ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Ο Γκαρσια βρήκε δίχτυα και η Ένωση επέστρεψε στις νίκες (pics, vids)

Η ΑΕΚ χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το... γκάζει, κέρδισε εύκολα τη Λαμία 3-0 στην "Αγιά Σοφιά" και μείωσε έστω και προσωρινά τη διαφορά από την κορυφή της Super League.

Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει το πρώτο του γκολ στη σεζόν, η ΑΕΚ επικράτησε σε ένα ήρεμο βράδυ 3-0 της Λαμίας στην “Αγιά Σοφιά” για την 11η αγωνιστική της Super League.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό και ο Σέρχιο Αραούχο στο 36′ “σφράγισε” τη νίκη της ΑΕΚ. Η ομάδα του Αλμέιδα βρήκε τρίτο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Μάνταλου.

Ελάχιστα απείλησε η Λαμία την άμυνα της ΑΕΚ που κράτησε εύκολα το μηδέν στην εστία της για τέταρτη φορά φέτος.

Τα πλάνα των προπονητών

Δείτε πως παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα που είχε αρκετές απουσίες, αλλά και τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος.

Έβαλε δύο, μπορούσε κι άλλα

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο αναζητώντας γρήγορο γκολ, το οποίο βρήκε ακριβώς με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν με σουτ μέσα από την περιοχή της Λαμίας.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ήταν μόνιμα έξω από την περιοχή της Λαμίας και στο 31′ άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Γκατσίνοβιτς να βγάζει ωραία τη μπάλα, αλλά το “τσιμπηματάκι” του Γκαρσία την έστειλε άουτ.

Πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Λιβάι Γκαρσία.

Το δεύτερο γκολ για την Ένωση ήρθε στο 36′, όταν από διαδοχικά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, από τους οποίους κανένας δεν μπόρεσε να διώξει, ο Αραούχο έκλεψε τη μπάλα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Βόκολου στο πρώτο μέρος ήρθε στο 39′, όταν από ωραία αντεπίθεση ο Καρλίτος σούταρε από τα 30 μέτρα με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Στάνκοβιτς.

Ο Αραούχο τη στιγμή της εκτέλεσης του 2-0.

“Έσβησε” μηχανή, “μηδέν” στην εστία, γκολ στην εκπνοή

Το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος κύλησε δίχως κάτι το αξιόλογο από άποψη ευκαιριών με την ΑΕΚ να ελέγχει το παιχνίδι και τη Λαμία κυρίως να αμύνεται. Οι φιλοξενούμενοι στο 63′ είχαν μια καλή στιγμή για να μειώσουν σε 2-1, όμως η κεφαλιά του Σαντάνα μέσα από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στον Στάνκοβιτς.

Το 2-0 και η ελάχιστη πίεση της Λαμίας προς την άμυνα της ΑΕΚ έδωσε την ευκαιρία στον Αλμέιδα να προσφέρει ανάσες σε κάποιους παίκτες του, έτσι στο 70′ βγήκαν Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο με τους Πισάρο, Τσούμπερ, Πόνσε να παιρνούν στο ματς. Στο 71′, ο Πισάρο έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, ο Πόνσε σούταρε με τη μία από τα τρία μέτρα, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ έψαξε τρίτο γκολ μέχρι το φινάλε, αλλά ο Πόνσε και ο Τσούμπερ μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα το σουτ του Ελβετού να φύγει άουτ στο 86ο λεπτό.

Γκολ θα μπορούσε να βρει και η Λαμία στο 89ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Τόσιτς μέσα από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν στο 92′ ο Τσούμπερ έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε την ομάδα του ταχύτατα στην κόντρα, με τον Μάνταλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κοσέλεφ να αποκρούει, αλλά τον Παπαδόπουλο στη συνέχεια ν’ ανατρέπει τον διεθνή άσο. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το πέναλτι και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.

Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι για τον Σταύρο Πήλιο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77′ Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69′ Πισάρο), Ελίασον, Αραούχο (69′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69′ Πόνσε).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46′ Τόσιτς), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα, Σλίβκα (83′ Τσιλιανίδης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (73′ Λόνγκο), Τσιλούλης (46′ Τζανδάρης), Καρλίτος (73′ Μάλτσι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.