Άρης – Πανσερραϊκός 1-0: Δώρο γενεθλίων από Φαμπιάνο! (highlights)

Ο Άρης νίκησε 1-0 τον Πανσερραϊκό και επέστρεψε στις νίκες, ανήμερα των γενεθλίων του Άκη Μάντζιου, με κεφαλιά του Φαμπιάνο στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι γηπεδούχοι, απειλούσαν ελάχιστα για 80 λεπτά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο πολιόρκησαν την εστία του ηρωικού τερματοφύλακα Χοβάν, πριν ο αμυντικός τους δώσει τελικά τη λύση, κάνοντας δώρο στον προπονητή του για τα 54α του γενέθλια!

Ο Άρης επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά από δύο αγώνες, ο Πανσερραϊκός έχασε μετά από πέντε!

Τα αρχικά πλάνα

Ο Άρης ξεκίνησε με 4-3-3. Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Φεράρι στο κέντρο της άμυνας, οι Βερστράτε, Τζούρασεκ και Πάρντο στη μεσαία γραμμή, οι Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες και Μορόν στην επίθεση.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χοβάν, αμυντική τετράδα με Δεληγιαννίδη, Αυλωνίτη, Μπέργκστρεμ και Πεταυράκη, αμυντικά χαφ οι Μορέιρα και Στάικος, στα πλάγια Μούργος και Πηλέας, ο Χατζηστραβός πίσω από τον επιθετικό Άλεξιτς.

Χωρίς συγκινήσεις το α’ μέρος

Θα ξεχαστεί γρήγορα το πρώτο ημίχρονο, με πολλές δυνατές μονομαχίες, πέντε κίτρινες κάρτες, λίγες φάσεις και κανένα γκολ.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και έκανε οκτώ τελικές, αλλά ουσιαστικά ελάχιστα απείλησε τον Χοβάν, ενώ ο Πανσερραϊκός, προσπάθησε να κάνει ζημιά στην κόντρα, κυρίως από αριστερά.

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 22′, με σουτ του Χατζηστραβού μέσα από την περιοχή, με τον Κουέστα να επεμβαίνει.

Ο Άρης απάντησε στο 28′, με σουτ του Μενέντες μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν καλή ευκαιρία στο 33′, όταν μετά από φάση διαρκείας, το διαγώνιο σουτ του Δεληγιαννίδη εκτός περιοχής, πέρασε επίσης εκτός.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης θα μπορούσε να σκοράρει, όταν ο Σουλεϊμάνοφ μπήκε ταχύτατα από δεξιά, αλλά σούταρε με το «κακό» δεξί του πόδι και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 40′ ο Βερστράτε είχε ένα απ’ ευθείας φάουλ και ο Σουλεϊμάνοφ ένα σουτ στις καθυστερήσεις, αμφότερα άστοχα.

Ήρωας Χοβάν, λυτρωτής Φαμπιάνο!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή ευκαιρία του Πανσερραϊκού, όταν στο 49′, ο Δεληγιαννίδης από δεξιά είδε απέναντι στην περιοχή τον Άλεξιτς, ο οποίος έπιασε απ’ ευθείας το αριστερό σουτ, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Άρης, έφτασε την κατοχή μέχρι και στο 82%, αλλά ευκαιρίες δεν έκανε, με τον Μάντζιο να ανακατεύει την τράπουλα, βάζοντας τον Νταρίντα, τον Σαμόρα και τον νεαρό Παναγίδη.

Ο Σαμόρα, προσπάθησε να απειλήσει στο 70ό λεπτό, όμως το σουτ του κατέληξε εύκολα στα χέρια του Χοβάν.

Ο Άρης, ανέβασε την πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο με τον Μορόν! Στο 80′, αρχικά έκανε καλό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Χοβάν επενέβη, δύο λεπτά αργότερα έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά από μετά από μπαλια του Σουλεϊμάνοφ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα, ενώ στο 83′, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τρομερή γυριστή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φεράρι!

Στο 84′, ο Άρης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Μορόν να γυρίζει παράλληλα από δεξιά, αλλά τον Σαμόρα να αστοχεί από ιδανική θέση!

Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Παναγίδη να εκτελέσει στην περιοχή, όμως και ο πάλι ο Χοβάν ήταν σε ετοιμότητα.

Γκολ δεν ήρθε για τους γηπεδούχους, ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Φαμπιάνο να αστοχεί ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Παναγίδη!

Στο 90+5′, ο Χοβάν έκανε νέα ηρωική επέμβαση σε αριστερό σουτ του Σουλεϊμανοφ, στο όριο της περιοχής.

Όμως η μεγάλη του εμφάνιση δε δικαιώθηκε, καθώς στο 90+7′, ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Φαμπιάνο με κεφαλιά λύτρωσε τους γηπεδούχους, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-0

Stoiximan Super League 2023/24 – 8η Αγωνιστική, «Κ. Βικελίδης»

Γκολ: 90+7′ Φαμπιάνο
Κίτρινες: Πάρντο, Βερστράτε, Παναγίδης – Φερέιρα, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μπέργκστρεμ, Χοβάν
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Περράκης
Βοηθοί: Σινιοράκης, Μωυσιάδης
Άρης (Μάντζιος): Κουέστα – Μοντόγια (58′ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι – Βερστράτε, Τζούρασεκ (58′ Νταρίντα), Πάρντο (66′ Σαμόρα) – Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες (58′ Παναγίδης), Μορόν.
Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χοβάν – Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης (46′ Μασκανάκης) – Μορέιρα (86′ Θυμιάνης), Στάικος – Μούργος (78′ Ουεντραόγκο), Χατζηστραβός (65′ Σοφιανός), Πηλέας – Άλεξιτς (86′ Γούλερι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.