Ολυμπιακός: Η Φενέρ είναι… μίλια μακριά! (videos)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν ανοίγει ούτε... κουβέντα για το ματς με τη Φενερμπαχτσέ και όλα τα φώτα είναι στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena (31/03, 20.30, MC LIVE Novasports.gr).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ “προσγείωσε” τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην καθημερινότητα του Ρέντη με στόχο να τους εντάξει στην προπονητική ρουτίνα, με φόντο φυσικά το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ (31/03, 20.30, MC LIVE Novasports.gr). Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος την ΑΕΚ, μετρώντας μια ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας και μια ήττα 1-2 στο Φάληρο. Σε αυτά τα δύο ματς, τον Ολυμπιακό οδήγησαν δύο διαφορετικοί προπονητές (Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ), οπότε θα είναι η πρώτη του Μεντιλίμπαρ κόντρα στον Ματίας Αλμέιδα και το σύνολο του.

Πρόκειται για ένα ματς μεγάλης σημασίας, καθώς έρχεται τόσο μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-6 στη Σερβία, όσο και μετά την ήττα με 1-3 απ’ τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League. Είναι πρόκληση για τη συνέχεια της σεζόν, καθώς με πιθανή νίκη, ο Ολυμπιακός θα μπει για τα καλά και πάλι στη διεδκίκηση του τίτλου, αλλά και ευκαιρία για απαντήσεις σε μια χρονιά που δεν έχει κυλήσει ιδανικά σε συνθήκες ντέρμπι για τους Πειραιώτες.

Ο Βάσκος τεχνικός αν και… αλεπού των πάγκων στα 63 του αισίως, έλαβε ένα σκληρό μάθημα απέναντι στον Παναθηναϊκό και είναι κάτι που του έχει “σκαλίσει” το προπονητικό εγώ. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αναμένεται να παρουσιάσει έναν πιο συμπαγή και συνεπή ανασταλτικά Ολυμπιακό, ωστόσο τα σενάρια περί τριάδας στην άμυνα δεν φαίνεται πως επικρατεί στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ. Ούτε ως ιδέα, ούτε ως εκτέλεση. Ο Ολυμπιακός θα φορέσει το συνήθες αγωνιστικό του “κοστούμι”, απλώς ο Ισπανός τεχνικός θα απαιτήσει υψηλότερη συγκέντρωση και ενεργοποίηση απ’ όλους!

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, ενδέχεται να δούμε ξανά την ενδεκάδα της Μπάτσκα Τόπολα, ακόμα και απ’ το νούμερο 1. Δηλαδή Τζολάκης – Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι – Έσε, Τσικίνιο, Όρτα – Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί. Οι δραστικοί μπαλαντέρ του “senor” θα είναι οι Μαρτίνς, Γιόβετιτς, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Ο… πανζουρισμός που επικρατεί σχετικά με τα επικείμενα ματς με τη Φενερμπαχτσέ για την προημιτελική φάση του UEFA Conference League και τα σενάρια που ακολουθούν αυτή τη σειρά δεν απασχολούν στο ελάχιστο τον Μεντιλίμπαρ. Ούτως ή άλλως είναι ένα μήνυμα που έχει περάσει σε ολόκληρη την ομάδα και μέσω των συνεργατών του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι και καμία κουβέντα σχετική με τη Φενέρ. Ακόμα και οι δηλώσεις του Τσικίνιο περίκ κατάκτησης του Conference League, περιέχουν ακριβώς σε αλλο σημείο το mood που επικρατεί στον οργανισμό μέχρι το φινάλε της σεζόν:Πρέπει να κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, η πίεση των οπαδών είναι συνεχής και αρκεί μία ισοπαλία για να αναστατωθούν”. Το μήνυμα ελήφθη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.