Άρης – Παναιτωλικός 3-0: Τριάρα με «σφαγίδα» Μορόν – Λάζαρου! (pic, vids)

Ο Άρης με πρωταγωνιστή τον Λορέν Μορόν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, επικράτησε με 3-0 του Παναιτωλικού και πέτυχε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα. Πρώτο γκολ με τη φανέλα της ομάδας ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

MVP του αγώνα Άρης – Παναιτωλικός ο Λορέν Μορόν, ο οποίος χτύπησε δις τα «καναρία». Ο Ισπανός έβαλε τις βάσεις για τη δεύτερη νίκη των «κιτρινόμαυρων» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τον ποδοσφαιριστή στο 63ο λεπτό και το «Κλεάνθης Βικελίδης» αποθέωσε τον Μορόν για την εμφάνιση του. Τέλος ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Άρη, ενώ ο Παναιτωλικός αν δεν αλλάξει πράγματα στον τρόπο που αγωνίζεται αναμένεται να μπει σε… προβλήματα παραμονής.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε σύστημα 4-3-3 με τον Κουέστα στα γκολπόστ του Άρη. Τετράδα στην αμυντική γραμμή, ο Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο και ο Φράνκο Φερράρι στο αριστερό. Δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Στη μεσαία γραμμή οι Νταρίντα, Βεστράτε και Ζαμόρα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μορόν και στις πτέρυγες ο Σουλεϊμάνοφ στα δεξιά και ο Μενέντεζ στα αριστερά.

Ο Παναιτωλικός του Γκάμπριελ Σούρερ παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Στο τέρμα σταθερά ο Καπίνο, ο Μαυρίας στο δεξί άκρο και ο Τορεχόν στο αριστερό. Στα στόπερ οι Οικονόμου και Μπρούνο Ντουάρτε. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μπαλντασάρα και Πέρες. Δεξί εξτρέμ ο Σενγκέλια, ενώ στο αριστερό ο Φεντερίκο Ντουάρτε. Μοναδικός προωθημένος ο Καρέλης και πίσω από τον Έλληνα στράικερ ο Χουάνπι.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο Άρης μετουσίωσε την πιέση σε γκολ

Στο 3ο λεπτό ο Παναιτωλικός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Μαυρίας έβγαλε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Καρέλης προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν για τους «κίτρινους». Η ομάδα του Άκη Μάντζιου άρχισε σταδιακά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να πιέζει των φιλοξενούμενους. Στο 12′ ο Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα, ο Μορόν «έπιασε» την κεφαλια, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καπίνο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο κίπερ του Παναιτωλικού έκανε σπουδαία επέμβαση και απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ζαμόρα. Στο 22ο λεπτό ο Άρης πέτυχε το μοναδικό γκολ του ημιχρόνου με τον Μορόν, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αιφνιδίασε τον Καπίνο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Άρης μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου έριξε τον ρυθμό του, ενώ έδωσε χώρο στο γήπεδο στον Παναιτωλικό, όμως οι παίκτες του Σούρερ δεν απείλησαν τον Κουέστα.

Μορόν σούπερ σταρ, «καθάρισε» ο «πρωτΆρης» Λάζαρο!

Επιστροφή στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο και ο Άρης «έψαξε» το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς. Αρχικά στο 54′ ο Οντουμπάτζο έπαιξε κάθετα για τον Μορόν, ο τελευταίος «πάτησε» την περιοχή του Καπίνο και έδωσε πορεία στην μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Μαυρίας πάνω στη γραμμή έδιωξε. Δύο λεπτά αργότερα ο Μενέντεζ μπήκε ξανάστην περιοχή του Παναιτωλικού από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Μορόν. Ο 29χρονος Ισπανός με πλασέ έστειλε την μπάλα στο τέρμα του Καπίνο για το 2-0. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Κουέστα έκανε σπουδαία επεμβάση στο 66′ ύστερα από το σουτ του Χουάνπο στην κλειστή του γωνία.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 85ο λεπτό, αρχικά ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκαρι, ο Λάζαρος με νέα κεφαλιά οδήγησε τον Καπίνο σε μία ακόμη σπουδαία απόκρουση, όμως ο Διαμαντόπουλος έδειξε σέντρα και μέσω VAR επιβεβαιώθηκε η σωστή απόφαση του διαιτητή. Η μπάλα είχε περάσει γραμμή και αυτό είναι το πρώτο γκολ του έμπειρου ποδοσφαιριστή με τη φανέλα του Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τη δεύτερη τους νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League επί του Παναιτωλικού και βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με επτά βαθμούς. Αντίθετα τα πράγματα είναι δύσκολα για τα «καναρίνια», τα οποία είναι στην τελευταία με μόλις δύο βαθμούς.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Η ταυτότητα του ματς:

Άρης – Παναιτωλικός, 5η αγωνιστική Stoiximan Super League.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

Βοηθοί: Αθανάσιος Κόλλιας και Λάμπρος Διαμαντής.

4ος: Φώτιος Πολυχρόνης.

VAR: Κώστας Περράκης.

AVAR: Μιχάλης Νιδριώτης.

Κίτρινες: 53′ Πέρες, 85′ Οικονόμου.

Κόκκινες: –

Γκολ: 22′, 55′ Μορόν, 87′ Χριστοδουλόπουλος

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φερράρι, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Νταρίντα (85′ Παναγίδης), Βερστράτε (76′ Ζουλ), Σουλεϊμάνοφ (63′ Κάρλσον), Ζαμόρα, Μενέντεζ (76′ Χριστοδουλόπουλος)και Μορόν (63′ Πάρδο).

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Ματαρίτα, Μοντόγια, Βέλεθ.

Παναιτωλικός (Γκάμπριελ Σούρερ): Καπίνο, Μαυρίας, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Τορέχον, Μπαλντασάρα (60′ Ξενιτίδης), Πέρες, Χουάνπι (83′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (60′ Ντιάζ), Φ. Ντουάρτε (83′ Λιάβας), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο).

Στο πάγκο έμειναν οι: Γκρατερόλ, Μπελεβώνης, Βοιλής, Μάλης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.