Μάντζιος: “Πρέπει να θυσιαστούμε κόντρα στην ΑΕΚ” (video)

Ο Άκης Μάντζιος, στις δηλώσεις που έκανε σήμερα (1/3) αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του εντός έδρας αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ (3/3), τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας

Διπλή δυσκολία έχει ο Άκης Μάντζιος εν όψει του αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ, την ερχόμενη Κυριακή (3/3) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Αφενός θέλει η ομάδα του να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας, κάνοντας, όμως, διαχείριση δυνάμεων για τον ημιτελικό Κυπέλλου που ακολουθεί με τον Παναιτωλικό, κι αφετέρου πρέπει να πείσει τους παίκτες του να διαχωρίσουν αυτά τα δύο δύσκολα παιχνίδια στο μυαλό τους. Σχετικά με το αν και πώς μπορεί να τα καταφέρει αυτά, απάντησε σήμερα (1/3) στη NOVA, στις δηλώσεις που έκανε εν όψει του ντέρμπι με την “Ένωση”.

Αρχικά, ερωτώμενος τι έμεινε στην ομάδα από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε, είπε: “Μάς προβλημάτισε πολύ πώς μπήκαμε σε αυτό το παιχνίδι. Στα πρώτα είκοσι λεπτά ήμασταν πάρα πολύ κακοί και παθητικοί. Από αυτά που είχαμε σχεδιάσει δεν έγινε κάτι… Τελικώς, φύγαμε με άδεια χέρια”.

Στην ερώτηση αν χάλασε το momentum που είχε χτίσει ο Άρης μετά από αυτή την ήττα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με την οποία έσπασε το σερί των οκτώ αγώνων των “κίτρινων” σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, απάντησε: “Η διάθεσή μας δεν νομίζω ότι έχει χαλάσει. Από κάθε παιχνίδι κάτι παίρνεις. Το σημαντικό είναι, όταν γίνεται κάτι λάθος, να μπορείς να το διορθώσεις και να το βελτιώσεις. Προχωράμε… Έχουμε την Κυριακή ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και στη συνέχεια ένα άλλο παιχνίδι, για το Κύπελλο, το οποίο το περιμένουμε με ανυπομονησία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνουμε πίσω. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας”.

Με βάση τα εξής δεδομένα, ότι η ΑΕΚ έχει μία μόλις ήττα στο πρωτάθλημα και είναι στην πρώτη θέση και ότι είναι η τέταρτη φορά που ο Άρης θα την αντιμετωπίσει την τρέχουσα σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Μάντζιος ρωτήθηκε πόσο θα μετρήσουν αυτά τα στοιχεία στο ερχόμενο παιχνίδι. Εστίασε στα εξής: “Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Είναι μια ομάδα φορμαρισμένη, που παίζει το ποδόσφαιρο που γνωρίζουμε όλοι. Είναι δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Θα δούμε τη διαθεσιμότητα των παικτών μας για να ξέρουμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτόν τον αγώνα και να διεκδικήσουμε τους βαθμούς της νίκης”.

Αναφορικά με αυτά που πρέπει να προσέξει ο Άρης από τον (πολύ γνωστό, πλέον) αντίπαλο και τα σημεία που πρέπει να χτυπήσει, τόνισε με έμφαση ο Μάντζιος: “Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να θυσιαστούμε σε αυτό το παιχνίδι! Είναι ένα παιχνίδι πολύ απαιτητικό, που θέλει πειθαρχία και καλή τακτική προσέγγιση. Επίσης, θέλει πολύ τρέξιμο. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού, να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές τις δικές μας και να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία της αντιπάλου”.

Σχετικά με τη διαχείριση… σκέψεων που πρέπει να κάνει ο προπονητής του Άρη και τον διαχωρισμό των αγώνων με την ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό στο μυαλό των παικτών, ομολόγησε ότι δεν είναι εύκολο: “Είναι ένα κομμάτι δύσκολο. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να το κάνουμε αυτό. Ναι, το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που θέλουμε να διακριθούμε. Όλοι επιθυμούμε η ομάδα σε πρώτη φάση να πάει στον τελικό. Ως εκ τούτου, ο δεύτερος ημιτελικός με τον Παναιτωλικό δεν βγαίνει από το μυαλό κανενός. Από την άλλη, όμως, είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος κι αυτό επιτάσσει να δούμε τον πρώτο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, που είναι με την ΑΕΚ, και στον οποίο πρέπει να παρουσιαστούμε όπως οφείλουμε”.

Κι όσο για τη διαχείριση δυνάμεων, που είναι εξ ορισμού απαραίτητη, μιας και η ομάδα μέσα σε μία εβδομάδα δίνει δύο ντέρμπι για το πρωτάθλημα και έναν ημιτελικό Κυπέλλου, συμφώνησε λέγοντας: “Ακριβώς έτσι είναι… Γι’ αυτό είπα ότι θα δούμε τη διαθεσιμότητα των παικτών. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι στην ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πρώτα σε αυτό το ματς και μετά σε αυτό με τον Παναιτωλικό”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.