Βόλος-ΠΑΟΚ 0-1: Ένα ημίχρονο αποδείχθηκε αρκετό (hls)

Ένα ημίχρονο απόλυτης κυριαρχίας, μέσα στο οποίο σκόραρε, αποδείχθηκε αρκετό για τον "Δικέφαλο"

Σα σε ματς από το…. μέλλον, καθώς κι οι δύο ομάδες θ’ ανταμώσουν ξανά στα Play Off, ο ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Τόμας (30′) άλωσε το “Πανθεσσαλικό”, νίκησε 1-0 τον Βόλο κλείνοντας ιδανικά την κανονική περίοδο της Stoiximan Super League.

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς τους τραυματίες Γκάγκι, Μεχίδα, Μπαριέντος αλλά και τον τιμωρημένο Σιέλη ήταν αναγκασμένος να σχεδιάσει τα της τελευταίας αγωνιστικής ο Κώστας Μπράτσος. Πιστός στο 4-2-3-1 και δίχως εκπλήξεις στις επιλογές του, παρέταξε ενα σύνολο ταχύ με στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη των μετόπισθεν και με παγίδες ψηλά και στη μεσαία γραμμή προκειμένου οι γηπεδούχοι να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ίγκασον (σ.σ. ένιωσε ενόχληση) «χάλασε» το απόλυτο μιας δοκιμασμένης συνταγής για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Με τον Κάργα ν’ αντικαθιστά τον διεθνή Ισλανδό, τον Σάστρε να επιστέφει στο δεξί άκρο της άμυνας έπειτα από δύο αγωνιστικές, τον Ράφα Σοάρες στο αριστερό, αφού ξεκουράστηκε την περασμένη Τετάρτη και τον Σβαμπ αντί του Ντάντας οι επιλογές του Ράζβαν Λουτσέσκου στο δικό του 4-2-3-1.

Δεν επέτρεψε περιθώρια αμφισβήτησης ο «Δικέφαλος»

Με ορμή μπήκαν στο ματς αμφότερες οι ομάδες με τους γηπεδούχους να επιχειρούν ν’ απειλήσουν από το 1ο λεπτό και τον ΠΑΟΚ ν’ απαντά άμεσα μ’ εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο για τον Νάρεϊ την οποία πρόλαβε κι έκοψε ο Κλέιμαν βγαίνοντας αρκετά μέτρα από την περιοχή του.

Με την πάροδο της ώρας, οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου», με την αρωγή και του κόσμου της ομάδας, που είχε στήσει το δικό του πάρτι στις κερκίδες, άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές και να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 4’ από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων στην προσπάθειά του να διώξει ο Εσκοβάλ «καρδιχτύπησε» τον Κλέιμαν καθώς η μπάλα πέρασε μόλις έξω από το δεξί του δοκάρι σε κόρνερ.

Βόλος-ΠΑΟΚ
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 6’ έξυπνη διαγώνια μπαλιά του Κωνσταντέλια δεν πρόλαβε για χιλιοστά ο Νάρεϊ την προβολή στο δεύτερο δοκάρι!

Ο Βόλος πρσπάθησε να πιέσει την ορθολογική ανάπτυξη του αντιπάλου του από τα μετόπισθεν έχοντας μόνιμα έξι ποδοσφαιριστές πάνω από τη μσαία γραμμή, χωρίς  όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Στο 15’ σε φάουλ που κέρδισε ο Ζίβκοβιτς λίγο έξω από την περιοχή, κατόπιν κομπίνας με τον Νάρεϊ, ο Σέρβος έπιασε το συρτό σουτ με την μπάλα να περνά – σχεδόν – ένα μέτρο από την αριστερή δοκό της εστίας του Κλέιμαν.

Ο Βόλος είχε υποψία φάσης στο  18’ με εκτέλεση φάουλ και μακριά μεταβίβαση στην περιοχή του ΠΑΟΚ με στόχο τον Οτζέγκοβιτς δίχως ο τελευταίος να καταφέρνει να ελέγξει.

Άμεση απάντηση από τους φιλοξενούμενους σε γύρισμα του Νάρεϊ από δεξιά και τον Κωνσταντέλια να εκτελεί από πλεονεκτκή θέση εντός περιοχής και την μπάλα να σταματά πάνω σε σώματα αντιπάλων.

Κωνσταντέλιας-Άλχο
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 22’ την ίδια τύχη είχε αντίστοιχη προσπάθεια του Νάρεϊ με την μπάλα να περνάει κόρνερ από το οποίο ο Τόμας άφησε σημαντική ευκαιρία να περάσει αναξιοποίητη. Δύο λεπτά μετά, Κωνσταντέλιας και Τόμας έκαναν το 1-2 με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να κάνει κάτι ανάμεσα σε σουτ και πάσα με τον Νάρεϊ να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Η …. πολιορκία συνεχίστηκε και κατόπιν ωραίας συνεργασίας ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής το πλασέ του όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Η κυριαρχία του «Δικεφάλου» απέδωσε καρπούς στο 30′, όταν έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ο Ντόουγκλας επιχείρησε την κάθετη στον Νάρεϊ, εκείνος με υπομονή έβγαλε την κατάλλη στιγμή την παράλληλη – συρτή – σέντρα για να έρθει ο Τόμας στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Ο Βόλος προσπάθησε να βγάλει άμεσα αντίδραση και σε εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς από θέση έξω δεξιά ένα επικίνδυνο κοντρόλ του Σοάρες λίγο έλειψε να μπερδέψει τον Κοτάρσκι που επιχειρούσε έξοδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν έριξαν ρυθμό, τουναντίον με το πόδι πατημένο στο γκάζι, συνέχισαν να πιέζουν, να βγαίνουν γοργά στην επίθεση και να πηγαίνουν πρώτοι στις δεύτερες μπάλες, στοιχείο που τους διατηρούσε σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αλλαγή σκηνικού

Και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς διαφοροποιήσιες στις συνθέσεις τους. Από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να προσδώσουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους.

Στο 52’ επιθετική ανάπτυξη για την ομάδα της Μαγνησίας από δεξιά με γέμισμα προς την περιοχή εξουδετέρωσε ο Κοτάρσκι στο πρώτο δοκάρι ψηλά με γροθιές. Στο 55’ μια λόμπα του Ντόουγκλας αποδείχθηκε πολύ δυνατή για τον Κωνσταντέλια με τον Κλέιμαν να ελέγχει.

Στο 57’ κατόπιν άλλης μιας συνδυαστικής ενέργειας, η κάθετη για τον Σάστρε στην πλάτη της άμυνας, διάβασε τη φάση ο πορτιέρε του Βόλου και επενέβη έγκαιρα. «Απάντηση» από τους γηπεδούχους με επικίνδυνη, παράλληλη σέντρα από αριστερά χωρίς όμως να παρεμβαίνει κανείς για να βάλει δύσκολα στον Κοτάρσκι.

Κάργας
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, πήρε μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε να επισκέπτεται με μεγαλύτερη συχνότητα την αντίπαλη περιοχή. Με τη συγκεκριμένη εικόνα και τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο κ. Λουτσέσκου αποφάσισε να επέμβει για πρώτη φορά στη ροή του αγώνα περνώντας στο ματς τους Τάισον-Ολιβέιρα αντί των ΚωνσταντέλιαΤόμας (σ.σ. 63’).

Στο 62’ σ’ εκτέλεση κόρνερ για τους γηπεδούχους, βρέθηκαν στο έδαφος εντός περιοχής αρχικά ο Ζίβκοβιτς και στη συνέχεια ο Οτζέγκοβιτς, χωρίς ο διαιτητής να υποδείξει κάτι μεμπτό.

Με την είσοδο του Ολιβέιρα, που επέστρεψε από τραυμαισμό, απέκτησε εναλλακτική στον τρόπο ανάπτυξης αναζητώντας τον Πορτογάλο στράικερ με μακρινές μπαλιές από την άμυνα.

Στο 68’ εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων έβγαλε τον Οτζέγκοβιτς απέναντι στον Κοτάρσκι, ο Πολωνός πορτιέρε τον καθυστέρησε, η προβολή του Κουλιεράκη μπλόκαρε το σουτ του Σέρβου κι ο … συναγερμός στα καρέ του «Δικεφάλου» έλαβε τέλος.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις καλές στιγμές στο 74’, όταν ο Ντόουγκλας δοκίμασε το διαγώιο σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης από την εκτέλεση του Νάρεϊ ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά μεν αλλά σημαδεύοντας ψηλά.

Ένα λεπτό μετά Ντάντας κι Ελ Καντουρί αντικατέστησαν τους Σβαμπ και Ναρεϊ, σε μια προσπάθεια του Ρουμάνου τεχνικού ν’ αναζωογονήσει τη μεσαία του γραμμή που σο δεύτερο μέρος υστερούσε σημαντικά. Η πρώτη κίνηση από πλευράς του κ. Μπράτσου ήρθε στο 81′ με τον Τάχατο να περνά στη θέση του Τσιρίνιος.

Οιι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν ενέργεια, πήραν πρωτοβουλίες – κυρίως με τον Τάισον και τον Ολιβέιρα αλλά μέχρι εκεί. Στο 87′ ο Κάτσε πήρε τη θέση του Πιρές και στο 90′ ο Καρτάλης αντί του Τσοκάνη.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να στήνουν το δικό τους πάρτι μαζί με τον κόσμο σις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Διαιτητής

Δημήτρης Μαλούτας (Συνδέσμου Ημαθίας)

Βοηθοί

Κούλα Χασάν (Συνδέσμου Ξάνθης)

Γιώργος Χριστοδούλου (Συνδέσμου Ημαθίας)

Τέταρτος

Φώτης Πολυχρόνης (Συνδέσμου Πιερίας)

Βόλος (Κ. Μπράτσος)(4-2-3-1): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (Καρτάλης 90′), Λούνα, Τσιρίνος (Τάχατος 81΄), Ντέλετιτς, Πιρές (Κάτσε 87′), Οζέγκοβιτς.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου)(4-2-3-1): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Ντάντας 75′), Αουγκούστο, Νάρεϊ (Ελ Καντουρί 75′), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μπράντον (Ολιβέιρα 65′).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.