Όταν ο Ενινγκ συνάντησε τον Ιβιτς (pics)

Μια ιστορία που έρχεται από τη Γερμανία και την Γκλάντμπαχ και συνδέει τον νυν προπονητή του Άρη με τον πρώην του ΠΑΟΚ

Το 2004 είναι ένα έτος-ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες -σε ό,τι αφορά στην μπάλα- δεν ασχολούνταν (προφανώς) με τίποτε άλλο εκείνο το καλοκαίρι παρά με την πορεία της Εθνικής προς τον θρίαμβο στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Το 2004 πάντως είναι ένα έτος που άλλοι έχουν -και- άλλες μνήμες. Για τον Μίχαελ Ενινγκ ήταν το καλοκαίρι που για πρώτη φορά περνούσε την πόρτα ενός συλλόγου για να γίνει μέλος στο τεχνικό τημ μιας ομάδας.

Ο νυν τεχνικός του Άρη άφηνε πίσω του τις Εθνικές ομάδες της Γερμανίας, την U-18 και U-20 και πήγε στην Γκλάντμπαχ. Εκεί ήταν προπονητής από τον Σεπτέμβριο του 2003 ο Χόλγκερ Φαχ και ο Ενινγκ έμπαινε στο τημ. Στην παρακάτω φωτογραφία, ο Φαχ είναι τέρμα αριστερά πάνω και ο Ενινγκ στη μέση, τέρμα δεξιά.

Εκείνο το καλοκαίρι του 2004, ο 27χρονος τότε, Βλάνταν Ιβιτς έβγαινε για πρώτη φορά εκτός Σερβίας για να παίξει ποδόσφαιρο. Μετά από 6 χρόνια στην Παρτιζάν έπαιρνε μεταγραφή σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα, στην Γκλάντμπαχ και τον Ιούλιο του 2004 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα.

Ο νυν τεχνικός του Άρη και ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην ίδια ομάδα. Για τον Ιβιτς, η συνεργασία δεν πήγε όπως περίμενε. Έπαιξε μόνο σε 4 παιχνίδια Πρωταθλήματος. Δεν ήταν θέμα αξίας αλλά κάποιοι τραυματισμοί τον έβγαλαν εκτός ρυθμού.

Σκόραρε μία φορά, σε εντός έδρας νίκη της Γκλάντμπαχ με τη Βέρντερ Βρέμης. Στο τέλος εκείνης της σεζόν ο Ιβιτς αποχώρησε και ήρθε στην Ελλάδα όπου από το 2005 και μέχρι το 2012 έπαιξε διαδοχικά σε ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ.

Γενικώς και για το τεχνικό τημ της Γκλάντμπαχ υπήρχαν, επίσης, αλλαγές. Τον Οκτώβριο ο προπονητής, Χόλγκερ Φαχ έλυσε τη συνεργασία του και τη θέση του πήρε ο Ολλανδός, Ντικ Αντβοκατ.

Ο Ενινγκ παρέμεινε στην ομάδα, συνεργάτης και του Ολλανδού που ερχόταν από το EURO 2004 εκεί όπου ήταν προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε από την Πορτογαλία.

Ο Αντβοκατ δεν θα μείνει ούτε αυτός μέχρι το τέλος της σεζόν καθώς η συνεργασία του με την Γκλάντμπαχ λύθηκε στις 18 Απριλίου 2005.

Ο Ενινγκ στη συνέχεια της δικής του προπονητικής καριέρας θα πάει, την επόμενη σεζόν στη Βόλφσμπουργκ (παρακάτω φωτογραφία) όπου θα συναντήσει και πάλι τον Φαχ για να είναι στο τημ του.

Μετά ακολούθησε η Μπόχουμ και η Νυρεμβέργη εκεί όπου πλέον από τον Αύγουστο του 2008, ο Μίχαελ Ενινγκ θα είναι πρώτος προπονητής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.