Άρης: Ο έκτος Σουηδός στο «Κλ. Βικελίδης»

Τη δική του ξεχωριστή σελίδα θα προσπαθήσει να γράψει στην ιστορία του Άρη ο Ντάβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον. Πριν απ΄ αυτόν, ήταν πέντε οι συμπατριώτες του που πέρασαν το κατώφλι της ομάδας

Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο οι μετρημένοι στα δάχτυλα Σουηδοί που πέρασαν από τον Άρη άφησαν το στίγμα τους στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Άψογοι επαγγελματίες αλλά και με αρκετές… ιδιοτροπίες, έχουν μείνει αξέχαστοι.

Αφορμή σε αυτή την σύντομη ανασκόπηση για την παρτουσία των Σκανδιναυών στην Θεσσαλονίκη, ήταν η έλευση του Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον.
Τα πρώτα δείγματα γραφής στο πρόσφατο φιλικό των “κιτρινόμαυρων” με τον Εθνικό Άχνας, ήταν εξαιρετικά και οι φίλοι της ομάδας περιμένουν απ΄ αυτόν να κάνει την διαφορά.

Όσο για εκείνους που προηγήθηκαν του Κάρλσον χρονικά…

ΟΥΛΦ ΕΡΙΚΣΟΝ

Η περίπτωση του (1983-85) ξεχωρίζει. Αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα ένας εκ΄ των κορυφαίων ξένων που φόρεσαν τη φανέλα με το Θεό του πολέμου στο στήθος. Ακούραστος, ομαδικός, ένας πραγματικός “εργάτης” που προσπαθεί να διατηρεί την επαφή του μέχρι σήμερα με την ομάδα. Ο ίδιος άλλωστε έχει επανειλημένως δηλώσει στις συνεντέυξεις του: “Με τον Άρη έζησα τις πιο όμορφες στιγμές της ποδοσφαιρικής μου καριέρας”. Δέθηκε με τον κόσμο, δέθηκε με τους συμπαίκτες του και θεωρεί… καθήκον του να επισκέφτεται συχνά – πυκνά τη Θεσσαλονίκη. Ο Έρικσον είχε 50 συμμετοχές και εννιά γκολ στον Άρη.

ΜΑΓKNΟΥΣ ΣΕΛΑΝΤΕΡ

Φόρεσε τη φανέλα του Άρη το 2003, με προφίλ χαμηλών τόνων καλός στο παιχνίδι του, αθόρυβος και ιδιαίτερα εργατικός. Δεν μπόρεσε να στεριώσει όμως, καθώς ήρθε σε δύσκολες εποχές, τα προβλήματα ήταν πολλά τότε στον Άρη και φρόντισε φεύγοντας να δειευθετήσει τις όποιες εκρεμμότητες χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στην διοίκηση.

ΝΤΕΜΠΑ ΝΙΡΕΝ

ÁÑÇÓ-ÁÉÃÁËÅÙ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ Á ÅÈÍÉÊÇÓ ÊÁÔÇÃÏÑÉÁÓ



Οι γονείς του ήταν από την Γκαμπόν, ο ίδιος όμως γεννήθηκε στη Σουηδία, Αγωνίστηκε τη σεζόν 2002-03 με την κιτρινόμαυρη φανέλα, πετυχαίνοντας 15 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το τέλος του στον Άρη ήταν μάλλον άδοξο καθώς είχε πολλά ακόμη να δώσει, αλλά αποφασίστηκε από την διοίκηση να παραχωρηθεί. Με το παρουισαστικό του “γέμιζε” τις αντίπαλες άμυνες, δυναμικός, ποδοσφαιριστής που πάλευε για να βοηθήσει την ομάδα και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Χαρακτηριστικό στοιχείο, ο… εκρηκτικός του χαρακτήρας

ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΑΡΣΟΝ

Ήρθε τον χειμώνα του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Σε σύνολο 49 αγώνων πέτυχε 7 γκολ και είχε 9 ασίστ. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, δούλευε για το σύνολο, δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής παρά το γεγονός ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη μεσούσης της περιόδου. Μπορεί να μην είχε την σχέση που είχαν άλλοι ποδοσφαιριστές με την κερκίδα, αλλά ο κόσμος του Άρη θα τον θυμάται για πολλά χρόνια ακόμη τόσο για την σοβαρότητα όσο και για τον επαγγελματισμό του.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ



Ήρθε το καλοκαίρι του 2019, αποχώρησε το 2022, μέτρησε 86 αγώνες και πρόσφερε παρά την περιπετειώδη σχέση του με τον σύλλογο. Μια από τις πιο… περίεργες περιπτώσεις ανθρώπου καθώς ήθελε διακαώς να φορέσει τα κίτρινα του Άρη, πήγε στη Θεσσαλονίκη με όνειρα και φιλοφοξίες αλλά η κόντρα με τον προπονητή του εκείνης της περιόδου (Ενινγκ), λίγο έλειψε να τον στείλουν πρόωρα στην πορτα εξόδου. Η έλευση του Μάντζιου “μάζεψε” προσωρινά την κατάσταση, ωστόσο το “γυαλί είχε ήδη ραγίσει” και ήταν θέμα χρόνου να πέσουν οι τίτλοι τέλους της συνεργασίας των δύο πλευρών χωρίς να είναι κανείς από τους δύο κερδισμένος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.