Αρης: Τζέγκο, νικητής της ζωής

Ο Τζέιμς Τζέγκο, ο Αυστραλός μέσος του Αρη αναφέρεται σε μια άγνωστη ιστορία της ζωής του στην εφηβεία όταν νίκησε τη λευχαιμία-Τι έχει πει ο Λουκ, ο αδερφός του, επίσης ποδοσφαιριστής

Ο Τζέιμς Τζέγκο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Αυστραλίας και αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε όταν ήταν έφηβος και νίκησε τη λευχαιμία. 

Υπάρχει και σχετικό video στον αντίστοιχο λογαριασμό στο twitter. 

Ο Αυστραλός μέσος του Άρη μιλώντας σχετικά, μεταξύ άλλων είπε: “Είναι πραγματικά μια δύσκολη περίοδο για τον οποιονδήποτε και το σημαντικότερο που σε βοηθάει να το ξεπεράσεις είναι η υποστήριξη. Και ήμουν πολύ τυχερός. Είχα τον αδερφό μου, τους γονείς μου που ήταν πάντα εκεί.

Είχα τους φίλους στο σχολείο, είχα τους προπονητές μου που πάντα ερχόντουσαν να δούνε τι κάνω, είχα πολλούς ανθρώπους στους οποίους μπορούσα να στραφώ για να μιλήσω ή όταν χρειαζόμουν λίγο ενθάρρυνση και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που το περνάνε αυτό. Να έχεις ανθρώπους να στηριχτείς, να έχεις ανθρώπους που μπορείς να μιλήσεις”. 

Στη σχετική δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου γίνεται αναφορά και στην προσπάθεια του διεθνή παίκτη της Αυστραλίας, Ράιαν Γκράντ να συγκεντρωθούν χρήματα για να δοθούν στο Ιδρυμα κατά της Λευχαιμίας αλλά και στη μάχη που δίνει η Ρεμπέκα Στοτ, διεθνής με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας, αποφασισμένη και αυτό να νικήσει. 

Ο Τζέγκο έχει μιλήσει για αυτό. Αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε και νίκησε.  

Ήταν 16 χρόνων όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία. Κι όπως σημειώνει σχετική δημοσίευση, δεν θυμάται πόσο κράτησε η πρώτη σκέψη που έκανε.

Λέει όμως για τη δεύτερη σκέψη που έκανε ότι ήταν η εξής: “Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο”. 

Για οχτώ μήνες έκανε χημειοθεραπεία, οχτώ μήνες χωρίς ποδόσφαιρο, οχτώ μήνες αβεβαιότητας και οχτώ μήνες μέσα στους οποίους… “μεγάλωσα πολύ γρήγορα”. 

Προσθέτει: “Ήμουν 16 χρόνων, το μόνο που ήθελα να ξέρω είναι τι να κάνω και πότε θα μπορέσω να επιστρέψω στο γήπεδο”. 

Τι λέει για τον Τζέιμς, ο αδερφός του, ο Λουκ

Ο αδερφός του Τζέιμς Τζέγκο, ο Λουκ, είναι και αυτός ποδοσφαιριστής.

Είναι δύο χρόνια μικρότερος και αγωνίζεται στην Μπέντλι Γκρινς, στην Αυστρλία. “Με τον Λουκ είμαστε πολύ κοντά, συζητάμε τα πάντα”, λέει ο Τζέιμς. 

Ο Λουκ τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε δώσει μια συνέντευξη και είχε αναφερθεί στον αγώνα του μεγάλου του αδερφού.

Μεταξύ άλλων, είπε: “Προφανώς ήταν στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμάμαι όταν ήμασταν στο νοσοκομείο, δεν ήταν για αυτόν θέμα ζωής ή θανάτου. Ήταν πάντα στο… “εντάξει, το μόνο που χρειάζεται είναι να το ξεπεράσω και μετά θα παίξω ποδόσφαιρο ξανά”. 

Πρόσθεσε: “Ήταν τόσο θετικός με όλο αυτό. Θυμάμαι ακόμη ότι μια μέρα μπήκα στο νοσοκομείο και έκανε κάμψεις, συνδεδεμένος με τα καλώδια”.

Συμπληρώνει: “Είναι ο πιο κοντινός μου άνθρωπος και επειδή παίζουμε και οι δύο ποδόσφαιρο πάντα τον παρακολουθώ, το τι κάνει”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.