Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Ιδανικό “πάρτι γενεθλίων”! (highlights)

Μια ημέρα μετά τα 116α "πράσινα" γενέθλια, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Μπερνάρ και Γερεμέγεφ οι σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League, αφήνοντας τους Πειραιώτες αρκετά πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος. Σκόρερ για το “τριφύλλι” οι Μπερνάρ (25′) και Γερεμέγεφ (60′). Έχασε επαφή με την κορυφή ο Ολυμπιακός (41 β.), που πλέον απέχει εννέα βαθμούς απ’ τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (50 β.).

Πως ξεκίνησαν

Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές και στις θέσεις των Ούγκο, Ακαϊντίν και Μλαντένοβιτς, τοποθέτησε τους Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού:  Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος, Γερεμέγεφ.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε να αφήσει τον Φορτούνη στον πάγκο και να δώσει ευκαιρία στον Ρίτσαρντς ως βασικό, ενώ ο Κάρμο έκανε ντεμπούτο στο κέντρο της άμυνας. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε ως εξής: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόη, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Τσικίνιο, Ρίτσαρντς, Μασούρας και Ναβάρο.

Κοντρολαρισμένος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με περισσότερο ορθολογισμό στο παιχνίδι του και με τους Μασούρα και Ροντινέι σε “κέφια”. Στο 6′ ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία. Μετά από δυνατό σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα κόντραρε στον Ορτέγκα, αλλά ο Πασχαλάκης με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ! Στο 13′ ο Μασούρας κατέβασε εξαίσια την μπάλα από αριστερά, πάσαρε κάθετα για τον Ναβάρο, ο οποίος δεν βρήκε τον κατάλληλο χρόνο για να εκτελέσει άμεσα και αρκέστηκε σε μια σέντρα, την οποία απομάκρυνε η άμυνα του Παναθηναϊκού!

Στο 20′ ο Ρίτσαρντς πάσαρε κάθετα για τον Μασούρα από αριστερά, εκείνος σέντραρε γλυκά στο δεύτερο δοκάρι, ο Χουάνκαρ άφησε την μπάλα να σκάσει και ο επερχόμενος Ροντινέι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός στόχου!

Τρία λεπτά αργότερα μετά από ωραία ποδιά του Τσικίνιο στον Χουάνκαρ και απευθείας σουτ από δεξιά, η μπάλα πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι!

Κυνικός Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε το καλό πρόσωπο του Ολυμπιακού και έφτασε στο γκολ στο 26′! Ο Ρίτσαρντς έκανε το λάθος στα αριστερά και ο Κώτσιρας βρήκε τον χώρο για μια μπαλιά κάθετα προς τον Μπακασέτα. Ο Έλληνας μέσος γύρισε άμεσα προς τον Παλάσιος κι εκείνος με τη σειρά του στον Μπερνάρ, ο οποίος εκτέλεσε τον Πασχαλάκη από κοντινή απόσταση. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, αλλά ο Βραζιλιάνος είχε δεύτερη ευκιαρία για να γράψει το 1-0!

Φινάλε στο ημίχρονο με “ερυθρόλευκες” ευκαιρίες

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ προσπάθησε να ισοφαρίσει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 36′ ο Μασούρας από δεξιά έβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή και ο αφύλακτος Αλεξανδρόπουλος έπιασε βολέ, με την μπάλα να περνάει εκτός εστίας!

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Μασούρας δέχτηκε την κάθετη μπαλιά και έβαλε με κόπο στην πλάτη του τον Χουανκάρ. Έβγαλε τη σέντρα και ο Ναβάρο έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον Ντραγκόφσκι!

Αλλαγή συστήματος από Καρβαλιάλ, “ηλεκτρισμός” από Τερίμ!

Αμφότερες οι ομάδες εμφανίστηκαν αλλαγμένες στο δεύτερο μέρος. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή δίνοντας χρόνο σε Φορτούνη, Κίνι και Ελ Κααμπί, αποσύροντας τους Αλεξανδρόπουλο, Ορτέγκα (κίτρινη) και Ρίτσαρντς. Απ’ την άλλη πλευρά ο Φατίχ Τερίμ φάνηκε να δίνει άλλο αέρα στους παίκτες του, οι οποίοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για ένα δεύτερο γκολ. Στο 49′ ο Μπερνάρ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ένα λεπτό αργότερα ο Γερεμέγεφ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 55′ ο Ολυμπιακός “έγραψε” την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, πήγε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ήταν ο Κάρμο, αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Ταχεία εναλλαγή μπάλας και 2-0!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Παναθηναϊκός έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Τσέριν άνοιξε περίφημα στον Μπακασέτα, ο οποίος με αρκετό χώρο από δεξιά έβγαλε σέντρα “ξυραφιά” στην περιοχή και ο Γερεμέγεφ με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 2-0!

Στο 64′ ο Μασούρας έβγαλε σπουδαία μπαλιά προς τον Ελ Κααμπί, ο οποίος καθυστέρησε να κοντρολάρει, αλλά βγήκε απέναντι απ’ τον Ντραγκόφσκι. Ο Μαροκινός πλάσαρε, αλλά ο Πολωνός πορτιέρα απομάκρυνε. Στο 64′ ο Ποντένσε πέρασε στο ματς αντί του Ναβάρο.

Χλιαρή αντίδραση των Πειραιωτών

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε απάντηση στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Στο 82′ ο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά από τον Κώτσιρα αλλά αστόχησε. Στο 85′ ο Φορτούνης δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά! Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ντέρμπι του “Απόστολος Νικολαϊδης”, που ολοκληρώθηκε με θριαμβευτή τον Παναθηναϊκό.

Στους 47 έφτασε ο Παναθηναϊκός, στους 41 έμεινε ο Ολυμπιακός με την απόσταση απ΄τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να φτάνει τους εννέα. Την επόμενη αγωνιστική ο Πανσερραϊκός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (90’ Βιλένα), Γερεμέγεφ (79’ Τζούριτσιτς).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα (46’ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (46’ Φορτούνης), Έσε (77’ Όρτα), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46’ Ελ Κααμπί), Ναβάρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.