Ballers Land: Τα t-shirts που μιλούν για την ιστορία της ΑΕΚ (photos)

Πάρτε μια γεύση απ' τη σειρά "Refugee to Queen", που είναι αφιερωμενη στην ιστορία της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ στις 13 Απριλίου 1924 θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής, καθώς ο σύλλογος με τις προσφυγικές ρίζες πήρε την πρώτη του “ανάσα” το 1924 στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και των αδερφών Αιμίλιου και Μενελάου Ιωνά στην Οδό Βερανζέρου 24. Σχεδόν δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της ΑΕΚ, η ballersland.com παρουσίασε τη σειρά t-shirts και hoodies “Refugee to Queen”.

Τα πρώτα 4 σχέδια της σειράς “Refugee to Queen”.

Πηγή έμπνευσης για τους ταλαντούχους και βραβευμένους designers αποτέλεσε η ιστορία της ΑΕΚ και 4 χαρακτηριστικοί σταθμοί της. Η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA το 1977, ο ξέφρενος πανηγυρισμός του Ντέμη Νικολαϊδη στη “σκεπαστή” το 1999, η ηρωϊκή συμμετοχή της ΑΕΚ στο φιλικό για την ειρήνη την ίδια χρονιά στην εμπόλεμη Σερβία κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά και το εμβληματικό “Μ” που σχημάτισε ο Σέρχιο Αραούχο για να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσούρη. Προφανώς η ιστορία ενός τόσο σημαντικού, αλλά και πολυαθλητικού συλλόγου δεν χωράει σε 4 στιγμές, ωστόσο η σειρά δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς μέχρι τις 13 Απριλίου θα προστεθούν νέα σχέδια!

Η ονομασία της σειράς “Refugee to Queen” πηγάζει απ’ το προσφυγικό DNA της ΑΕΚ, που κινητοποίησε μια ομάδα ανθρώπων να μεγαλουργήσουν σε μια σειρά από τομείς, μέσα απ’ τον πόνο του ξεριζωμού. Ένας απ’ αυτός ήταν ο αθλητικός, με την ΑΕΚ να συσπείρωνει μεγάλη μάζα των Ελλήνων που βίωσαν τη Μικρασιατική Καταστροφή και κατάφεραν να βρουν τον βηματισμό τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.