Το novasports.gr σας παρουσιάζει το τοπ 10 των Ελλήνων ποδοσφαιριστών με βάση την "χρηματιστηριακή" τους αξία.

Η απίθανη σεζόν που κάνει ο Βαγγέλης Παυλίδης με την ΑΖ Άλκμααρ και η πρώτη θέση στη λίστα των σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος έχει… εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική “μετοχή” του διεθνούς Έλληνα επιθετικού.

Πλέον ο Παυλίδης είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τους πιο “ακριβούς” Έλληνες ποδοσφαιριστές και συγκατοικεί με τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος παρά τις λιγοστές ευκαιρίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα διατηρείται στην κορυφή.

pavlidis

Τόσο ο Έλληνας σταρ της Λίβερπουλ, όσο και ο “κανονιέρης” της ΑΖ Άλκμααρ… κοστολογούνται από το έγκυρο transfermarkt στα 22 εκ. ευρώ και είναι με διαφορά οι καλύτερες “γαλανόλευκες μετοχές”.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος έκανε limit up με τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ, αλλά και τις εμφανίσεις του με τους Λονδρέζους, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν δύο rising stars του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Giannis Konstantelias

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας (12 εκ. ευρώ) και ο Φώτης Ιωαννίδης (10 εκ. ευρώ) είναι στην πεντάδα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών με αξία στο “χρηματιστήριο” άνω των 10 εκ. και η ποδοσφαιρική τους “μετοχή” παρουσιάζει συνεχή άνοδο.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν διπλή εκπροσώπηση στο TOP 10, ενώ τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ολυμπιακός δεν έχουν “παρουσία”!

Η δεκάδα των πιο “ακριβών” Ελλήνων ποδοσφαιριστών

1) Κώστας Τσιμίκας – Λιβερπουλ – 22 εκ. ευρώ

2) Βαγγέλης Παυλίδης – ΑΖ Άλκμααρ – 22 εκ. ευρώ

3) Ντίνος Μαυροπάνος – Γουέστ Χαμ – 18 εκ. ευρώ

4) Γιάννης Κωνσταντέλιας – ΠΑΟΚ – 12 εκ. ευρώ

5) Φώτης Ιωαννίδης – Παναθηναϊκός – 10 εκ. ευρώ

6) Οδυσσέας Βλαχοδήμος – Νότιγχαμ Φόρεστ – 9 εκ. ευρώ

7) Χρήστος Τζόλης – Φορτούνα Ντίσελντορφ – 7 εκ. ευρώ

8) Τάσος Μπακασέτας – Παναθηναϊκός – 7 εκ. ευρώ

9) Κώστας Κουλιεράκης – ΠΑΟΚ – 6 εκ. ευρώ

10) Τάσος Δουβίκας – Θέλτα Βίγο – 6 εκ. ευρώ

Πηγή: transfermarkt.com