Άφησε καλές εντυπώσεις (video)

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με την Καρπάτι Λβιβ στο Κίελτσε έχοντας αρκετά καλή εικόνα. Πρώτο γκολ με την Ένωση για τον Γιακουμάκη.

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με την Καρπάτι Λβιβ στο Κίελτσε έχοντας αρκετά καλή εικόνα. Πρώτο γκολ με την Ένωση για τον Γιακουμάκη.

Η Ένωση αντιμετώπιζε στο πρώτο της φετινό φιλικό μία ομάδα που ήταν πολύ πιο μπροστά στην προετοιμασία της, όμως κυριάρχησε σε αρκετά σημεία του αγώνα και έχασε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ από αυτό του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος ισοφάρισε στο 18′ το γκολ του Τσατσούα από το 10′.

Στα θετικά για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ η πίεση ψηλά και η ανάπτυξη από τα άκρα, στα αρνητικά τα αρκετά λάθη που έγιναν στην άμυνα.

Τα αρχικά πλάνα του Χιμένεθ

Η Ένωση ξεκίνησε με 4-4-1-1. Ο Μπάρκας θα είναι τερματοφύλακας, τετράδα στην άμυνα με Γκάλο δεξιά, Τσιγκρίνσκι και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας και Λόπες αριστερά. Οι Σιμόες και Αϊντάρεβιτς στον άξονα, οι Χριστοδουλόπουλος και Αντωνίου στα άκρα και ο Κλωναρίδης πίσω από τον Γιακουμάκη. Να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν να ξεκινήσει ο Τράουστασον, αλλά τελικά προτιμήθηκε ο Αντωνίου. 

Άνοιξε λογαριασμό ο Γιακουμάκης

Αρκετά καλή η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα απέναντι στους πιο έτοιμους Ουκρανούς που προηγήθηκαν, η Ένωση ισορρόπησε και κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ δημιούργησε αρκετές άλλες ευκαιρίες. Στα συν η αποτελεσματικότητα στην πίεση ψηλά και τα καλά χτυπήματα στις στημένες φάσεις από δεξιά με τον Χριστοδουλόπουλο.

Μόλις στο πρώτο λεπτό οι Ουκρανοί έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Τσιγκρίνσκι να κάνει λάθος, τον Ξονζ να βγαίνει τετ – α – τετ αλλά τον Μπάρκα να αποκρούει.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη ευκαιρία στο 8′ με τον Γιακουμάκη από δεξιά στην περιοχή να κάνει το γύρισμα, την μπάλα να χτυπά στον Βούιζντρικ και να καταλήγει στον Γιακουμάκη που πλάσαρε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, η άμυνα της ΑΕΚ ολιγώρησε σε κόντρα των Ουκρανών και μετά από κάθετη μπαλιά του Κλοτς, ο Τσατσούα άνοιξε το σκορ με εύστοχο πλασέ. 

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 12′ ο Κλωναρίδης σούταρε άουτ από το όριο της περιοχής, ενώ ενώ στο 16′ ο Αντωνίου βρήκε τον Αϊντάρεβιτς αλλά το σουτ του πέρασε επίσης εκτός εστίας. 

Στο 18′ όμως ήρθε η ώρα της ισοφάρισης, με τον Χριστοδουλόπουλο από δεξιά να πασάρει σε εκτέλεση φάουλ για τον Γκάλο, αυτόν να γεμίζει «γλυκά» στο δεύτερο δοκάρι για τον Γιακουμάκη, που πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με την Ένωση, έστω και ανεπίσημο.

Στο 20′ μάλιστα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπορούσε να μπει μπροστά στο σκορ, με τον Γκάλο να ξεφεύγει ωραία από δεξιά και να τροφοδοτεί στην περιοχή τον Κλωναρίδη, που ολομόναχος στην περιοχή σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησε μία πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Αϊντάρεβιτς στο 26′ με σουτ του πέρασε άουτ, ένα γκολ του Τσιγκρίνσκι που ακυρώθηκε στο 27′ ως οφσάιντ μετά από φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος είχε δύο άστοχα σουτ στο 35′ και στο 40′. 

Τελευταία άξια αναφοράς φάση στο πρώτο μέρος, ένα σουτ του Κλοτς στο 44′ που απόκρουσε ο Μπάρκας μετά από λάθος του Σιμόες.

Μπορούσε κι άλλα γκολ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με δέκα αλλαγές το β’ μέρος, με μόνο τον Μπάρκα να παραμένει από το πρώτο μέρος, τους Τρόιστασον και Λιβάια να μπαίνουν στην ενδεκάδα και το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1. 

Μόλις στο 47′ παραλίγο να γίνει το 2-1 για την Ένωση όταν ο Μπακάκης μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Λιβάια που αστόχησε με κοντινή προβολή.

Ο Μπακάκης ήταν ενορχηστρωτής και στην μεγάλη ευκαιρία του 54′, καθώς με μία έξοχη σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μάνταλο, η κεφαλιά του οποίου βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Τρόιστασον αποκρούστηκε σωτήρια από τον Λομπάι.

Οι Ουκρανοί απάντησαν στο 56ο λεπτό με σουτ του Μιροσνιτσένκο από καλή θέση στην περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο η ΑΕΚ συνέχισε να αναπτύσσεται ωραία από τα άκρα και στο 59′ ήταν η σειρά του Βινίσιους από αριστερά να βρει τον Μάνταλο στην καρδιά της ουκρανικής άμυνας με σέντρα, όμως ο Πιντίβκα απόκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ το σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ.

Ακολούθησε ένα μικρό διάστημα όπου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, πριν από ένα απ’ ευθείας φάουλ του Μάνταλου στο 67′ που μπλόκαρε εύκολα ο Ουκρανός γκολκίπερ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως οι Ουκρανοί έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Βράνιες έκανε λάθος γύρισμα, ο Κλοτς έκλεψε και γύρισε για τον Χρίσο, όμως ο Μπάρκας βγαίνοντας γρήγορα απόκρουσε το πλασέ του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του Βράνιες, που είχε χτυπήσει λίγο νωρίτερα και αποσύρθηκε για να πάρει την θέση του ο Τσόσιτς.

Ακολούθησε για την ΑΕΚ ένα άστοχο σουτ του Γιόχανσον στο 72′ και μία προσπάθεια του Μεληκιώτη στην περιοχή που κοντραρίστηκε, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν το τετ – α – τετ του Λιβάια στο 78′ που απόκρουσε ο Ουκρανός γκολκίπερ. Λίγο νωρίτερα (76′) ο Χιμένεθ έδωσε την ευκαιρία και στον Τσιντώτα αντί του Μπάρκα.

Στα τελευταία λεπτά, ο τεχνικός της ΑΕΚ έδωσε λεπτά συμμετοχής και στους νεαρούς Βλαχομήτρο, Γιούση, Μπάμπη και Γιαννούτσο.

ΑΕΚ – ΚΑΡΠΑΤΙ ΛΒΙΒ 1-1
Φιλικός αγώνας, Στάδιο «Πιλκάρσκι», Κίελτσε, Πολωνία
Γκολ:
18′ Γιακουμάκης – 10′ Τσατσούα
Διαιτητής: Σλέβα 
ΑΕΚ (Χιμένεθ, 4-4-1-1): Μπάρκας (76′ Tσιντώτας) – Γκάλο (46′ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (46′ Βράνιες, 69′ Τσόσιτς), Τζανετόπουλος (46′ Μανωλάς, 86′ Γιαννούτσος), Λόπες (46′ Βινίσιους) – Χριστοδουλόπουλος (46′ Μεληκιώτης, 46′ Μπάμπης), Σιμόες (46′ Γιόχανσον, 46′ Γιούσης), Αϊντάρεβιτς (46′ Γαλανόπουλος), Αντωνίου (46′ Τρόιστασον) – Κλωναρίδης (46′ Μάνταλος, 86′ Βλαχομήτρος) – Γιακουμάκης (46′ Λιβάια).
ΚΑΡΠΑΤΙ (Ναβάρο): Μίσακ (46′ Πιντίβκα), Μιροσνιτσένκο, Οσμάν (46′ Γκουίντο), Βούιζντρικ, Λομπάι, Αρκες (71′ Ντεμπέλκο), Χούντομπιακ (71′ Κάτσουκ), Χόλοντιουκ (80′ Ζαβίσκι), Τσατσούα (62′ Χρίσο), Ξονζ (80′ Κουτσούλιακ), Κλοτς.

Η περιγραφή του αγώνα:

Live Blog AEK – Kαρπάτι Λβιβ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.