Συλαϊδόπουλος: “Παίξαμε καταπληκτικά, μοναδική εμπειρία ο πάγκος του Ολυμπιακού”

Χαρούμενος για την εικόνα του Ολυμπιακού και την ευρεία νίκη απέναντι στον ΟΦΗ ήταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος λίγο μετά τη λήξη του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο υπηρεσιακός τεχνικός των Πειραιωτώ στην συνέντευξη τύπου για:

Το συναίσθημα του στον πάγκο του Ολυμπιακού: “Σίγουρα μπορώ να πω ότι ήταν μία εβδομάδα καταπληκτική για τα παιδιά που προπονήσαμε. Είχαμε τεράστια βοήθεια από το σταφ. Ήμασταν επτά Έλληνες στον πάγκο. Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Μία εμπειρία μοναδική. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο.”

Το πώς διαχειρίστηκε στο ματς: “Τρία στοιχεία ήταν ουσιαστικά. Το πρώτο η πνευματική ετοιμότητα. Το 2ο είχε να κάνει με τον ορθολογισμό με τις θέσεις που μπορούν να αποδώσουν πιο καλά. Και το 3ον ήταν για την πιο καλή ισορροπία στη φάση της κατοχής. Είναι το πόσο γρήγορα να πάμε σε μετάβαση από φάση κατοχής που το κάναμε καλά. Με την ταχύτητα και την ποιότητα που έχουμε το να κυνηγήσουμε τον χώρο θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να μας αντιμετωπίσει. Είπα στα παιδιά το ποδόσφαιρο έχει 4 φάσεις. Το να υπάρξει ισορροπία είναι η λέξη – κλειδί.”

Την υπάρχουσα κατάσταση και τη συνέχεια: “Αλίμονο εάν δεν μπορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού να γυρίσουν τα πράγματα. Τους ευχαρίστησα στην τελευταία ομιλία μου για την αποδοχή. Τους ευχαρίστησα για τον τρόπο με με υποδέχθηκαν και ακολούθησαν το πλάνο. Τους είπε πώς από αύριο θα είναι μία καινούρια μέρα αρκεί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία και αυτός ο τρόπος. Το να θέλουμε και να διψάμε να νικήσουμε το παιχνίδι.”

Τα παιδιά της Κ-19: “Όταν μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες και Κ19 δεν είναι τα 2 χρόνια. Είναι μία διαδικασία πολύχρονη. Είναι μία διαδικασία που συμμετέχουνν πάρα πολλοί. Όχι μόνο οι προπονητές. Θεωρώ πώς ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει αυτή τη γενιά εξαιρετικά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει αρκετά από αυτά τα παιδιά. Να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι μετάβασης. Δεν είναι τόσο απλό. Χρειάζεται γνώση και υπομονή Στο τέλος της ημέρας μόνο κερδισμένοι θα βγούμε σαν σύλλογος και σαν ελληνικό ποδόσφαιρο.”

Και όσα είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα:

“Αυτό ζητήσαμε από την αρχή. Να είμαστε πνευματικά έτοιμοι να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, για μένα αυτό ήταν το πιο σημαντικό, να κρατήσουμε λίγο την ισορροπία γιατί αυτό ήταν το στοιχείο που δουλέψαμε περισσότερο στην μία προπόνηση που κάναμε, το να έχουμε καλή ισορροπία στις μεταβιβάσεις και την επιθετικότητα που θέλαμε να έχουμε και στις φάσεις της κατοχής και της μη κατοχής. Νομίζω ότι η ομάδα έπαιξε καταπληκτικά, ευχαριστώ τα παιδιά για την αποδοχή, την αγωνιστικότητα και την αυταπάρνηση που έβγαλαν, ήταν ένα καλό παιχνίδι.”

Σε ερώτηση για τα παιδιά της Κ19 ομάδας του Ολυμπιακού είπε: “Πραγματικά υπάρχει μία πολύ καλή φουρνιά στην Κ19 και γενικότερα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Δεν είναι δουλειά ενός χρόνου, είναι πολυετή, έχουν συμβάλει πολλοί άνθρωποι. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επενδύσει και θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να έχουμε στο μέλλον αρκετά από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι που να μπορέσει να γίνει αυτή η μετάβαση στην πρώτη ομάδα με ομαλό τρόπο και θεωρώ ότι γίνεται μέχρι στιγμής, τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά παίζουν στην β΄ ομάδα, σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο για την ηλικία τους, μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ πιο μικροί και αγωνίζονται με μεγαλύτερα παιδιά και θεωρώ ότι αυτή η μετάβαση αν γίνει ομαλά μόνο κερδισμένοι θα είμαστε κι εμείς σαν σύλλογος και το ελληνικό ποδόσφαιρο.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.