Άρης: Ο Γκαρθία παλεύει να βρει τον εαυτό του (video)

Η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Μανού Γκαρθία να επανακάμψει πλήρως στην αγωνιστική δράση, η διαχείριση από τον Άκη Μάντζιο και ο... ισπανικός άξονας του Άρη

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι και ως εξής: “Ο Μανού Γκαρθία παλεύει να βρει τον εαυτό του και ο Άκης Μάντζιος κάνει το σταυρό του!”. Μετά από ένα χρόνο σχεδόν, ο Ισπανός μέσος, ο καλύτερος πλέι μέικερ του Άρη και το πιο ακριβό μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία του συλλόγου, επέστρεψε και προσπαθεί σε καθημερινή βάση να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του, με τον προπονητή της ομάδας να περιμένει πώς και πώς γι’ αυτό.

Το ομολόγησε ο ίδιος, στις δηλώσεις που έκανε χθες (14/2) στο Νέο Ρύσιο, ότι δεν είναι ακόμη εκεί που θέλει και πιστεύει ότι μπορεί, ακριβώς επειδή νιώθει ακόμη πόνους στο γόνατο που τραυματίστηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2023 και εξαιτίας αυτού έμεινε μακριά από τους επίσημους αγώνες μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2024. “Μου έλειψε πάρα πολύ η δράση και το ποδόσφαιρο. Δεν με έχουν εγκαταλείψει ακόμα οι πόνοι στο γόνατο. Δεν είμαι στο 100%, όπως γνωρίζω τον εαυτό μου. Το απολαμβάνω, όμως, όσο δουλεύω για να επιστρέψω στην κατάσταση που ήμουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας τι βιώνει.

Από τις 14 του περασμένου Γενάρη ως τώρα, λοιπόν, ο Γκαρθία έκανε επτά συμμετοχές, έγραψε 285′ αγωνιστικά λεπτά και ήταν βασικός στους τρεις αγώνες Κυπέλλου, τους δύο με τη Νίκη Βόλου και αυτόν της περασμένης Τρίτης (13/2) με τον Παναιτωλικό. Στο Αγρίνιο, δε, έδωσε και την πρώτη του ασίστ, που ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα και στην τελική νίκη του Άρη με σκορ 0-1.

Ο χρόνος συμμετοχής ως τώρα, όπως και ότι στους τρεις από τους επτά αγώνες ήταν βασικός, φανερώνει και τον τρόπο που διαχειρίζεται την επιστροφή του παίκτη στην αγωνιστική δράση ο Άκης Μάντζιος. Ο προπονητής του Άρη θέλει να δει τον Γκαρσία να εμπιστεύεται και πάλι τα πόδια του και να καταλάβει ότι αισθάνεται απολύτως άνετα στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς, αναλόγως θα διαχειριστεί ο Μάντζιος τον Γκαρθία και στη συνέχεια, με την ελπίδα ότι θα είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση τόσο στον επαναληπτικό Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, όσο και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου, εφόσον η ομάδα τσεκάρει οριστικά το εισιτήριό της για εκεί.

Θυμίζουμε ότι ο Γκαρθία την περασμένη σεζόν, μέχρι να τραυματιστεί, σε 21 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, είχε μοιράσει 2 ασίστ και είχε πετύχει 4 γκολ. Το κακό για τον παίκτη και την ομάδα ήταν ότι ο τραυματισμός είχε έρθει πάνω που ο Μανού βρισκόταν σε αγωνιστική άνοδο και ξεδίπλωνε τις ποδοσφαιρικές αρετές του.

Την τρέχουσα σεζόν εικάζεται ότι μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα, αν κι έχει φύγει η μισή χρονιά, με δεδομένο -επιπλέον- ότι με την παρουσία του ο Άρης έχει αποκτήσει ένα σχεδόν πλήρη ισπανικό άξονα. Αρχής γενομένης από τον Κουέστα, ο Βέλεθ, είτε ως κεντρικός αμυντικός, είτε ως αμυντικός μέσος, ο Γκαρθία και ο Μορόν δίνουν ισπανικό χαρακτήρα στην ομάδα στον κεντρικό της άξονα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμη και σε επίπεδο γλωσσικής συνεννόησης. Άλλωστε, το γκολ των “κίτρινων” στο Αγρίνιο, που ήρθε από ασίστ Γκαρθία και κεφαλιά Βέλεθ, μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα δείγμα γραφής και μια εικόνα από το μέλλον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.