Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Ενάμισι λεπτό ήταν αρκετό… (videos + highlights)

Με γκολ των Σάστρε (72') και Αν. Ζίβκοβιτς (73') σε διάστημα... ενενήντα δευτερολέπτων ο "Δικέφαλος" μετέτρεψε το - από το 5' (Χατζηθεοδωρίδης) - εις βάρος του 1-0 σε 1-2 με τον Κωνσταντέλια να βάζει το... "κερασάκι στην τούρτα" για το τελικό 1-3

Επιστροφή στις νίκες, έστω και δύσκολα στην αρχή, για τον ΠΑΟΚ που παρ’ ότι αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα από το γρήγορο γκολ του Χατζηθεοδωρίδη, είχε κυριαρχική παρουσία αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους, όπου σκόραρε δις σε διάστημα ολίγων δευτερολέπτων, βάζοντας τα θεμέλια για την επιστροφή στις νίκες.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σημαντικές απουσίες η ομάδα του Γιάννη Πετράκη που είχε τιμωρημένους τους Μπ. Ντουάρτε και Καρέλη, τραυματία τον Στεργιάκη από το ματς στην Τρίπολη και εκτός τους Μπαλντασάρα – Μπακάκη. Σε σχηματισμό 3-5-2 η επιλογή του πολύπειρου Έλληνα τεχνικού που σε συνθήκες άμυνας μετατρέπεται σε 5-3-2.

Δύσκολος γρίφος το αρχικό σχήμα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου που μετά τους τιμωρημένους Μπάμπα, Τόμας, τους τραυματίες Μιχαηλίδη – Εκόνγκ, έχασε την τελευταία στιγμή και τους Κοτάρσκι – Τάισον. Έτσι, θέση στο 4-2-3-1 πήραν – μεταξύ άλλων – οι Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μουργκ, Κωνσταντέλιας και Τζίμας.  

Προβάδισμα από νωρίς

Η καλή μέρα, όπως κι η… κακιά, ανάλογα το πρίσμα υπό το οποίο το βλέπει κάποιος, φάνηκε από νωρίς για τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη επίσκεψη του Παναιτωλικού στην αντίπαλη περιοχή στο 4’ ο Χατζηθεοδωρίδης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ζοάο Πέδρο και προειδοποίησε με εξαιρετικό ανάποδο «ψαλιδάκι» που πέρασε μόλις έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Κι ένα λεπτό μετά, ο 26χρονος κινούμενος στον άξονα στο χώρο μπροστά από την περιοχή εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ ανοίγοντας το σκορ.

Εξέλιξη που έδειξε να αφυπνίζει τους ποδοσφαιριστές του Ράζβαν Λουτσέσκου, που πρώτα με τον Ράφα Σοάρες στο 10’ να βγάζει τη σέντρα και τον Ντεσπόντοφ να απειλεί με κεφαλιά και τον Τσάβες να μπλοκάρει, ενώ δύο λεπτά μετά, από φάουλ που κέρδισε ο Σάστρε από τον Χατζηθεοδωρίδη, εκτέλεσε ο Μουργκ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή, κάθετη δοκό της εστίας του Παναιτωλικού.

Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να απειλήσει ο Αυστριακός και στο 18’ από πολύ πιο… πλάγια θέση, όμως η μπάλα έφυγε εκτός εστίας, ενώ και στο 22’ από ανάλογο σημείο με την πρώτη εκτέλεση και πάλι ο Μουργκ δοκίμασε μεν αλλά δεν προβλημάτισε τον Αργεντινό πορτιέρε της ομάδας του Αγρινίου.

Χρειάστηκε να περάσει ώρα για να επιστρέψουν οι γηπεδούχοι στις καλές στιγμές και συγκεκριμένα στο 35’ όταν σε μακρινό σουτ του Σενγκέλια ο Ζίβκοβιτς με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης, ο Ζοάο Πέδρο έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ένα μέτρο έξω από τη δεξιά δοκό της εστίας του Σέρβου πορτιέρε του «Δικεφάλου».

Με την πάροδο της ώρας, ο Παναιτωλικός έχει βρει τον τρόπο να πάρει λίγα μέτρα στο γήπεδο και ν’ ανέβει θέτοντας τέλος στο σκηνικό πολιορκίας του πρώτου ημιώρου. Με το σκορ υπέρ του από τα πρώτα λεπτά, ο χρόνος κύλησε ως σύμμαχος για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, στοιχείο καταλυτικό ως προς την εξέλιξη του αγώνα.

Καλή στιγμή μετά από ώρα για τον ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε στο 42’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ και κεφαλιά του Μεϊτέ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την αριστερή δοκό της εστίας του Τσάβες και ακόμη πιο σημαντική στις καθυστερήσεις, σε ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια που κατέληξε σε σουτ και την μπάλα να σταματάει στη δεξιά δοκό της εστίας του Παναιτωλικού.

Οι αλλαγές έκαναν τη διαφορά στην ολική ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια διαφοροποίηση καθώς ο Ράζβαν Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Τζίμα με τον Σαμάτα και την… ορμή των γηπεδούχων που είχαν την ευκαιρία με Σενγκέλια και στο 48’ σε φάση διαρκείας ο Ζίβκοβιτς – αυτήν τη φορά – εξουδετέρωσε εντυπωσιακά άλλο ένα πολύ καλό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη.

Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» άρχισαν να παίζουν πιο γρήγορα, διόρθωσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους και έβαλαν το στοιχείο να αλλάζουν την μπάλα περισσότερο μεταξύ τους. Στο 59’, ο Σαμάτα τροφοδότησε τον Ντεσπόντοφ εκείνος γέμισε παράλληλα και ο Κωνσταντέλιας με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ κατόπιν εξέτασης από το VAR ακυρώθηκε λογίζοντας ως εκτεθειμένο τον διεθνή Βούλγαρο μεσοεπιθετικό.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λουτσέσκου προχώρησε στην επόμενη κίνησή του αποσύροντας τους Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ για να περάσει στο ματς τους Οζντόεφ και Αν. Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο να περνάει δεξιά, τον Ντεσπόντοφ να μετακινείται αριστερά και τον Κωνσταντέλια να μετατοπίζεται στον άξονα. Κίνηση τ’ αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν άμεσα.

Στο 72’ ο Σάστρε σε προσπάθειά του να βγάλει τη σέντρα από δεξιά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τορεχόν που έκανε την προβολή, ξεγέλασε τον Τσάβες και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Και πριν καλά – καλά προλάβει να συνειδητοποιήσει κανείς τί είχε προηγηθεί, ο Άντριγια Ζίβκοβιυς πήρε την μπάλα στον άξονα κι όπως έκανε ο Χατζηθεοδωρίδης στο 5’ έτσι κι ο διεθνής Σέρβος εκτέλεσε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα πρώτα στη δεξιά κάθετη δοκό της αντίπαλης εστίας και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 2-2!

Η πρώτη αντίδραση στα νέα δεδομένα του ματς από τους γηπεδούχους ήρθε στο πρώτο λεπτό του τελευταίου 10λεπτου με «σκαστή» κεφαλιά του Τορεχόν που δύσκολα εξουδετέρωσε ο Ζ. Ζίβκοβιτς.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πετράκης αποφάισισε να τα παίξει όλα για όλα αποσύροντας τους Λιάβα, Τσιγγάρα, Ζοάο Πέδρο και περνώντας στη θέση αυτών τους Μαυρία, Πέρεζ, Λομονάκο.Την ίδια στγμή ο κ. Λουτσέσκου πέρασε τον Σβαμπ αντί του Ντεσπόντοφ, με τον Αυστριακό να πηγαίνει ως παρτενέρ του Μεϊτέ και τον Οζντόεφ να προωθείται πίσω από τον Σαμάτα.

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να εκμεταλλευτούν τη φρεσκάδα των νέων προσώπων, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τα δικά του νέα πρόσωπα με το… κερασάκι στην Τούρτα να βάζει ο Κωσνταντέλιας, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ζίβκοβιτς και ιδανικό – δύσκολο – τελείωμα του διεθνή μεσοεπιθετικού για το 1-3 στο 90’!

Διαιτητής

Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

VAR

Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

ΑVAR

Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

Βοηθοί

Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)

Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Τέταρτος

Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης) (3-5-2): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (Ντουάρτε 68′), Τορεχόν, Σενγκέλια (Ντίας 68′), Τσιγγάρας (Πέρες 82΄), Ζοάο Πέδρο (Λομόνακο 82΄), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (Μαυρίας 81′).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Kοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (Ότο 71΄), Μάρκος Αντόνιο (Οζντόεφ 63′), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Σβαμπ 81′), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Αντρίγια 63′), Τζίμας (Σαμάτα 46′).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.