ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Το συνηθισμένο πάρτι στην “Αγιά Σοφιά” (pics, vids)

Η ΑΕΚ με παίκτη παραπάνω από το 3ο λεπτό, επικράτησε άνετα 2-0 του Αστέρα Τρίπολης και πέτυχε την 14η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στην "Αγιά Σοφιά".

Με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο που πήρε την αποβολή του Γκαρντάβσκι στο 3ο λεπτό και άνοιξε το σκορ στο 32ο, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην “Αγιά Σοφιά“, όπου πέτυχε την 14η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 76ο λεπτό το δεύτερο γκολ για την Ένωση που έκανε 26 (8 εντός εστίας) τελικές, έναντι καμίας του Αστέρα Τρίπολης σε ολόκληρο το ματς. Ο Σέρβος μέσος της ΑΕΚ αναδείχθηκε mvp της αναμέτρησης.

Αγωνία για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία που αποχώρησε τραυματίας στο 44′ με ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Περιπέτεια στον αέρα για Μελισσανίδη

Με είδηση… σοκ για το ιδιωτικό αεροπλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη που πήρε φωτιά λίγο μετά την απογειώσή του από το Ντουμπάι έφτασε ο κόσμος της ΑΕΚ στο γήπεδο, ωστόσο, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης γλίτωσε τα χειρότερα και βρέθηκε κανονικά στην “Αγιά Σοφιά” για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ματίας Αλμέιδα συνέχισε με 4-4-2 και τον Πινέδα στον άξονα, επιλέγοντας στην εστία τον Αθανασιάδη, στην άμυνα τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, ο Γιόνσον είναι παρτενέρ του Μεξικανού στον άξονα, ο Άμραμπατ δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Αραούχο με τον Γκαρσία στην επίθεση.

Ο Άκης Μάντζιος, παρέταξε την ομάδα του με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες στην άμυνα, τους Αλάγκμπε, Μουνάφο, Γκαρντάφσκι, Τιλίκα στη μεσαία γραμμή και τους Ζουγλή, Μπαράλες στην επίθεση.

Κόκκινη ο Γκαρντάβσκι, γκολ ο Αραούχο

Με κόκκινη από τα… αποδυτήρια άρχισε το ματς για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος στο 3ο λεπτό είδε τον Γκαρντάβσκι να δέχεται κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο, με τον Τζοβάρα να μην ελέγχει καν τη φάση στο VAR το οποίο προφανώς συμφώνησε μαζί του.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, μόνο η ΑΕΚ βρισκόταν στο γήπεδο. Η Ένωση που είχε νευρικότητα στο παιχνίδι της δυσκολευόταν να απειλήσει, με τον Πινέδα στο 12′ να σουτάρει στην κίνηση αλλά να μην βρίσκει εστία.

Η στιγμή που ο Γκαρντάβσκι κάνει φάουλ και αντικρίζει κόκκινη κάρτα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η πρώτη μεγάλη φάση για την Ένωση ήρθε στο 15′, όταν από μαγική πάσα του Γκατσίνοβιτς με τακουνάκι, ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε σπουδαία επέμβαση.

Ο Αστέρας στο 21′ σκόραρε με τον Μπαράλες, μετά από φάουλ του Τιλίκα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για Off side στην κίνηση του Αργεντινού επιθετικού.

Η λύση για την ΑΕΚ ήρθε από στατική φάση στο 32′. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Βίντα, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Αραούχο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0! Έξι λεπτά μετά απευθείας φάουλ του Γκαρσία η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία η μπάλα.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο σπουδαίες ευκαιρίες για την ΑΕΚ να κάνει το 2-0. Στο 42′ ωραία κάθετη του Αραούχο, ο Χατζισαφί μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπερ σούταρε έξω από την περιοχή με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Η μόνη άσχημη εξέλιξη για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είναι ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αποχώρησε στο 44′ με τραυματισμό στον προσαγωγό.

Αγωνία για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία που αποχώρησε τραυματίας. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ασφυκτική πίεση, πολλές ευκαιρίες και γκολ από Γκατσίνοβιτς

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μάντζιος κράτησε στον πάγκο τον “κιτρινισμένο” Μπαράλες με τον Κωστέα να περνάει στο ματς και την ΑΕΚ στο 51′ να έχει μία ακόμα καλή στιγμή για να σκοράρει, όταν από ωραία κυκλοφορία της μπάλας των Αραούχο, Τσούμπερ, ο Άμραμπατ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Ο Παπαδόπουλος ήταν πρωταγωνιστής και στο 63ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και κεφαλιά του Αραούχο στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε με υπερένταση για να αποσοβήσει το 2-0.

Στο 65′ και στο 67′, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο αντίστοιχα εκτέλεσαν, αλλά δεν βρήκαν εστία, στο 69′ ο Σέρβος σούταρε με τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ και ένα λεπτό μετά το σουτ του Ελίασον πέρασε πάνω από την εστία του. Ο Σουηδός απείλησε ξανά στο 71′ με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.

Έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ έχασε κι άλλη ευκαιρία στο 72′ όταν από πάσα του Τσούμπερ, ο Γιόνσον σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Παπαδόπουλο να κάνει μία ακόμα σπουδαία επέμβαση, ενώ δύο λεπτά μετά ο Δανός σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Το δεύτερο γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ από την αρχή του δεύτερου μέρους ήρθε στο 76ο λεπτό, όταν από σουτ του Τσούμπερ, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος για να προσγειωθεί στο πόδι του Γκατσίνοβιτς ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0.

Αδύναμο σουτ του Ρότα στο 84′ που σταμάτησε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος στο 92′ έδιωξε σε κόρνερ ωραίο σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (78′ Μάνταλος), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (44′ Τσούμπερ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (79′ Τασουλής), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας (90’Ριέρα)).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.