Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1: Στον τελικό της Κ17 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό και θα βρεθεί αντιμέτωπος για έβδομη φορά στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στον δεύτερο ημιτελικό στο ΔΑΚ της Λαμίας, έδωσαν μάχη για την πρόκριση στον τελικό, την οποία τελικά εξασφάλισαν οι «ερυθρόλευκοι» χάρη σε γκολ του Τζαμαλή στις καθυστερήσεις.

Αμφότερες ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά στην άμυνα, είχαν ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσαν ν΄αξιοποιήσουν και όλα έδειχανν πως το ματς θα πήγαινε…στα πέναλτι!

Το γκολ του Τζαμαλή, μετά από κόρνερ του Φράγκου, έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Στο πρώτο λεπτό ο Καλοσκάμης βρέθηκε στο έδαφος σε διεκδίκηση της μπάλας, με τον Κτενά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο και να πάει στο νοσοκομείο. Η ακτινογραφία που του έγινε, δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό, ωστόσο να υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία μόλις επιστρέψει στην Αθήνα. Τη θέση του στο 5ο λεπτό πήρε ο Βύντρα, γιός του Λουκά Βύντρα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, σε μια άτυχη στιγμή, καθώς έπεσε άτσαλα στο έδαφος.
Στο 20 ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Ολυμπιακό. Μετά από απομάκρυνση της μπάλας ο Φλούδας έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή δοκίμασε το πόδι του και είδε την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζώγα.
Στο 22 ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Πάνο το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ.
Στο 30 ο Φλούδας προσπάθησε ν΄ απειλήσει χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Παναθηναϊκός, είχε καλή στιγμή στο 38. Ο Τρίκατζης έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Μαρκεζίνης κατέβασε τη μπάλα και δοκίμασε το πόδι του, χωρίς όμως να μπορέσει ν΄απειλήσει τον Γεωργακόπουλο όπως θα ήθελε. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τρεις καλές ευκαιρίες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο 42 ο Πλης δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Ζώγας δεν δυσκολεύτηκε να μαζέψει.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Μιχαηλίδης, κέρδισε τη μάχη με τον Καρούζο, βρέθηκε απέναντι στον Ζώγα, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να σώζει την ομάδα του με σπουδαία επέμβαση. Ο Ζώγας, βρίσκεται στον Παναθηναϊκό τα τελευταία επτά χρόνια, όταν και ενσωματώθηκε στην ομάδα από τους Τράχωνες.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζαμαλής προσπάθησε με εντυπωσιακό τρόπο να σκοράρει με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Ζώγα, που έλεγχε την πορεία αυτής και δεν προβληματίστηκε.


Πίεσε ο Ολυμπιακός και βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις


Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κτενάς από μεγάλη απόσταση δοκίμασε το πόδι του, όμως ο Ζώγας ήταν σωστά τοποθετημένος και μάζεψε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν μια ακόμη καλή στιγμή στην αντίπαλη εστία στο 61. Ο Φράγκος έβγαλε καλή σέντρα από τα αριστερά, ο Τζαμαλής σούταρε, αλλά γι΄ακόμη μια φορά ο Ζώγας μάζεψε την μπάλα. Στο 68 ο Τζαμαλής έπιασε κεφαλιά και προσπάθησε να κερδίσει τον Θανάση Ζώγα, που πάλι ήταν σωστά τοποθετημένος και μάζεψε σταθερά.
Στο 85 ο Θεοδωρίδης έκανε μακρινό σουτ, χωρίς να μπορέσει να προβληματίζει τον αντίπαλο πορτιέρε.
Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ που παραχώρησε ο Καρούζος χωρίς να έχει ιδιαίτερη πίεση. Ο Φράγκος εκτέλεσε και ο Τζαμαλής με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει μπροστά τους «ερυθρόλευκους» στο σκορ! Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει την παρουσία του στον τελικό.

Παναθηναϊκός(Παπαβασιλείου Απόστολος): Ζώγας, Χαντζάρας, Καρούζος, Βενάκης(81 Λατιφάι), Καλοσκάμης(5΄Βύντρα), Πάνος, Ουζουνίδης(81΄Τσερεβελάκης), Μαρκεζίνης, Σώκος, Ζέκα(70 Θεοχάρης), Τρίκατζης


Ολυμπιακός(Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος, Φράγκος, Καρκατσάλης, Θεοδωρίδης, Φίλης(64΄Καρακώστας), Μιχαηλίδης(64΄Βασιλακόπουλος), Φλούδας, Τζαμαλής, Πλης, Κτενάς(72 Δαρβίρας(91΄Ζουριδάκης))


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.