Ο Άρης που θέλει να φτιάξει το 23-9

Εκτός έδρας παιχνίδι για τον Αρη στην Τρίπολη-Οι Κίτρινοι επιδιώκουν τη βελτίωση του ποσοστού αποτελεσματικότητας μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”

Ο Άρης είναι με μία νίκη -μέχρι τώρα- εκτός έδρας στο Πρωτάθλημα. Τη νίκη που είχε κάνει στα Πηγάδια, απέναντι στην Ξάνθη, στο ντεμπούτο του Μίχαελ Ενινγκ στον πάγκο. Κοντεύουν να συμπληρωθούν πέντε μήνες από τότε.

Ο Χαβιέ Ματίγια στις δηλώσεις που έκανε στα κανάλια Novasports είπε μεταξύ άλλων ότι μία νίκη θα “κλείδωνε” -σχεδόν ολοκληρωτικά- τη συμμετοχή του Αρη στα play offs. Για να γίνει αυτό ο Αρης θα πρέπει να μην έχει τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση που έχει σε παιχνίδια μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Μέχρι τώρα, είναι μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα. Εντός έδρας ο Άρης έχει πάρει 23 βαθμούς. Εκτός έδρας μόλις 9, με μία νίκη και 6 ισοπαλίες. Το σερί αήττητων αγώνων που είχε με τον Ενινγκ βοήθησε στο να έρθουν βαθμοί και εκτός έδρας αλλά με ισοπαλίες.

Ο Άρης μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης” (κατά χρονική σειρά) έχασε από τον Βόλο χωρίς να έχει καλή απόδοση. Ήταν ανταγωνιστικός στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, όταν προηγήθηκε δύο φορές, στο τελικό 2-2.

Νίκησε την Ξάνθη στην πρεμιέρα του Ενινγκ. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που ήταν κάκιστος για περίπου 80’ και μόνο στο τέλος “ξύπνησε” αγωνιστικά για το τελικό 1-1. Με την ΑΕΚ έκανε καλό παιχνίδι παίζοντας για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ιντέγε) για το 1-1.

Με τον Ατρόμητο χρειάστηκαν δύο γκολ στα τέλη του κάθε ημιχρόνου (ισοφάρισε ισάριθμες φορές) για το τελικό 2-2. Με τον ΟΦΗ προηγήθηκε αλλά έχασε με 3-1.

Με τον Παναθηναϊκό ήταν το 0-0. Έκανε μέτριο προς κακό παιχνίδι με την ΑΕΛ (επίσης 0-0) και έχασε τα δύο τελευταία εκτός έδρας, με Ολυμπιακό (4-2) και Παναιτωλικό, 2-0.

Στο παιχνίδι μάλιστα του Αγρινίου, ο Ενινγκ, είπε ότι ήταν η χειρότερη απόδοση που είχε ο Άρης από την ώρα που ο Γερμανός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Ο Άρης μέχρι τώρα στη σεζόν έχει περισσότερα πράγματα να θυμάται από τα παιχνίδια εντός έδρας παρά από τα εκτός. Προφανώς και κάθε ομάδα στηρίζει πολλά από τη δυναμική της στην έδρα της. Είναι λογικό. Απλώς ο Άρης θέλει να φτιάξει τις εκτός έδρας επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά στην εντεκάδα, το ζητούμενο δεν είναι οι επιλογές. Είναι συγκεκριμένες. Αλλαγές αν γίνουν θα γίνουν μετρημένες. Αν θα αρχίσει π.χ. στην επίθεση ο Ντουρμισάι ή αν θα μπει στην άμυνα ο Σούντγκρεν.

Ζητούμενο είναι επίσης και η διαχείρηση καθώς για τον Άρη ακολουθεί (την επόμενη Πέμπτη) η ρεβάνς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.