Άρης: Επανεκκίνηση… αναζητείται!

Πρώτιστος στόχος του Άρη στη σημερινή (4/2, 19:00) αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League, είναι η νίκη, που θα βοηθήσει τους "κίτρινους" να κάνουν restart εν όψει του φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος

Δύο πράγματα, άμεσα συνδεδεμένα επιδιώκουν σήμερα (4/2, 19:00) οι “κίτρινοι” στη Νεάπολη, στον αγώνα με τον Ιωνικό εκεί, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Τη νίκη, που θα τους βοηθήσει να κάνουν επανεκκίνηση, εν όψει της τελικής ευθείας για το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Αφενός, η ομάδα μπήκε σε πίεση, κυρίως ψυχολογική, μετά τον αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό. Αφετέρου, έχασε έδαφος σε σχέση με την προσπάθεια που κάνει να τερματίσει το δυνατόν ψηλότερα στο τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε να έχει καλύτερες προοπτικές στα πλέι οφ που ακολουθούν, εξαιτίας της ήττας από την ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά”. Σήμερα, λοιπόν, θέλει να κάνει restart, ψυχολογικό και βαθμολογικό, και ο μόνος τρόπος είναι η νίκη απέναντι στους Νικαιώτες.

Ο Άλαν Πάρντιου ποντάρει στην αγωνιστική ανασύνταξη της ομάδας, όπως δήλωσε στη NOVA. Στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο Άρης είχε πολλές και σημαντικές απουσίες παικτών, κάποιοι από τους οποίους επανέρχονται στην αγωνιστική δράση και αναμένεται να δώσουν λύσεις. “Εναντίον του Ολυμπιακού για το Κύπελλο είχα μόνο δύο παίκτες στον πάγκο από την πρώτη ομάδα. Με την ΑΕΚ, μόνο έναν! Τώρα, με τον Ιωνικό, υπολογίζω ότι θα έχω τέσσερις ή πέντε επιλογές στον πάγκο κι αυτό βοηθά πολύ πώς θα σχεδιάσουμε το παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους, αλλά και πώς θα το αντιμετωπίσουμε ανάλογα με την εξέλιξή του. Η μηχανή μας έχει ξεκουραστεί, αν μας συγκρίνετε με ένα αυτοκίνητο Formula 1! Έχουμε περισσότερη ενέργεια και… αναβαθμιστήκαμε!”, τόνισε ο Άγγλος προπονητής, ο οποίος περιμένει για την ομάδα του και καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ο Χουάν Ιτούρμπε, από την πλευρά του, εστίασε στις δηλώσεις, που έκανε στη NOVA, στο πόσο πολύ χρειάζονται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τη νίκη στην έδρα του Ιωνικού: “Η πραγματικότητα είναι ότι ψυχολογικά δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα, έχουμε την ευκαιρία να αντιστρέψουμε τα πράγματα. Ξέραμε ότι όταν αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες τα πράματα δεν είναι εύκολα. Επίσης, ξέρουμε ότι μπροστά μας είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, γιατί δεν απομένουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος”.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις -επίσης στη NOVA- του Βλάντιμιρ Νταρίντα για το σημερινό παιχνίδι. “Το φάρμακο είναι η νίκη στον αγώνα με τον Ιωνικό! Είναι η ευκαιρία μας να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ανακάμψουμε. Πλέον, το μόνο που διεκδικούμε είναι μια καλύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα”, είπε χαρακτηριστικά ο Τσέχος μέσος του Άρη.

Σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, ο Άλαν Πάρντιου πράγματι έχει περισσότερες επιλογές παικτών σε σχέση με τα ντέρμπι που προηγήθηκαν με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Για παράδειγμα, έχει πρώτη φορά μαζί του το νεοφερμένο στην ομάδα Γερμανό μέσο, Λούκας Ρουπ. Επιπλέον, έχει τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ραφαέλ Καμάτσο, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Βεβαίως, δεν έχει άλλους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Ετέμπο, που είναι τιμωρημένος, ο Ενκουλού, που είναι ανέτοιμος, και οι Μάνου Γκαρθία και Λουίς Πάλμα, που είναι τραυματίες.

Στην αποστολή, που ανακοίνωσε ο Άγγλος προπονητής του Άρη, είναι οι εξής: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Γκαρσία, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Καμαρά, Καμάτσο, Ρουπ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Εμπακατά, Σγούρος, Χατζηιωάννου και Τανούλης. Εκτός, έμειναν επίσης οι Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς, Παναγίδης και Καρακασίδης.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να την παρατάξει ο Πάρντιου σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Κουέστα αναμένεται να είναι στην εστία, με τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς και τον Πίρσμαν αριστερά, τον Ντουκουρέ αμυντικό μέσο, τον Νταρίντα και τον Νταμπό δημιουργικούς μέσους, τους Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε στις πτέρυγες και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.