Stoiximan Super League: Ο Τζίμας γράφει ιστορία, οι Έλληνες… αγνοούνται

Ενώ όλοι μιλούν για τον Στέφανο Τζίμα, για άλλο ένα Σαββατοκύριακο οι Έλληνες παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της χώρας ήταν πολύ λιγότεροι σε σχέση με τους ξένους.

Από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League, θα μας μείνει στο μυαλό ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Στέφανος Τζίμας. Ο νεαρός παίκτης πέρασε σαν αλλαγή στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ιωνικό και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού κατάφερε να βρει δίχτυα και να γράψει ιστορία. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έχει γίνει το πιο «hot» όνομα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Πέρα από τον Τζίμα στην εξίσωση μπαίνει και η ακαδημία του ΠΑΟΚ, που τη φετινή χρονιά έχει την τιμητική της, με παίκτες όπως ο Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης και Τζίμας, να δείχνουν ότι είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Για να πέσουμε από το «ροζ συννεφάκι», ένα στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει άπαντες είναι ότι στους έξι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διήμερο για το πρωτάθλημα οι Έλληνες παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί σε όλες τις ομάδες ήταν 43, από τους 132. Αυτό είναι ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 32%.

Οι περισσότεροι Έλληνες αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τέσσερις και ο Λεβαδειακός με έξι, με τους Βοιωτούς να είναι η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους Έλληνες αυτή την αγωνιστική.

Για άλλη μια φορά, ο Άρης ξεκίνησε παιχνίδι με όλη την ενδεκάδα της ομάδας να αποτελείται από ξένους παίκτες, ενώ ακόμα και ο ΠΑΟΚ που όλοι σήμερα μιλάμε για τις ακαδημίες του, ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ιωνικό μόνο με τον Κωνσταντέλια.

Παρά το μικρό ποσοστό Ελλήνων βασικών, είδαμε παίκτες όπως ο Τάχατος του Βόλου και ο Βέργος της Λαμίας  να είναι καθοριστικοί για τις ομάδες τους και με δικά τους τέρματα να χαρίζουν κρίσιμες νίκες.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ένα θετικό σημάδι από τον Αστέρα Τρίπολης, που δίνει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες σε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία. Ο Άκης Μάντζιος, δήλωσε μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ότι θέλει να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά.

Με τον Τζίμα και τον ΠΑΟΚ να δίνουν το έναυσμα, καλό θα είναι οι περισσότερες ομάδες να πιστέψουν περισσότερο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, γιατί όπως βλέπουμε υπάρχει πολύ ταλέντο, που πρέπει να δουλευτεί σωστά και να πάρει περισσότερες ευκαιρίες για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο και μια πιο δυνατή Εθνική Ελλάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.