Άρης: Προσέχουν για να έχουν… Μανού Γκαρθία!

Η σταδιακή και ιδιαίτερα προσεκτική επάνοδος του Μανού Γκαρθία στην αγωνιστική δράση, με τις ευλογίες της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, που αφήνει περιθώριο στον Ισπανό μέσο να επιστρέψει απολύτως υγιής και έτοιμος

Ο Μανού Γκαρθία μπορεί να βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες στη Θεσσαλονίκη και να έχει ενσωματωθεί εκ νέου στην ομάδα, μετά την πολύμηνη απουσία του στην Ισπανία, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος ή θα είναι πολύ σύντομα, ώστε να τον υπολογίζει κανονικά ο Άκης Μάντζιος για τους επίσημους αγώνες. Ο Ισπανός μέσος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και από ό,τι φαίνεται δεν θα το αφήσει πολύ σύντομα αυτό.

Ο τραυματισμός που είχε ο Γκαρθία στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, δεν ήταν εύκολος. Θυμίζουμε ότι υπέστη τότε ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξιό γόνατο και μετέβη στην πατρίδα του για επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου. Έκτοτε μπήκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης και αποθεραπείας εκεί, με κάποια πολύ μικρά διαστήματα παραμονής του στη Θεσσαλονίκη έως τις 15 Οκτωβρίου, που επέστρεψε οριστικά.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, εξετάστηκε διεξοδικά από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, που διαπίστωσε ότι είχε μαζέψει υγρό το εγχειρισμένο γόνατο. Φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού είναι αυτή, όμως, γεγονός είναι ότι ο παίκτης δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανεβάσει ρυθμό και να ξεκινήσει ασκήσεις με μπάλα με την υπόλοιπη ομάδα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με απόλυτη βεβαιότητα ποιο είναι το χρονικό όριο της επιστροφής του Γκαρθία πλήρως στην αγωνιστική δράση. Η αρχική σκέψη ότι ο Ισπανός θα μπορούσε να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε αγώνες μετά την ερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη μετά τις 12 Νοεμβρίου έως τις 24 του μήνα, μάλλον εγκαταλείπεται κι ο χρονικός ορίζοντας της επιστροφής γίνεται ακόμη πιο μακρινός. Εκτός κι αν αλλάξει κάτι θεαματικά προς το καλύτερο!

Το ζητούμενο για την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ο παίκτης να φτάσει στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει κάποια υποτροπή στον τραυματισμό του. Ως εκ τούτου, ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του δίνουν στον Γκαρθία όλο το χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει, κάτι που θα γίνει όταν ο ίδιος -κατ’ αρχάς- νιώσει απολύτως σίγουρος γι’ αυτό και ασφαλής. Κατ’ ουσίαν, την επιστροφή του θα συναποφασίσουν τρεις πλευρές: ο ίδιος ο παίκτης, η τεχνική ηγεσία του Άρη και το ιατρικό επιτελείο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.