Τα Africa Boys του Πειραιά! (infographic)

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει έντονο χρώμα Αφρικής. Το καλοκαίρι αναμένεται καυτό μεταγραφικά, καθώς Μπα, Σισέ και Καμαρά έχουν απογειώσει τις μετοχές τους. Η Opta μας εξηγεί γιατί!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στηρίξει πολλά πάνω στους πολύτιμους Αφρικανούς του Ολυμπιακού. Συνολικά από την αρχή της σεζόν βρέθηκαν στο ρόστερ έξι παίκτες από αφρικανικές χώρες. Οι Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Χασάν (Αίγυπτος), Σουντανί (Αλγερία), Μεριά (Τυνησία), Μπα (Σενεγάλη), Σισέ (Σενεγάλη) και Καμαρά (Γουινέα). 

Θα ασχοληθούμε με τους τρεις τελευταίους, οι οποίοι αποτελούν ισάριθμες επενδύσεις που μπορούν να αποφέρουν εκτός από αγωνιστικά κέρδη στον Ολυμπιακό, πολλά εκατομμύρια από πιθανή μεταγραφή τους το προσεχές καλοκαίρι. 

Η σεζόν για τον Παπέ Σισέ ξεκίνησε πολύ άσχημα, καθώς νόσησε και έμεινε εκτός μάχης για 117 μέρες! Η τελευταία του παρουσία ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου απέναντι στον Βόλο και γύρισε με αντίπαλο την Καλαμάτα στο κύπελλο στις 8 Ιανουαρίου. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός σταδιακά βρήκε αγωνιστικό ρυθμό με αποκορύφωμα την απίθανη εμφάνιση του στο Emirates απέναντι στην Άρσεναλ. Σε έξι ματς στη Super League τα στατιστικά του είναι σπουδαία. Επιλέξαμε τρεις σημαντικές κατηγορίες. Κερδισμένες μονομαχίες, επιτυχία σε τάκλιν και ευστοχία σε πάσες. Ο Σισέ είναι σταθερά πολύ πάνω από τη… βάση και στις τρεις, όπως βλέπετε στο παρακάτω γράφημα!

Ο Ουσεϊνου Μπα αποτελεί την αποκάλυψη της φετινής σεζόν για το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ήρθε από το… πουθενά, συγκεκριμένα από την Γκαζελέκ Αζαξιό η οποία μάλιστα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας και με όπλο τη σκληρή δουλειά και λόγω της λειψανδρίας στα μετόπισθεν, βρήκε την ευκαιρία που χρειαζόταν για να καθιερωθεί! Τα στατιστικά του είναι εντυπωσιακά, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σιγουριά που εμπνέει με την μπάλα στα πόδια, έχοντας ποσοστό εύστοχων πασών που αγγίζει το 91%. 

Ο Μαντί Καμαρά βρήκε στο 4-3-3 που επιστράτευσε ο Μαρτίνς, έναν ενεργό ρόλο στα ματς, προσφέροντας ενέργεια στην ομάδα και πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ο μέσος από τη Γουινέα διανύει μια κοπιαστική σεζόν, καθώς το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, συνέχισε χωρίς ανάσα στον Ολυμπιακό, ταλαιπωρήθηκε από μια θλάση, όμως πλέον έχει βρει τον πραγματικό εαυτό του. Αγωνίζεται σε μια νευραλγική θέση, όμως οι αριθμοί του είναι εξαιρετικοί και είναι λογικό να κερδίζει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.