρίζεται δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Ατρόμητος και Άρης έμειναν στο 0-0, με την ισοπαλία να χαρακτηρίζεται δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Οι “κίτρινοι” κυράρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Περιστεριώτες ανέβασαν ρυθμούς στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν για δεύτερη φορά σε διάστημα τριών ημερών την αντίπαλό τους. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, πάντως, έμεινε αήττητη στο γήπεδό της και παρέμεινε εντός των προνομιούχων θέσεων της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Με το ίδιο σύστημα και τρία διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου παρέταξε τον Ατρόμητο ο Γιώργος Δώνης. Ο Γιαννούλης επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ τα δύο εξτρέμ των “κυανόλευκων” ήταν οι Μπρίτο και Έπσταϊν. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος από την άλλη, στο τελευταίο του ματς ατον πάγκο του Άρη, έκανε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα και διατήρησε το 4-2-3-1. Ο Κατίδης και ο Σανκαρέ ξεκίνησαν βασικοί αντί του τιμωρημένου Καστίγιο και του Ντίκο που έμεινε στον πάγκο, αντίστοιχα.

Στα πρώτα λεπτά ο Ατρόμητος φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από το 10λεπτο της αναμέτρησης και μετά η εικόνα ήταν διαφορετική. Ο Άρης ήταν αυτός που πίεζε, που έκανε επισκέψεις στα καρέ του Ιτάνζ και συχνά-πυκνά απειλούσε τους γηπεδούχους. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας, ωστόσο, ήταν και πάλι εντυπωσιακός και με σωτήριεςμ επεμβάσεις κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του.

Οι πιο δραστήριοι

Ο Χαβιέρ Ουμπίντες που είχε αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού των “κίτρινων” είχε… κέφια και άξιο συμπαραστάτη τον νεαρό Κατίδη, που αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ. Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές και στις φάσεις, που οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και να έχουν πάρει το προβάδισμα. Στο 15′ ο Κατίδης μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά ο Ιτάνζ του είπε “όχι” και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο διεθνής γκολκίπερ απέκρουσε εύκολα το σουτ του Ουμπίντες στο 36΄, ενώ στο 45΄ ο ίδιος παίκτης με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον ανάγκασε σε ακόμη μία καθοριστική επέμβαση.
 
Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έκαναν πιθανότατα το χειρότερό τους πρώτο ημίχρονο στους εντός έδρας αγώνες τους στη σεζόν. Η κούραση από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν εμφανής και η αδυναμία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μεγάλη. Ο Ατρόμητος πλησίαζε να κλείσει ένα ημίχρονο χωρίς να έχει γίνει ποτέ απειλητικός. Στο 42′, ωστόσο, ο Τάτος με ένα ξαφνικό σουτ από το όριο της περιοχής ανάγκασε τον Βελλίδη σε μια σπουδαία επέμβαση. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία των Περιστεριωτών, οι οποίοι θα μπορούσαν κόντρα στη ροή του ματς να έχουν πάρει το προβάδισμα.

Γρήγορες αλλαγές

Μιχαλήτσος και Δώνης προχώρησαν σε δύο γρήγορες αλλαγές. Ο πρώτος αναγκαστικά, ο δεύτερος διότι προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σάκης Πρίττας στο 32′ πέρασε στη θέση του Παπαστεριανού, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, ενώ για τον Ατρόμητο ο Δημούτσος αντικατέστησε τον Μπρίτο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι, όντως, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο. Σταδιακά ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, ενώ αργότερα με την είσοδο και του Πίτου Γκαρσία στο ματς, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και κυνήγησαν μέχρι τέλους της νίκη. Στο 58′ ο Φυτανίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά οι καλύτερες στιγμές για τον Ατρόμητο ήρθαν στα επόμενα λεπτά.

Μοιραίοι Τάτος, Σφακιανάκης

Στο 61΄ ο Μήτρογλου βρέθηκε δεξιά στην περιοχή και γύρισε την μπάλατην κατάλληλη στιγμή στον Τάτο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας ανεπανάληπτη ευκαιρία. Στο 69΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίτου, ο Σφακιανάκης έπιασε μόνος του την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Βελλίδη, ο οποίος την μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Ο Άρης περιορίστηκε σιγά σιγά σε παθητικό ρόλο και τα πράγματα έγιναν από πιο δύσκολα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Στο 78′ ο Φατί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε ένα μάλλον λανθασμένο σφύριγμα του διαιτητή Κουκουλάκη και από εκείνο το σημείο μέχρι και το τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Θεσσαλονικείς έπαιζαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Ο Μήτρογλου δεν ήταν στη μέρα του, καθώς τις 2-3 φορές που του παρουσιάστηκε η δυνατότητα να σκοράρει, δεν τα κατάφερε, όπως ούτε και οι συμπαίκτες του. Οι “κυανόλευκοι”  δεν βρήκαν το γκολ που θα τους χάριζε την έβδομη εντός έδρας νίκη, με τον Άρη που ζορίστηκε στο φινάλε, να γλιτώνει αυτή τη φορά τα… χειρότερα.  

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 17η
Αγώνας: Ατρόμητος-Άρης
Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Γούκος, Τρύφων

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Σφακιανάκης, Γιαννούλης (80΄ Αναστασάκος), Νάστος, Τάτος, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο (46΄ Δημούτσος), Μήτρογλου, Μπάλλας (64΄ Πίτου Γκαρσία)

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Παπαστεριανός (32΄ λ.τρ. Πρίττας), Μίτσελ, Κατίδης (77΄ Καπετάνος), Φατί, Καζναφέρης, Σακαρέ, Γιαννιώτας (87΄ Παπαζαχαρίας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες

Δείτε τι δήλωσε ο Διούδης του Άρη και ο Κοντοδήμος της Κέρκυρας πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.