Κηφισιά – Παναιτωλικός 2-2: Έπεσαν κορμιά! (highlights)

Ισόπαλη η «μονομαχία» στην Καισαριανή, με την Κηφισιά να προηγείται δύο φορές, αλλά τον Παναιτωλικό να απαντά!

Οι γηπεδούχοι, με τον Οζέγκοβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ, έχασαν ευκαιρία να τερματίσουν εκτός τελευταίας δυάδας στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Αυτός που «αναπνέει» αέρα σωτηρίας, είναι ο Παναιτωλικός, που αντέδρασε δύο φορές, με αιχμή του δόρατος τον Ζοάο Πέδρο, και μπαίνει στα πλέι – οφ , έναν πόντο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ομάδα του Αγρινίου πάντως, παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για 19 σερί αγωνιστικές…

Έβαλε ένα, μπορούσε περισσότερα

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, όμως η κυριαρχία του κράτησε μόνο για ένα πεντάλεπτο, έχοντας ένα μακρινό σουτ του Χουάνπι στο 2′, που πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, η Κηφισιά πήρε τον έλεγχο και κυριάρχησε σε όλο το υπόλοιπο του α’ μέρους.

Οι γηπεδούχοι, έκαναν την πρώτη ευκαιρία στο 19′, όταν ο Μενέντες προσπάθησε από μακριά, όμως ο Τσάβες μπλόκαρε.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, ο Οικονόμου μάρκαρε τον Οζέγκοβιτς στην περιοχή και ο διαιτητης Γκορτσίλας καταλόγισε πέναλτι.

Ο Σέρβος επιθετικός, ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ανοίγοντας το σκορ στο 23ο λεπτό, με το 11ο φετινό του γκολ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 27′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μιλίτσεβιτς σούταρε πάνω στον Τσάβες.

Στο 39′, η Κηφισιά έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Οζέγκοβιτς βρέθηκε στην περιοχή, δεν μπόρεσε να εκτελέσει, το έκανε όμως ο Σολόα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, η ομάδα των Βορείων Προαστίων, έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, με τον Οζέγκοβιτς να βγάζει τετ-α-τετ τον Μενέντες, που όμως αστόχησε από ιδανική θέση.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν και άλλη καλή ευκαιρία, όμως ο Τσάβες έβγαλε το σουτ του Μπιφουμά.

Αντέδρασε και πήρε τον πόντο

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά πιο δυνατά και έχασαν την πρώτη ευκαιρία, στο 49′, όταν ο Τορεχόν μπήκε από αριστερά, όμως οι Λομόνακο και Φρεντ Ντουάρτε δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ο Παναιτωλικός όμως, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54′, με τον Λομόνακο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αναγνωστόπουλο, που έκανε την επέμβαση, ωστόσο στην επαναφορά ο Ζοάο Πέδρο σκόραρε από κοντά.

Παρ’ όλα αυτά, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε λίγο. Μόλις δύο λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Μενέντες έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Οζέγκοβιτς βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, για να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με κεφαλιά!

Στο 60′, ο Ματέους Σάντος απείλησε εκ νέου για την Κηφισιά με μακρινό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο Πετράκης, με την ομάδα του να βρίσκεται ξανά πίσω στο σκορ, κοίταξε στη συνέχεια τον πάγκο του και στο 71′, ο νεοεισελθών, Σενγκέλια, επιχείρησε το σουτ, όμως βρήκε τον Αναγνωστόπουλο σε ετοιμότητα.

Στο 76′, ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στο 2-2, όταν ο Ζοάο Πέδρο, μετά από λάθος στην άμυνα της Κηφισιάς και παρέμβαση του Σενγκέλια, βρέθηκε μόνος του προ του Αναγνωστόπουλου, που τον νίκησε με τρομερή επέμβαση.

Από το κόρνερ που ακολούθησε όμως, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διώξουν, ο Ζοάο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, ο Σενγκέλια γύρισε στον Μλάντεν, που ισοφάρισε από κοντά στο 77′!

Στο 84′, η ομάδα του Αγρινίου πλησίασε την ανατροπή, όταν μετά από σουτ του Ζοάο Πέδρο, η μπάλα κόντραρε και ο νεοεισελθών Καρέλης, που βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Στο 89′, η Κηφισιά από την πλευρά της, παραλίγο να «κλέψει» το τρίποντο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ζοάο Πέδρο με κεφαλιά παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο Τσάβες απέκρουσε σωτήρια!

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2

Stoiximan Super League 2023-24, 26h Αγωνιστική – «Μιχάλης Κρητικόπουλος»

Γκολ: 23′ πεν., 56′ Οζέγκοβιτς – 54′ Ζ. Πέδρο, 77′ Μλάντεν
Κίτρινες: Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια, Γιόβαντσιτς – Mλάντεν, Ζ. Πέδρο, Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Διαμαντής
Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος – Γκόμπελιτς, Τεϊσέιρα, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς – Σολόα, Τσανάτζια (52′ Γιόβαντσιτς) – Μενέντες (81′ Τεττέη), Ματέους Σάντος, Μπιφουμά (68′ Κλωναρίδης) – Οζέγκοβιτς.
Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες – Λιάβας (64′ Μαυρίας), Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (77′ Καρέλης), Τορεχόν – Χουάνπι, Τσιγγάρας (72′ Πέρες), Φρ. Ντουάρτε (72′ Χατζηθεοδωρίδης) – Λομόνακο (64′ Σενγκέλια), Ζ. Πέδρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.